Denne klubben reiser ni mil for å se dobbelkamp – Kolstad

Denne klubben reiser ni mil for å se dobbelkamp

Åfjord IL tar med seg alle håndballspillere fra åtte år og oppover til dobbelkamp i Trondheim Spektrum.

Åfjord IL er en av klubbene som har benyttet seg av klubbtilbudet til sesongens første dobbelkamp. Klubben har meldt på såpass mange spillere og lagledere at de skilte seg ut for oss, og vi tok dermed en prat med Åfjord for å høre hvordan håndballmiljøet er hos dem.

 

– Åfjord har et godt fundamentert håndballmiljø med mange gode spillere og ildsjeler som stiller opp som trenere og lagledere. Her drives det dugnad på høyt plan. Vi har spillere som har prøvd seg på bylag som Byåsen, Levanger og Strindheim, og vi har vist oss
fram på en positiv måte blant annet ved å vinne begeistringspriser på Håndballforum, forteller Jannice By, leder for Åfjord Håndball.

 

Hvorfor tar dere turen til Trondheim neste onsdag?
Vi står på trappene av en ny håndballsesong, og tenkte at klubbtilbudet til dobbelkampen ville være en fin anledning til å dra i gang hele gjengen på en fellestur. Vi er opptatt av den sosiale delen i det sportslige, og ser viktigheten i samvær utenfor hallen.

 

Hvordan ordner dere transport fra Åfjord til Trondheim?
Vi i håndballgruppa til Åfjord IL betaler skyss for alle med buss, og vi betaler for alle voksne, trene og lagledere som må være med for å kunne sende avgårde spillere fra åtte år og oppover. Sånn sett legger vi i en bra sum for at alle skal få oppleve håndball på elitenivå.

 

Hvilke forventninger har dere til kampene? 
Vi setter vår lit til at både Kolstad og Byåsen viser oss hva de er gode for. Vi tror to fartsfylte kamper med både herrer og damer vil vise forbilder som bidrar til at spillerne våre får enda mer lyst til å fortsette med håndball. Åfjord har vært uten herrelag en stund, så vi tror kampene kan vise hvor langt det er mulig å komme.

 

Åfjord IL har en reisetid til Trondheim på over to timer, hvor ferge også må benyttes. Vi ønsker Åfjord og resten av klubbene som har meldt seg på velkommen til Norges beste håndballopplevelse!