Lyktes selv, men laget tapte – Kolstad

Lyktes selv, men laget tapte

Kristoffer Østmo har nesten ikke vært på banen i de første fire seriekampene. I dag fikk han en skikkelig sjanse – og grep den.

Kristoffer fikk godt med spilletid og grep sjansen. Men malurt i begeret – nok et Kolstad-tap. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

Men å lykkes selv kom i skyggen av nok et tap. Bodø HK var mest rampete og vant 30-26 (14-12).
– Det er ikke så enkelt å sette ord på en slik situasjon, innrømmet playmaker Østmo. – Det er jo å vinne kampene som er det aller viktigste, og det klarte vi ikke i dag heller.

25-åringen har vært nødt til å være veldig tålmodig:

– Jeg har følt meg bra på trening og innrømmer at jeg ikke synes jeg har fått spilletid nok. Til sammen har jeg kanskje spilt ti minutter på de fire første seriekampene. Men det er jo bare å stå på og å akseptere trenernes valg.

Også i kveld startet Kristoffer på benken. Da han ble sendt innpå midtveis i førsteomgangen, tok det ikke lang tid før han markerte seg:

* Kjappe retningsendringer
* Noen sugende finter og
* et par rappe skudd fra halvdistanse.

To scoringer før pause og fire etter.

Og selv om også kaptein Lasse Balstad gjorde mye bra offensivt, både som assistent og eksekutør; Daniel Brandmo gjorde en god kantfigur, og målvakt Mats Wæraas reddet nesten halvparten av de 15 skuddene Bodø-spillerne avfyrte de siste 18 minuttene, så var det ikke nok.

 

Mats Wæraas fikk de siste snaue 20 minuttene i Kolstad-buret og svarte med nesten 50 i redningsprosent. Foto: ROBERT MAGNUSSEN

 

Nok et tap!
Hvorfor, Kristoffer?

– Det er ikke lett å si. Jeg føler at vi tidvis spiller bra. Men i alt for lange perioder er det slett ikke bra nok.

– Starten var også grufull – 1-6 etter ni minutter…

– Da tok vi time out, nullstilte og kom inn i kampen igjen. Jeg synes vi viste god moral. Her er det ikke snakk om å ”legge seg”. Dessverre var det ikke nok til seier i dag heller, sa Kolstads bestemann i kveld.

FAKTA
Kolstad – Bodø HK 30-26 (12-14)

Kolstad: Patrick Bols, Mats Wæraas – Lasse Balstad 6, Josip Pazin 3, Håkon Følstad, Ronald Putans, Thor Magnus Five 2, Dadi L. Gautason, Kristoffer Østmo 6, Daniel Brandmo 4, Adrian Aalberg 2, Truls Moe Fjeseth 1(1), Martin Tangvik, Ole Henrik Øverby 2, Tarik Repesa.
Bodøs toppscorer: Djordje Djekic 7
Utvisninger; Kolstad: 3×2 min. – Bodø: 2×2 min.

Tilskuere: 2650

TEKST: TORE SÆTHER