Høydramatisk og sitrende spennende kvartfinale – Kolstad

Høydramatisk og sitrende spennende kvartfinale

Som forrige sesong er Kolstad klar for semifinale i NM. Denne gangen måtte det fire ekstraomganger og straffekastkonkurranse til før laget avanserte fra kvart´n. Nå er det «bare» én kamp som skiller laget fra NM-finale.

 

Kolstad olé olé olé – klar for NM-semifinale!

Kveldens kvartfinale i Husebyhallen mot Bækkelaget ble en sitrende spennende affære og for hjemmepublikum med ”riktig” vinner.

Men det så stygt ut ganske så lenge.

BSKs venstrehendte kanonskytter, Emil Sundal, har vært et eneste langt mareritt for kolstadspillerne i tidligere kamper. Det startet like frustrerende for kaptein Balstad & co også denne gangen:

Da trener Gomo valgte å legge timeout-kortet første gang, var det bare spilt snaue ti minutter. Da hadde Sundal scoret tre ganger og servert til nok en scoring. Stillingen var 5-8.

Og Sundal fortsatte å skyte, men ble i langt større grad temmet av aggressive kolstadforsvarere og skuddstoppet av en etterhvert storspillende Mats Wæraas i Kolstad-målet.

Resten av kampen ble en klissjevn batalje. Ingen av lagene var i føringen med mer enn tre mål, og både ekstraomgangene og straffekastkonkurransen ble et nervedrama av de sjeldne. Fire ganger fem minutter forlengelse var ikke nok.

– Nå kan vi ikke gjøre noe som helst. Resten er lotto, sa trener Valery Putans.

 

Avgjørelsen har falt. Daniel Brandmo har satt det tiende straffekastet. Kolstad er klar for semfinale.

 

 

Mats Wæraas (28) sto en flott kamp mellom stengene og ble kåret til banens beste – her sammen med banens yngste, 11 år yngre Alessandro Zulijani – et stort balltalent med potensial til å bli meget, meget god.

Straffekastkonkurranse er et psykologisk drama mellom skytter og målvakt. Det vant Kolstad denne gangen med knappest mulig margin. Bare ett av de ti syvmeterkastene ble reddet. Kolstad ledet med ett da Daniel Brandmo gikk frem for å ta det tiende kastet. Han hadde ikke spilt ett eneste sekund av matchen:

– Jeg var egentlig ganske rolig. Det var bare å sette ballen i mål, sa Daniel da dramaet var over og semifinaleplassen reddet.

Å ha ro og selvsikkerhet til å sette en slik syvmeter, og bli matchvinner, det er bare til å applaudere.
I kveld var det egentlig mange matchvinnere på Kolstad:

* Mats Wæraas fikk prisen til banens beste. Ingen protesterer på det. Mats som er vant med å få minst spilletid av målvaktene, sto hele kampen. Vi noterte en redningsprosent på rundt 40!

– Jeg har egentlig hatt godfølelsen en god stund på trening. At jeg skulle starte, fikk jeg først beskjed om like før oppvarmingen. Sundal herjet i kjent stil med oss i starten. Vi traff ikke helt i taklingene. Men da det bedret seg, var det lettere å stå i mål også. Redningene kom som et resultat. Dette var bare deilig. Forhåpentligvis er det også en forløsende prestasjon med det som skal skje videre i serien, sa banens beste.

Og trener Gomo han var meget tilfreds med Wæraas sin prestasjon: – Jeg har egentlig bare ventet på at han skulle slå til. Vi har sett det på trening. Så har han vært litt uheldig med sykdom og skade. I kveld var han bare god. Og så synes jeg det var veldig bra å se at Patrick (Bols) svarte på situasjonen som han gjorde. Husk han er ikke vant til å sitte på benken en hel kamp. Så kom han inn og reddet syvmeteren på stillingen 30-30, ti sekunder før fjerde ekstraomgang var over og hadde også eneste redning i straffekastkonkurransen. Dette var en god opplevelse for målvaktsteamet.

* Patrick Bols bidro i tid lite, men to redninger skaffet både straffekastkonkurranse og seier.

* Truls Moe Fjeseth opplevde det samme som Bols, på benken i hele kampen. Han hadde én aksjon i kveld – straffekast nummer to og scoring:
– Det er grusomt å sitte på benken hele kampen og bare være tilskuer. Når jeg får beskjed om å ta straffekast, da er det bare å gå inn og sette ballen i mål. Det skal jeg klare også om jeg ikke har spilt ett sekund, sa en rørt kantspiller.

– Jeg synes Truls viser seg som en alle tiders lagspiller. Å sitte på benken en hel kamp er en uvant følelse. Likevel sto han på og bakket opp de som spilte – og satte straffen, kommenterte en glad trener Gomo.

* Alessandro Zulijani er bare 17 år og var kvartfinalens yngste spiller. Det vistes ikke på spillet hans. Gomo: ”Alessandro har et klokt håndballhode. Han er rolig fyr som er i stand til å ta gode valg. Jeg var ikke det minste bekymret for å sende han utpå. Han svarte på tiltalen med to scoringer og ytterligere gode aksjoner. Ingen tvil, denne gutten har det i seg til å bli riktig, riktig god.”

Og så har jeg heller ikke glemt at Josip Pazin, Ronald Putans, Lasse Balstad og Thor Magnus Five gjorde sterke forsvarsprestasjoner. At Martin Tangvik takket for tilliten på høyrekanten og satte sine to sjanser på overbevisende manér. At Kristoffer Østmo fulgte opp den gode prestasjonen fra siste seriekamp (mot Bodø), og at Håkon Følstad gjorde en solid offensivkamp med fem scoringer på seks skudd, mens Adrian Aalberg scoret like mange og trengte bare ett forsøk mer.

Lasse Balstad fikk godklem av mamma Nina Indergård – selv semifinalist som Sjetne-spiller, for noen år siden...

Var det så bare plusser å sette i Kolstad-margen i kveld?

Nei, og da tenker jeg først og fremst på at det ble gjort litt for mange tekniske feil og at rytmen og farten i det etablerte angrepsspillet har stort forbedringspotensial.

Men disse minusene teller lite på en kveld som dette.

Nå blir det spennende å se om godfølelsen av en seier er noe spillerne klarer å ta med seg i seriekampene som venter. Den første kommer allerede på søndag, borte mot Nøtterøy. Hva tror du, trener Gomo?

– Jeg tror ikke minst at det vi presterte i straffekastkonkurransen er noe vi kan få stor nytte av i de kommende kampene. Vi viste virkelig at vi kan stå sammen – og beholde roen når det koker som heftigst.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER

PS!
Semifinalene trekkes i morgen. De tre øvrige som er klare er: Bodø, Haslum og Drammen.
Kvartfinalens store overraskelse er altså at Haslum gikk videre på bekostning av Elverum

Kolstad-stemningsspreder og trommis, Karl Markus Reinert, var selvsagt på plass også i Husebyhallen.


FAKTA

Kolstad – Bækkelaget 35-34 etter fire ekstraomganger og 10 straffekast
Kolstad: Mats Wæraas, Patrick Bols – Lasse Balstad 5, Josip Pazin, Håkon Følstad 5(2), Ronald Putans 4, Thor Magnus Five, Kristoffer Østmo 5, Alessandro Zulijani 2, Daniel Brandmo, Adrian Aalberg 5(1), Truls Moe Fjeseth, Martin Tangvik 2, Ole Henrik Øverby 1, Tom Kåre Nikolaisen 1, Tarik Repesa.
(Scoringene i straffekastkonkurransen er ikke medregnet.)

Bækkelagets toppscorer: Emil M. Sundal 15(6)

Straffekastkonkurransen

* Emil Sundal vs Patrick Bols           – scoring
* Adrian Aalberg vs. Tovås                – scoring
* Tormod Hauane vs. Bols                – scoring
* Truls Moe Fjeseth vs. Wiig             – scoring
* Emil Nedregård vs. Mats Wæraas – scoring
* Kristoffer Østmo vs. Wiig              – scoring
* Fredrik Løvberg vs. Bols                 – Patrick redder
* Håkon Følstad vs. Tovås                 – scoring
* Fabian Sandven vs. Bols                – scoring
* Daniel Brandmo vs. Tovås             – scoring