Sesongens første seier i Eliteserien – Kolstad
Dåp Håkon

Sesongens første seier i Eliteserien

Kolstad vant 33-29 borte mot Nøtterøy, og har med det tatt sesongens første 2-poenger.

Det var duket for et skikkelig bunnoppgjør i Nøtterøyhallen i dag når 11. plass og 12. plass på tabellen skulle møtes. Det var vel kanskje forventet at Nøtterøy skulle ligge i bunnen, men det var litt mer overraskende at Kolstad skulle ha en såpass poengfattig innledning på sesongen. Vinneren av kampen ville ha kort vei opp til de andre lagene på tabellen, mens taperen ville virket ganske så fortapt.

Med det som utgangspunkt, så var det tydelig at begge lag var litt nervøse i innledningen av kampen. Lagene vekslet på å ha føringen i kampen de første minuttene, og 9 minutter ut i kampen var Nøtterøy foran med 6-5. Det skulle senere vise seg å være den siste gangen Nøtterøy var i ledelsen. Kolstad koblet et solid grep om kampen utover i 1. omgang, og spesielt framtredende var Adrian Aalberg og Kristoffer Østmo (bildet) i 1. omgang med henholdsvis 6 og 4 mål. Vi scorer hele 21 mål til pausen, noe som er mer enn godkjent. Samtidig slipper vi inn 16 mål som ikke er like mye å skryte av, selv om det er mange angrep fram og tilbake.

Andre omgangen blir på mange måter en fortsettelse av første omgang. Det vipper litt fram og tilbake i starten, men Kolstad øker sakte men sikkert forspranget utover i omgangen. Det ligger an til at vi skal spasere inn til sesongens første seier, men det skulle vise seg at Nøtterøy ønsket det annerledes. Etter at Kolstad rotet det til mye framover, samtidig som vi tar litt lett på det bakover, så spiser Nøtterøy seg inn i kampen igjen. Med knappe 10 minutter igjen så er Kolstad foran med kun 2 mål, og det er spenning i kampen igjen. Vi har en periode på over 7 minutter der vi ikke scorer mål, men samtidig løfter vi forsvarsspillet vårt i samme periode. Mot tampen av kampen står Daniel Brandmo, som setter 4 av 4 baller i mål, samt nevnte Kristoffer Østmo fram, og sørger for at Kolstad kan innkassere sesongens første 2-poenger. Dette var en utrolig viktig seier, og nå må vi sørge for å mobilisere alt av krefter til hjemmekampen i Trønderhallen søndag 5. november mot topplaget Drammen, som gikk på sesongens første tap mot Elverum i dag. Vi må nok opp noen hakk hvis vi skal ta Drammen, men samtidig er det ikke en umulig oppgave i en serie der alle ser ut til å slå alle.