– Vi ble rett og slett pisset på! – Kolstad

– Vi ble rett og slett pisset på!

Juryen hadde ingen problemer med å kåre beste spiller på hvert av lagene; Thor Magnus Five og Trym Bilov-Olsen. (Foto: TORE SÆTHER)

For Thor Magnus Five ble kveldens kamp mot Halden (27-36) en kamp med høyst blandede følelser; fikk bestemannspremie og var med på å bli utspilt av serielederen.

– Jeg er glad for å få spilletid, og når jeg lykkes, er det selvsagt enda bedre. Jeg husker ikke sist jeg scoret fire mål i en kamp. Men alt dette blir jo overskygget av at vi taper så stort. Det kunne vært enda verre. Vi blir rett og slett pisset på, sa Kolstads bestemann i kveld.

Og Thor Magnus har dessverre rett. Kolstad var sjanseløs, og serielederen kunne ha vunnet med enda større margin om trener Jan Thomas Lauritzen hadde kjørt med toppet lag kampen ut. Ti minutter før slutt tok han ut begge sine storscorere, Skillhammer og Bilov-Olsen, og målvakt Bech. Da ledet Halden-laget med ni mål. Kolstad ”fikk lov” til å spille jevnt med suverene østfoldinger det siste timinuttet.

Alltid mange baklengs

Kolstad har møtt Halden i syv obligatoriske kamper – seks seriekamper og én cupkamp – etter at laget rykket opp i eliten. Det har endt med seks tap og én seier (hjemmekampen forrige sesong), og i alle kampene har kolstadguttene sluppet inn 29 mål og mer. Dagens 36 er aller verst.

– Det handler om å stoppe skytterne deres, sa trener Stian Gomo før kampen.
Riktig!

Men det klarte Kolstad-spillerne ikke:
Jeg noterte 47 Halden-skudd, som gir en uttelling på 77 prosent.
Til sammenligning trengte Kolstad 52 skudd for å lage 27 mål, altså rundt 50 prosent skudduttelling.
”Verre” enn Skillhammer…

 

I mange av oppgjørene mellom disse to lagene har den hardtskytende venstrebacken Victor Skillhammer vært en marerittspiller for Kolstad med massevis av scoringer. Han stoppet ikke før han hadde puttet syv i dag heller, men han ble overgått av lagkaptein Trym Bilov-Olsen. Sandefjord-gutten var nest mestscorende i eliteserien forrige sesong. Overgangen til Halden har vært vellykket; Østfold-klubben har sikret seg noe så verdifullt som en svært målfarlig midtback!

I dag fikk han veldig gode arbeidsbetingelser mot et tafatt Kolstad-forsvar. Hvorfor Thor Magnus:

– Jeg må hjem og se kampen for å forstå helt hvorfor. Men det handler mye om manglende aggressivitet. Vi var fullstendig klare over at det var i forsvar vi måtte vinne kampen. Skytterne deres måtte stoppes. Bortsett fra det siste kvarteret før pause klarte vi det dårlig.

 

Samling overraskende nær bunnen. Om det er noe som kan kalles firepoengskamp, så er neste onsdags hjemmekamp mot Falk en slik kamp. (Foto: TORE SÆTHER)

 

– Og når vi utespillere ikke gjør jobben godt nok, så gjør vi oppgaven for målvaktene også vanskeligere enn den skulle ha vært.

Det er selvsagt en god del av årsaken til at Patrick Bols og nybakt pappa Mats Wæraas tapte målvaktkampen mot Rasmus Bech.

Positive Kolstad-momenter midt i all ”elendigheten” i kveld? Absolutt:

* Thor Magnus Five spilte kanskje sin beste eliteseriekamp, grep virkelig sjansen da han fikk mer spilletid offensivt enn til vanlig. Fire scoringer på seks skudd, for eksempel, det er godt ”innafor”.

* Håkon Følstad leverte en meget bra førsteomgang. Ikke bare scoret han tre på fire skudd, men han snappet også ballen fire-fem ganger og satte i gang kontringer.

* Alessandro Zulijani, kampens ”benjamin” med sine 17 år, blir foreløpig i letteste laget i en tøff eliteserie, men han våger, og han kan, både avslutte selv og se andre.

Er bunnlag, men er det ikke…

Men hva nå, Thor Magnus? Bare fem poeng på ni kamper, er skuffende, for å si det mildt…

– Vi er ikke et bunnlag, men vi må samtidig innse at i øyeblikket er vi det. Jeg savner virkelig det smittende engasjementet som Bilov-Olsen viste i dag og som vi hadde mye av tidligere. Vi må finne tilbake til det.

PS!
Josip Pazin har slitt med en vond hæl, en plage som man ikke har klart å lege. Nå håper man at et operativt inngrep skal bli løsningen.

Tekst: TORE SÆTHER

 

FAKTA
Kolstad – Halden 27-36 (16-19)
Kolstad: Patrick Bols, Mats Wæraas – Lasse Balstad 5, Håkon Følstad 5(2), Ronald Putans 4, Thor Magnus Five 4, Kristoffer Østmo, Alessandro Zulijani 3, Daniel Brandmo 1, Adrian Aalberg 2, Truls Moe Fjeseth 2, Martin Tangvik, Ole Henrik Øverby 1, Tom Kåre Nikolaisen, Tarik Repesa.
Haldens toppscorere:
Trym Bilov-Olsen 9(1) og Victor Skillhammer og Gabriel Setterblom, begge 7.
Tilskuere: 928.