– men vi er ennå ikke friskmeldt – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– men vi er ennå ikke friskmeldt

– Det skal bli veldig deilig å gå på trening igjen med en seier bak oss. Vi er ganske gode i perioder, men vi er slett ikke friskmeldte.

Adrian Aalberg kan trygt kalles en matchvinner i det usigelig spennende – og viktige – bunnoppgjøret mot Falk Horten foran en fullsatt Husebyhallen. Ikke bare hadde han hundre prosent uttelling på sine åtte skudd. Kantspilleren på ytre venstre var også stødig og aggressiv defensiv, ikke minst med noen vellykkede balltyveri med kontrastart som resultat.

Tre nøkkelspillere; toppscorer og bestemann Adrian Aalberg, flankert av målvaktparet Mats Wæraas (t.v.) og Patrick Bols, som vant målvaktduellen mot Falk-keeper Ilic. (Fotos: TORE SÆTHER)

 

Kolstad har hatt en skikkelig skuffende høstsesong. Bare to seire på ni kamper før kveldens, kvalifiserte til nedrykksplass. Den har de nå overlatt til kveldens motstander fra Horten.

Småskummel start

Det åpnet alt annet enn lovende for hjemmelaget. Falk scoret kampens tre første mål mens Kolstad bommet på sine muligheter, gode muligheter! Først etter drøyt seks minutter satt en ball i kassen bak Falk-keeper Ilic.

– Jeg var ikke veldig urolig selv om vi kom litt dårlig i gang. Vi spilte oss til så gode muligheter at jeg hadde stor tro på at det ville snu, sa Kolstads bestemann.

– Er det noe som heter ”må-vinne-kamper”, så var dette én av dem. Var det tema i garderobepraten?

Ingen ”må-vinne-prat”

– Nei, vi var veldig bevisste på at det ikke skulle være fokus. Vi hadde litt for mye må-prat før Sandnes-kampen. Det gikk som kjent ikke bra.

 

Laglederparet Putans/Gomo traff godt med mange disposisjoner i kveld – både med enkeltbeskjeder om angrepstrekk og med spillerbytter.

I kveld var det dags for å slå undenifra. Og det gjorde Kolstad-guttene!

De hentet nesten igjen Falk-ledelsen, 3-4, da Adrian kontret inn sitt første mål. Likevel var gjestene i føringen helt til litt over halvspilt omgang (7-6), og til pause var det kliss likt – 11-11.

Da hadde Adrian skutt fem ganger og scoret like mange. Hvordan forberedte han seg til duellene mot målvakt Ilic, én av Falks beste spillere?

– Jeg tenkte gjennom hvordan jeg gjorde det sist jeg møtte han. Da satte jeg fem stykker over hodet hans. Det bestemte jeg meg for ikke å gjøre denne gangen. Han husket sikkert det.

Derfor kastet Adrian ballen i mål på alle andre steder – helt til han på den siste, eller kanskje var det nestsiste? Da ble fristelsen for stor – satset på ledig rom over hodet på målvakten. Vellykket satsning…

Avgjørende moment

Å ha en kantspiller som både holder godt tett bakover, som er balltyv og som setter åtte baller på åtte skudd, er godt å ha. Likevel var det avgjørende punktet for å slå Falk Horten å nøytralisere storscorer Stefan Ilic. Serberen sto før kvelds kamp som sitt lags desidert beste målskytter. Nesten 40 prosent av Falk sine mål før kveldens kamp var signert Ilic. Kolstad-guttene, med Lasse Balstad og keeper Mats Wæraas i avgjørende roller, sørget for at Ilic sikkert gikk ganske misfornøyd av banen: to scoringer på ti forsøk. Én av bommene kom også på 7-meter – takket være keeper Mats!

 

Seiersdans og mange blide Kolstad-fjes. Ikke så vanlig syn hittil i sesong. Slike syn får vi tettere i fortsettelsen, ikke sant…

Til å smile av…

To poeng til de rødkledte var naturligvis det viktigste i kveld. Og så var det i tillegg noen riktig lekre enkeltprestasjoner som krydret opplevelsen og seieren – riktig til å glede seg over:

* Kristoffer Østmo som etter å ha bommet tre ganger i starten, likevel trykket på og scoret Kolstads første.
* Håkon Følstads feiende flotte grunnskudd som ga 14-12.
* Kristoffer Østmos flyverpasning til knallsikre Adrian Aalberg, til 20-16.
* Thor Magnus Five sitt underarmsskudd til 21-17.

Og så skal vi absolutt nevne at Mats Wæraas og Patrick Bols vant målvaktkampen mot Zivojin Ilic. Mats sto i ca. 50 minutter og gikk av banen med en redningsprosent på nesten 40, og blant redningene én på syvmeter. Så kom Patrick inn og leverte fire flott redninger og slapp bare fire baller bak seg – altså 50 prosent.
Dommere uten tillit

Kveldens kamp i Husebyhallen ble også en tidvis veldig amper affære. Dommerparet Braseth/Sundet klarte ikke å vise spillerne hvor de ønsket å legge listen for akseptable aksjoner. Ganske tidlig ble stemningen på innbytterbenkene til dels ganske grinete. Dommerne mistet tillit både til spillere og lagledere. Det var også flere episoder med uvanlig olme blikk spillerne i mellom.

 

Ikke rart Adrian Aalberg var det mest attraktive selfie-selskapet etter kveldens kamp…

PS!
Kolstad rykket opp fra nedrykksplass til kvalikplass på tabellen. Og siden Bodø spilte uavgjort mot Fyllingen Bergen, er de to lagene fra Region Nord nå poenglike, men BHK på plassen over Kolstad. Det er bare tre poeng opp til Bækkelaget på sjetteplass!

PS2!
Kolstads skadeliste er nå litt bekymringsfull – allerede på søndag er det ny kamp, mot ØIF i Arendal:
* Truls Moe Fjeseth sto over på grunn av en hjernerystelse han pådro seg i cupkampen mot Bodø. * Tom Kåre Nikolaisen brakk nesen mot Halden og var ikke spilleklar i dag.
*  Josip Pazin venter på en hæloperasjon og blir neppe kampklar før årsskiftet.
* Kim André Rinnan har vært skadet lenge og er heller ikke i nærheten av å være kampklar.
Alt dette medførte at 16-åringen Nicolai Daling fikk sin eliteseriedåp. Den varte i ni sekunder, kampens siste – og han ble også satt opp til å skyte kampens siste skudd…

FAKTA

Kolstad – Falk Horten 23-20 (11-11)

Husebyhallen

KOLSTAD: Mats Wæraas, Patrick Bols – Lasse Balstad 3, Håkon Følstad 3, Ronald Putans 1, Thor Magnus Five 1, Kristoffer Østmo 5, Alessandro Zulijani, Daniel Brandmo, Adrian Aalberg 8, Martin Tangvik 1, Ole Henrik Øverby, Tarik Repesa, Nicolai Daling.
FALK HORTEN-toppscorer: Filip Svele 7.

UTVISNINGER –
Kolstad: 3 x 2minutter – Falk Horten 4 x 2 minutter

 

Tekst og foto: TORE SÆTHER