Fantastisk deilig borteseier mot Haslum – Kolstad
(Copyright Robert Magnussen)

Fantastisk deilig borteseier mot Haslum

Kolstad vant 27-25 borte mot Haslum etter en meget solid gjennomført kamp, etter å ha ledet fra start til slutt.

Det var et heltent Kolstad-lag som gikk til verket mot storfavoritt Haslum. Vi hadde med oss en viss selvtillit inn i denne kampen, i og med at vi har gode erfaringer fra Nadderud Arena fra tidligere. Vi hadde vunnet 3 av de siste 4 oppgjørene borte mot Haslum, og visste at vi kunne gjøre det igjen.

Vi tar kommandoen i kampen fra start, og selv om det er Haslum-spiller Thomas Kristensen som spiller seg til den første store sjansen i kontra, så redder Mats Wæraas mesterlig. Kolstad tar deretter ledelsen, en ledelse som det skal vise seg at de aldri gir fra seg. Vi står bunnsolid i forsvar i første omgang, og nevnte Wæraas plukker mange skudd. Framover er vi disiplinerte, og gjør en god jobb med å bearbeide Haslum-forsvaret. Det gjør at vi kan gå til pause med 14-11 ledelse etter at Martin Tangvik løper inn en scoring i siste sekund før hvilen.

Det ser ut som guttene har bestemt seg når de kommer ut på banen i andre omgang. Vi tar igjen kontrollen over matchen, og har god kontroll i starten selv om Kristoffer Østmo får rødt kort etter at han var uheldig og sendte en albue opp i ansiktet på en Haslum-forsvarer. Vi har god avstand til Haslum fram til det gjenstår 10 minutter av kampen. Da ryker vi på flere utvisninger, og Haslum spiller seg inn i kampen. I sluttminuttene er de flere ganger bare ett mål bak, men vi viser en fantastisk lagmoral, og holder unna. Purunge Alessandro Zulijani, som gjør en veldig fin figur i denne kampen, får æren av å fastsette sluttresultatet til 27-25 og Kolstad-gutta kan slippe jubelen løs.

Nå har våre gutter levd med kniven på strupen de siste kampene, og har virkelig stått fram som lag både mot Falk, ØIF Arendal og Haslum. Nå har vi kun en bortekamp igjen mot Bækkelaget før vi tar juleferie. Det er også en bortebane vi har gode erfaringer med. Kampen spilles onsdag 20. desember, og vi håper på en ny skrell rett før jul.