Adrian-show og de nye innfridde – Kolstad

Adrian-show og de nye innfridde

Nykommer Roar Fikse Forbord fikk en solid debut. «Come back kid» Lars Eggen Rismark var stødig og god i mål, men det var Adrian Aalberg (bildet) som stjal showet da Fyllingen ble mørbanket i Husebyhallen og sendt tilbake til Bergen med 29-38-tap.

 

– Jeg var litt ekstra spent før kampen, litt nervøs faktisk. Det er lenge siden vi har spilt kamp, og derfor var det litt ekstra spenning. Jeg regnet med at det kunne bli litt fomling i starten, men så fikk vi god flyt allerede fra første angrep, sa Kolstads bestemann i ettermiddag.

Venstrekanten imponerte før pause og spilte ut mesteparten av sitt store register; harde skudd, tricker, lobber og, noe jeg satte stort utropstegn ved – blinde innløpninger fra kanten som satte Fyllingen-forsvaret sjakk matt:

– Det har egentlig vært bra på trening, og vi har tillatt oss å skryte litt av oss selv, uten at det er noen garanti for noe som helst. Vi har gjort det før også – og så tapt med et smell, smiler Adrian.

Hele tiden i førersetet

I en godt besatt hjemmehall var det aldri fare på ferde mot et litt blekt og rådvilt bergenslag. Kolstad-guttene hadde 3-0 da det var spilt fem minutter, og de lot aldri Fyllingen få håp om å kunne ta med seg poeng hjem. Adrian scoret både de to første målene og skaffet laget 7-meteren som endte med 3-0.

– Jeg hadde godfølelsen med det samme vi var i gang. Det kjentes så bra at jeg prøvde på alt det som falt meg inn.

Og det gikk litt på automat’en, for det var ikke dags for mye tankearbeid. Brettspill har skylden for det:

– I det siste har jeg spilt masse brettspill med kompiser og slitt ut de fleste av hjernecellene. I dag var det bare å la beina gjøre jobben…

7-meter-spesialist

For nykommer Roar Fikse Forbord var kampen også en god start på tilværelsen i Kolstad-rødt. Playmakeren ovebeviste med sin ro og sikkerhet fra straffemerket og satte lekent fart i det etablerte angrepsspillet. Et par fartsfylte gjennombrudd hørte også med til debut-menyen.

– Roar og Lars (Eggen Rismark) har kommet som friske pust inn i gruppa og har allerede bidratt til å heve nivået på treningene, skrøt trener Stian Gomo.

Skrøt gjorde også målvakt Lars – men ikke av seg selv til tross for at han fikk bestemannspremie: – Jeg synes Adrians førsteomgang var voldsomt imponerende.

Også målvakten, som nylig slapp unna konkursboet Midtjylland i Danmark og skal være Kolstad-spiller ut sesongen – minst – følte på litt ekstra spenning før denne kampen. Lars hadde vel egentlig mer grunn til det enn Adrian, selv om han kjente miljøet godt fra før – og i tillegg har spilt på lag med motspillerne fra sin tid som Fyllingen-målvakt:

Deilig spenning

– Den ekstra spenningen var bare deilig å kjenne på. Så var det selvsagt ingen ulempe at jeg startet med to redninger. Jeg følte i det hele tatt at vi hadde god kontroll på Fyllingen-spillerne.

Lars vant den viktigste kampen i kampen, målvaktduellen, suverent. Men som den etterhvert rutinerte ballstopperen er snar til å understreke:

– For at målvaktspillet skal være stabilt bra, så trenger vi et godt forsvar, og det følte jeg vi hadde i store deler av kampen. Vi hadde en plan på hvordan ta imot fyllingenspillerne, og den fulgte vi bra, selv om vi slet litt etter pause de de spilte en god del syv mot seks-angrep. Det var et innsatsfylt kollektiv som vant denne kampen.

Tre som bidra mye til dagens klare Kolstad-
seier – f.v.: toppscorer og bestemann, Adrian
Aalberg, målvakt-comeback’er Lars Eggen
Rismark og nykommer og playmaker
Roar Fikse Forbord.

Var best i alt

Kolstad var i ettermiddag best i alle spillets detaljer i tillegg til å score ni mål mer enn Fyllingen:

* Målvaktduellen ble vunnet med klar margin – Lars hadde 33% redninger mot de to Fyllingen-keepernes 22%.
* Kolstad scoret ni mål i kontra og ankomst, Fyllingen fem
* Kolstad hadde åtte tekniske feil, Fyllingen noterte vi med fem flere

Og så skal det absolutt ikke være unevnt at Ronald Putans gjorde en i lange perioder strålende forsvarsjobb, til og med uten å pådra seg utvisning. I tillegg noterte han seg for tre scoringer, én av dem på kontra…

Kampfakta
Kolstad – Fyllingen Bergen 38-29 (18-11)
Husebyhallen
Kolstad: Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 6(5), Lasse Balstad 5, Josip Pazin 2, Håkon Følstad 1, Ronald Putans 3, Thor Magnus Five 1, Kristoffer Østmo 4, Daniel Brandmo 1, Adrian Aalberg 8, Truls Moe Fjeseth 3, Ole Henrik Øverby 2, Tarik Repesa 1, Elias S. Thome 1.
Fyllingens toppscorer: Tore A. Lunde 7.
Utvisninger; Kolstad: 4 x 2 minutter – Fyllingen: 3 x 2 minutter
PS!
Kolstad stilte med nok en debutant i tillegg til Fikse Forbord; 19-åringen Elias Schaanning Thome, høyrekant som er på utlån fra CSK.

 

Bare én kamp med flere scoringer

38 scoringer er nesten eliteserie-rekord for Kolstad. Bare én gang tidligere har laget klart bedre – hjemme mot Stord i debutsesongen, 2015/26. Da scoret kolstadguttene 39 (og slapp inn 25).

I ti eliteseriekamper i løpet av to og en halv sesong har Kolstad scoret 30 mål og flere. Her er de ti:

2015/16:
39-25 over Stord (hjemme)
30-28 over Fyllingen (borte)

2016/17:
32-25 over St. Hallvard (hjemme)
31-29 over Fyllingen (borte)
32-29 over Bækkelaget (borte)
31-28 over St. Hallvard (borte)
34-22 over Bodø HK (borte)

2017/18:
33-29 over Nøtterøy (borte)
30-28 over Drammen (hjemme)
38-29 over Fyllingen (hjemme)

PS!
De tre verste baklengstapene er 36 innslupne mot Halden tidligere denne sesongen, 34 baklengs mot Drammen forrige sesong og 34 baklengs mot Halden i debutkampen som eliteserielag, 2. september 2015.

 

Tekst: TORE SÆTHER
Foto: ROBERT MAGNUSSEN