Kolstads beste, men ikke fornøyd med seg selv – Kolstad

Kolstads beste, men ikke fornøyd med seg selv

Lasse Balstad ble kåret til beste Kolstad-spiller. Men lagkapteinen var langt fra fornøyd med sitt eget spill da Nøtterøy ble slått 27-21 foran en fullsatt Orklahall.

– At vi ikke klarte å følge opp en god førsteomgang (13-6), skyldes først og fremst den mentale biten. Selv følte jeg meg utover i kampen ganske tung i beina, uten at det er noen unnskyldning. Selv med tunge bein skal vi kunne stoppe Nøtterøy bedre enn vi gjorde i store deler av andreomgangen. Så derfor har jeg vanskelig for å forklare at vi på syv-åtte minutter etter pause slapp inn like mange mål som i hele førsteomgangen og lot Nøtterøy komme helt opp på uavgjort da det sto igjen ti minutter.

– Men som du så, da vi tok oss skikkelig sammen, så stengte vi bak og sikret oss seieren, sa Lasse og var altså slett ikke fornøyd med det han presterte i forsvar store deler av andreomgangen. Han er slett ikke alene om å ha grunn til det!

At lagkapteinen likefullt fikk bestemannspris, kan forsvares: Fordi han  var sterkt bidragsyter til at et midtforsvar som gang på gang ble splittet i de første 20 minuttene av 2. omgangen igjen ble tettet igjen. Og i andre enden av banen scoret Lasse på seks av sine ni skudd og var nest sist på ytterligere noen scoringer.

En annen viktig årsak til at Kolstad slapp med skrekken etter en soleklar ledelse til pause, var at trener Gomo spilte ut sitt kanskje siste angrepskort og fikk uttelling: Da Nøtterøy tok time out på 21-22 og med åtte-ni minutter igjen å spille, benyttet Stian anledningen til å sette inn Tom Kåre Nikolaisen på strek, en Tom Kåre som har vært gjennom en lang skaderehabilitering og som mesteparten av kampen satt og holdt seg klar med å tråkke på en ergometersykkel  ved innbytterbenken.

– Vi følte at vi lenge hadde vært for dårlige i duellspillet, både i forsvar og angrep. I leting på en god løsning, bestemte jeg meg for å la Tom Kåre komme innpå og la Håkon (Følstad) stå på banen. Det «funket», sa en lettet Kolstad-trener etter at «må-vinne-kampen» fikk en lykkelig utgang:

* 23-21 satte Tom Kåre inn etter sterk fight på streken og med pasning fra Pazin.
* 24-21 kom på 7-meter (Roar Fikse Forbord) som Håkon jobbet seg til. Ekstrabonus; utvisning på Nøtterøy-spiller.
* 26-21 fløy Håkon inn etter presis pasning fra Daniel Brandmo.
* 27-21 satte Tom Kåre inn.

Og i de avgjørende siste åtte-ni minuttene kom Lars Eggen Rismark tilbake i målet og gjorde to meget viktige, og gode, redninger, begge på stillingen 24-21.

Tre nøkkelspillere da kampen ble avgjort – f.v.: Lasse Balstad, Lars Eggen Rismark og Tom Kåre Nikolaisen.

 

Dagens topoenger sender Kolstad opp på 15 poeng, og da er det ikke mange poeng som skal til for å havne på trygg grunn over nedrykningsstreken.


Her er resten av Kolstad-kampene:

Kolstad- Elverum (allerede på onsdag)
Drammen – Kolstad
Kolstad – Sandnes
Elverum – Kolstad
Falk – Kolstad
Kolstad – ØIF Arendal

FAKTA

Kolstad – Nøtterøy  27-21 (13-6  )
Orklahallen
Tilskuere: 900 (fullt)
Kolstad: Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 6(6), Lasse Balstad 6, Josip Pazin 2, Håkon Følstad 1, Ronald Putans 3, Thor Magnus Five, Kristoffer Østmo, Daniel Brandmo 2, Adrian Aalberg 3, Truls Moe Fjeseth 1, Elias Thome, Ole Henrik Øverby, Tarik Repesa 1, Tom Kåre Nikolaisen 2.
Nøtterøys toppscorer: Jostein Østrem 6
Utvisninger: Kolstad 2 x 2 min.   – Nøtterøy 5 x 2 min.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER