Overbevisende 1.omgang – Kolstad

Overbevisende 1.omgang

Kolstad-gutter ut i nok en firepoenger overbeviste i de første 30 minuttene mot Sandnes (12-7).

 

Kolstads to beste i kveld; Thor Magnus Five (t.v.) og Ronald Putans.

 

Mange leverte sterke bidrag; fremst i rekken av bidragsytere, Ronald Putans og Thor Magnus Five – i tillegg til (som alltid…) Lars Eggen Rismark.

Putans var knallhard i midtforsvaret – ikke minst når han hadde kaptein Balstad som «treer-nabo», og offensivt skjøt han begeistrende hardt og velplassert i tillegg til at han leverte noen riktig snasne assists, ikke minst diagonaler fra sideback til motsatt kant. Spørsmålet er om han noen gang har spilt en så god omgang for Kolstad…

– Jeg vet ikke, men det tenker jeg heller ikke på. Bryr meg ikke om sånt. Jeg tar ett og ett angrep og ett og ett forsvar. Men ok, før pause fløyt spillet mitt. Etter pause var det ikke fullt så bra. Men det handler om å vinne, og det gjorde vi.

Så når det ble noen flere bomskudd etter pause og ikke fullt så «adgang forbudt-forsvar» så har det kanskje sin årsak i hva Ronald opplevde i forrige måned…

– I en alder av 26 år pådro jeg meg vannkopper. Mistet fem kilo, men slapp også løpetreningene, gliste Ronald.

 

Ronald Putans fikk bestemannspremien. Det var det ikke bare kolstad-trommisen som syntes var helt ålreit.

 

Valerys dom

Trener og far, Valery, er ikke en mann som bruker store ord unødig, men hva mente han om junior sitt spill:

– Distanseskytingen før pause var ok. Diagonalpasningene er sjelden kost, men presist og fint. Og forsvarsarbeidet, spesielt sammen med Lasse, det fungerte bra. Når han ikke fulgte opp like bra etter pause, så skyldtes det kanskje at han klaget litt over vondt i ryggen. Jeg vet ikke riktig. Viktig var det likevel at han fortsatt å skyte selv om skuddene ikke var like skarpe som før pause.

Thor Magnus Five var også en meget viktig brikke i kveldens Kolstad-kamp, offensivt i rollen som strekspiller:

– Det er selvsagt artig å få spille mye. Nå har jeg vel spilt i alle posisjoner som Kolstad-spiller, ja, bortsett fra keeper, og det skjer neppe; jeg er skuddredd.

Redd for å gå i reale fighter, både i forsvar og angrep, det er i alle fall ikke Thor Magnus. 179 centimeter er ikke mye å gå i strek-fight med. Altså må man være desto smartere:

– Jeg lærte mye fra Petur (Palsson), en veldig god strekspiller og bare én centimeter høyere enn meg – men ti kilo tyngre, smiler Five. – Når du ikke er høyere enn det jeg er, handler det ikke om å spille sperrende som strek, men heller finne rom og utnytte dem.

Bidro veldig mye

Likefullt, i kveld var det ikke minst et par-tre effektive sperrer som nesten gjorde ham til assist og ga fritt leide for bakspillerne, som imponerte oss mest i angrepsspillet. Hva mente trener Valery?

– Spesielt det første kvarteret var Five veldig bra. Han scoret jo flere fra strek uten å være strekspiller, smilte treneren fornøyd. – I forsvar er han veldig sterk i duellspillet. Five bidro rett og slett veldig mye til denne seieren.

Så var det også flere betydelige bidragsytere i kveld til femmålsseieren. De fremste, slik jeg så det:

* Målvakt Lars sin førsteomgang – ti redninger og redningsprosent på 59.
* Håkon Følstad presterte et par-tre herlige finter og gjennombrudd med lure skudd.
* Kristoffer Østmo kom inn med fart og et par fine scoringer da flere av kompisene ikke var i flytsonen.
* Daniel Brandmo tok aleneansvaret på venstrekanten og scoret på sine tre første forsøk. Hadde også et par fine assists – til effektive Five, som traff på alle sine fire avslutninger.

Klar tale i time out fra trener Stian.

 

Hælskade og spysyke

Inngangen til dagens uhyre viktige kamp var alt annet enn ideell for Kolstad: Adrian Aalberg, som har hatt noen riktig gode kamper i det siste, kunne ikke spille. En hælskade som han pådro seg mot Drammen på søndag, parkerte kantspilleren i kveld. – Kanskje lar vi ham stå over også Elverum-kampen om én uke for å være helt i orden til kampen mot Falk uken etter, sa trener Stian Gomo.

Og som om ikke det var nok; førstevalget på den andre kanten, Truls Moe Fjeseth, var spysjuk natt til i dag og bleik om nebbet også i kveld. Så ille var det at snaut ti minutter ut i andreomgangen da måtte han bare sette seg på benken, helt tom for krefter.

Minuser…?

Noe å sette fingeren på? Det er det jo alltid. Først og fremst for meg i kveld; jeg skulle gjerne sett at det ble kjørt et mer resolutt kontringsspill.

NB!
En eliteseriekamp for herrer med bare én utvisning, det er meget sjelden kost.

Tekst og foto: TORE SÆTHER


FAKTA
Kolstad – Sandnes 24-19 (12-7)
Husebyhallen
Kolstad:  Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 4(2), Lasse Balstad 1, Josip Pazin, Håkon Følstad 3, Ronald Putans 7, Thor Magnus Five 4, Kristoffer Østmo 2, Daniel Brandmo 3, Truls Moe Fjeseth, Ole Henrik Øverby, Tom Kåre Nikolaisen, Tarik Repesa, Elias Thome.
Toppscorer Sandnes: Andre Eilertsen 5
Utvisninger; Kolstad: 0(!) – Sandnes: 1×2 min.