Kolstad er sikret fornyet eliteseriekontrakt – Kolstad

Kolstad er sikret fornyet eliteseriekontrakt

Selv om det ble tap borte mot Falk Horten i dag, så er Kolstad sikret spill på høyeste nivå også neste sesong.

Det ble en dramatisk håndballaften onsdag kveld, når det skulle avgjøres hvem som skulle til sluttspill, hvem som må spille kvalik til 1. divisjon, og hvem som havner midt i mellom på 9. plassen. Kolstad hadde en tøff bortekamp mot Falk Horten, mens Bodø hadde en tilsvarende tøff bortekamp mot Fyllingen Bergen. Matematikken var forholdsvis enkel, Kolstad måtte ta poeng mot Falk for å være sikret fornyet eliteseriekontrakt, evt. at Bodø måtte tape mot Fyllingen Bergen.. Med seier over Falk Horten, så har Kolstad også vært klare for sluttspillet.

Kolstad startet også best mot Falk Horten, og ledet stort sett gjennom hele 1. omgang. Vi stod meget solide bakover, men brente mange store målsjanser framover. Vi ledet på det meste 11-8, og kunne gå til pause med en 12-10 ledelse. I Bergen var det også veldig jevnt, og stillingen var 15-15 i FRAMO-hallen, når lagene gikk i garderoben der. Med andre ord var det duket for en skikkelig thriller i begge oppgjørene i 2. omgang.

I Horten var kampen helt jevnspilt i starten av 2. omgang også Kolstad stort sett ett mål eller 2 foran, men Falk bet seg godt fast. Kolstad fortsatte med solid forsvar- og målvaktspill, mens det gikk mye tyngre framover på banen. Dårlige skuddavleveringer og mange tekniske feil gjorde at Falk fikk ta over initiativet i kampen, og ti minutter før slutt tok Falk ledelsen for første gang i kampen. Det så ut som Kolstad fikk høye skuldre, og klarte aldri å respondere når Falk tok kontroll over kampen. Sakte men sikkert dro Falk i fra, og til slutt vant hjemmelaget 22-19 i Holtanhallen. Skuffelsen var stor for våre gutter, men samtidig kom det en skikkelig gladbeskjed fra Bergen. Fyllingen slo Bodø 28-25, og dermed kunne Kolstad slippe jubelen løs for fornyet kontrakt i eliteserien også neste sesong. Vi har fortsatt en liten mulighet til å nå sluttspill hvis vi slår Arendal hjemme neste onsdag, og Falk taper borte mot Bodø. Men akkurat nå er det aller viktigste at vi har sikret plassen, etter en blytung sesong både på og utenfor banen, mtp. ombygging av hall.

Vi håper publikum strømmer til Husebyhallen neste onsdag, for å få med seg det som kan bli sesongens siste kamp, hvis vi ikke overgår oss selv mot serietoer ØIF Arendal. Merk at kampstart er 19.45 i Husebyhallen. Billetter får du kjøpt hos Ticketmaster.