Takk te dokk, Truls og Adrian! – Kolstad

Takk te dokk, Truls og Adrian!

Truls Moe Fjeseth og Adrian Aalberg spilte i kveld sin siste seriekamp for Kolstad. «Takk for dansen», til begge to. Synd at dere ikke blir å se i Kolstad-drakten neste sesong. Foto: TORE SÆTHER

Lasse Balstads klubbskifte til svenske Ystad har vært kjent en tid. I kveld ble det også klart at de to førstevalgene på kantene, Truls Moe Fjeseth og Adrian Aalberg, spilte sin siste seriekamp for Kolstad da ØIF Arendal ble solid slått (25-19). Det skjedde foran et fullsatt og entusiastisk hall på Huseby. Kampen var også den siste eliteseriekampen i den gamle hallen, bygd i 1984. Neste sesong blir det Kolstad-spill i en splitter ny storhall i nærmiljøet.

Skader, skader, skader

For høyrekant Truls var det masse vemod knyttet til kveldens kamp. Denne sesongen har den vanligvis så sikre kantspilleren hatt masse dårlig odds mot å kunne prestere som vi har opplevd tidligere: Ryggen slo seg vrang tidlig på sesongen. En hjernerystelse satte han utenfor en god stund, og begge leggene har plaget ham – konstant. Det hele resulterte i en erkjennelse av at dette blir hans siste sesong.

– Men disse skadene innså jeg etterhvert at sjansen for å kunne spille på det nivået jeg gjerne vil, de var små. Så for to uker siden bestemte jeg meg for at nok er nok, og i forgårs fortalte jeg det til lagkameratene. Det var tøft, sier 29-åringen, som i mange sesonger har vært en av de skarpeste profilene og beste underholderne på Kolstad-laget.

Så var det etter kampen både tårer og mange klemmer fra lagkompisene. Det var rart å spille denne kampen, innrømmet Truls:

– Rart og trist. Etter så mange år med håndball skal jeg nå starte en ny epoke i livet mitt, uten håndball. Likevel får jeg ingen problemer med å fylle tiden: Jeg har jobb og skole som tar tid, og nå får jeg mer tid til kompiser og kanskje også gå på jakt og ikke minst tilbringe mer tid sammen med samboer Ingvild, sa en preget Truls Moe Fjeseth.

Høydepunkter på håndballbanen har vært mange. De to som sto klarest frem for Truls da vi spurte etter kampen i kveld var opprykket med Kolstad til eliteserien og cupseieren over Elverum på deres hjemmebane. Men kanskje det blir andre håndballting enn å spille som vil oppta litt Truls-tid?

– Det kan jeg faktisk ikke se for meg nå. Når jeg slutter å spille, da betyr det også et farvel med alt som har med håndball å gjøre.

Til Drammen

Adrian Aalberg blir altså heller ikke å se i Kolstad-drakt kommende sesong. Men i motsetning til Truls, så har venstrekanten og rekruttlandslagsspilleren slett ikke tenkt å gi seg. Neste sesong skal den scoringssikre (nest mestscorende for Kolstad denne sesongen) 25-åringen tricke, lobbe, lure og skyte ballen i mål til glede for Drammen.

Også for Adrian var kveldens kamp fylt med spesielle følelser:

– Det var rart å tenke på at dette var den siste seriekampen for Kolstad. Kjemperart var det, sa Adrian mens han skrev autografer til en gruppe små håndballspillere.

Drammen-trener Kristian Kjelling har ved et par tre anledninger forhørt seg om Adrian. Nå har Kjelling altså sikret seg en effektiv tekniker på venstrekanten.

Den tredje av dagens Kolstad-spillere som ikke blir å finne i klubben neste sesong, lagkaptein Lasse, gjorde en meget solid siste serieopptreden. Vant mange dueller i forsvar (tapte et par…) og scoret på seks av ni skudd. Meget bra! Forsvarskjempen, som snart skal få ny smak på landslagsspill, endte opp som Kolstads toppscorer i serien med 102 nettkjenninger.

 

 

 

Trommis Karl Markus Reinert var også i kveld stemningsskaper på Kolstad-kamp. Foto: GUSTAV ROGSTAD

 

Sluttspillklar

Gårsdagens seier ga Kolstad sluttspillplass all den stund Bodø HK banket Falk Horten i sin siste seriekamp for året. BHK var allerede klar for kvalikspill for å beholde eliteserieplassen, mens Falk kunne ha fått sluttspill om Kolstad hadde tapt og eller om Falk hadde tatt minst ett poeng.
Sluttspillet avvikles etter påske.

PS1!
Josip Pazin fikk ikke mange minutter på banen i kveld. I stedet ble det tur på legevakten for å sy et skikkelig kutt i haken etter å blitt truffet av en solid svingalbue, som forøvrig ikke resulterte i noen reaksjon fra dommerne.

PS2!
Kolstad har hatt et bra tak på arendalittene siden de rykket opp til eliteserien. Det har endt med tre seire, én uavgjort og to tap.

Tekst: TORE SÆTHER

 

KAMPFAKTA
Kolstad – ØIF Arendal 25-19 (14-11)
Siste serierunde
Husebyhallen – fullsatt!
Kolstad: Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 4(2), Lasse Balstad 6, Josip Pazin, Håkon Følstad 3, Ronald Putans 2, Thor Magnus Five, Kristoffer Østmo 3, Daniel Brandmo 1, Adrian Aalberg 3, Truls Moe Fjeseth, Ole Henrik Øverby, Tom Kåre Nikolaisen, Tarik Repesa, Elias Thome 3.
ØIF Arendals toppscorer: August B. Pedersen 6(2)
Utvisninger, Kolstad: 3 x 2 min. – ØIF Arendal: 4 x 2 min.