Vellykket treningsopphold i Alingsås – Kolstad

Vellykket treningsopphold i Alingsås

Det ble 2 tøffe treningskamper mot det svenske topplaget Alingsås, men vi ser at vi har toppnivået inne.

Gutta ankommer Alingsås sent fredag kveld, hvor vi blir godt tatt imot av en representant fra det svenske topplaget som ligger rett utenfor Gøteborg. Vi rakk kveldsmat før det gikk rett i senga for lade opp maksimalt til lørdagens kamp.

Vi har opptatt av å få best mulig motstand i denne oppkjøring, for å være godt rustet til kommende sesong. Vi har allerede spilt 3 tøffe matcher mot Elverum, Drammen og Haslum, og nå var det altså det svenske topplaget Alingsås som stod for tur. Den svenske ligaen er kjent for å være noen hakk hvassere enn den norske ligaen, så vi var spente på hvor vi stod mot laget som tok 3. plass i svensk eliteserie forrige sesong. Alingsås har vært et svensk topplag i mange år. De har erfaring fra spill i Champions League, og ble svensk mester så sent som i 2014, samt semifinalist i slutspillet sist sesong.

Tidligere Kolstad-spiller Mishels Liaba sto også klar på å ta imot Kolstads forsøk på å tukte sin nye klubb. Mishels er en av Norges mest lovende venstrebacker, men en kraftig hjernerystelse og småskader har satt han ut av spill i store perioder siden han dro til Sverige. Nå er han tilbake i toppslag, og håper å få en viktig rolle for Alingsås kommende sesong.

Lørdagens kamp var en gyllen mulighet for laget til å lade opp til kamp på lik linje med elitekamper i Norge. Det var godt å kjenne på inngangen til kamp, som blir så viktig for kampene som skal spilles denne høsten. Laget var godt forberedt, og man hadde klare fokusområder på eget spill.

Selv om svenske var storfavoritter, så går Kolstad rett i ledelsen og gir et tydelig signal på at man skal ikke få komme lett til det mot våre gutter. Vi setter raskt et tett og godt forsvar med godt samspill, samtidig som man er tålmodig framover på banen. Alingsås klarer likevel å holde en liten ledelse gjennom første omgang, men våre gutter gir ikke ved dørene. Vi biter oss fast og lagene følger hverandre tett gjennom hele omgangen. Vi skusler bort noen store målsjanser før hvilen, som gjør at Alingsås kan gå til pause på stillingen 15-12.

I andre omgang knepper Kolstad opp et par hakk og henger seg på svenskene. Ni minutter før slutt går Kolstad opp i ledelsen for første gang siden starten av kampen, og kun 3 minutter før slutt står lagene likt. Men dessverre er ikke marginene på vår side i sluttminuttene og Alingsås vinner kampen 27-23.

Likevel en veldig godt gjennomført kamp mot en av sveriges beste lag. Vi får mange positive svar, og ser at vi er på rett vei ift. seriestarten 5. september. Vi fikk se kompakt forsvar, godt spill av begge keepere og gode samhandlinger i angrepspillet.

Søndag er vi topp motivert for å gjenskape den gode prestasjonen mot Alingsås i kamp nr. 2 for helga. Kolstad går rett i strupen på hjemmelaget og tar en tidlig 3-1 ledelse. Men det skulle ikke var lenge før svenskene var oppe i ringene, og lagene følger hverandre tett gjennom store deler av første omgang. I likhet med gårsdagen, så glipper det litt de siste 5 minuttene av første omgang som gjør at  Alingsås rykker ifra og går inn til pause på stillingen 16-12.

Vi starter 2. omgang fornuftig, og spiller disiplinert etter hvilen. Avstander er fortsatt rundt de samme 4 målene før man går inn i de siste 10 minuttene. Da setter Kolstad inn et ekstra gir, og knepper inn ledelsen ned til 26-25 syv minutter før sluttsignalet. Men nok en gang blir det litt for mye skuddbom, og Alingsås straffer oss som det topplaget de er. Hjemmelaget drar hjem en fortjent 31-26 seier, men våre gutter har absolutt ikke noe å skjemmes av. Selv om vi til slutt taper med 4-5 mål mot Alingsås, så ser vi mange gode prestasjoner gjennom helga som gir grunn til optimisme inn mot kommende sesong.

Nå venter Ørland borte i 3. runde NM på onsdag, før det blir treningskamp mot Charlottenlund på fredag og veldedighetskamp mot Bodø på lørdag. Du kan få gratis billett til veldedighetskamp via Hoopla.