1000 kamper på tre år – Kolstad

1000 kamper på tre år

 Lasse er en populær kar i Kolstad-miljøet – masse smil, god stemning. FOTO: TORE SÆTHER

Lasse Johansen er blodfan av Kolstad og har naturligvis sesongkort. På lørdag sitter Lasse på laglederbenken sammen med Stian Gomo når Kolstad møter Bodø til treningskamp som et ledd i den offisielle åpningen av Kolstad Arena.

Men tro ikke at sesongkort for Kolstad er det eneste 16-åringen har. Lasse, som lider av cerebral parese og er avhengig av rullestol, har sesongkort for tre andre eliteserielag; Byåsen, Rosenborg og Ranheim. Og har slett ikke kortene for moro skyld:

– Jeg ser nesten alle kampene i løpet av sesongen. Tror jeg har sett rundt 1000 kamper de tre siste sesongene, smiler 16-åringen og kikker bort på mamma, Lise Løkkeberg som er med sønnen på alle kampene.

– Jeg så alle Kolstads hjemmekamper forrige sesong, bortsett fra én. Da Kolstad la en kamp til Levanger, sa mamma «nei» til å kjøre dit. Det ble for langt.

– Det blir gjerne et par kamper i uka. Vi er spesielt fornøyd når Kolstad og Byåsen har hatt dobbeltarrangement, men det blir det vel dårlig med nå når Kolstad har flyttet til sin nye hall her på Kolstad, sier mamma Lise.

Det er ikke mange av Kolstad-autografene som nå mangler på Lasses drakt nummer fire. Her er det trener Valery som «signerer». FOTO: ROBERT MAGNUSSEN

Lasse ble Kolstad-supporter litt tilfeldig. Som elev på Dalgård ressurssenter møtte Lasse en ansatt som var Strindheim-trener. Det var for drøyt tre år siden. Treneren ville gjerne ha med Lasse som supporter, så da de blågule skulle spille mot Kolstad, var Lasse på plass. Men Kolstad var mye bedre, og Lasse var «solgt», han måtte selvsagt bli fan av laget som til og med hadde en navnebror på laget, Lasse Balstad.

– Lasse var min store helt. Jeg snakket mye med ham og fikk til og med drakten hans etter forrige sesong. Jeg har litt kontakt med ham. Det virker som han har det fint i Sverige, men jeg håper at han kommer tilbake til Kolstad en eller annen gang, sier Lasse.

Taktikktavle er kjekt å ha når treneren skal vise spillerne hvordan han vil ha det, mener Lasse. Her ser det ut som om han og Kolstad-sjefen Stian er klar for et 6-0-forsvar… FOTO: TORE SÆTHER

På lørdag sitter Lasse altså ved siden av Gomo på Kolstad-benken. Han har sett masse kamper live og også sett bortekampene på håndball-tv. Han vet akkurat hvordan Kolstad spiller og hva de må gjøre for å få til ting bedre, men sier også:
– Som lagleder gjelder det å få det beste ut av laget. Om spillerne gjør så godt de kan og aldri gir opp, da har de gjort det godt, synes Lasse og legger til:

– Jeg liker Kolstad også fordi de gjør kampene spennende, selv om de ikke trenger å gjøre ting så veldig spennende i hver eneste kamp.

Da Kolstad rykket opp for tre sesonger siden, gikk det til nesten alle kamper som underdog. Det fascinerer Lasse: – Jeg liker underdogs.

Lasse sammen med trener Stian, målvakt Lars og mamma :ise Løkkeberg på tirsdagens trening i Kolstad Arena. FOTO: ROBERT MAGNUSSEN

Men tilbake til lørdagens kamp mot Bodø. Den er spesiell på mer enn én måte. Ikke bare er den ledd i åpningsarrangementet i den splitter nye hallen på Kolstad. Det er gratis inngang, men publikum oppfordres til å betale 50 kroner for «billetten», kroner som alle går til cerebral parese-foreningen i Trøndelag, hvor Lise Løkkeberg er leder:

– Da Jostein Sivertsen lanserte ideen for oss, ble jeg både glad og rørt, sier Lise. Og Lasse han ser med forventning frem til ass.laglederjobben: – Jeg gleder meg, sier Kolstads mest trofaste tilhenger. Cerebral parese og rullestol stopper såvisst ikke den idrettsglade unggutten.

PS!
Lasse skal også i aksjon før kampen (starter klokken 16). Sammen med musikkterapeut Jens Petter Grønnesby vil Lasse fra klokken 15 fortelle om hvordan han fant sin godfot i musikken. Den offisielle åpningen av Kolstad Arena, med blant annet snorklipping av fylkesordfører Tore O. Sandvik, foregår klokken 13.

Tekst: TORE SÆTHER