Gomo: «Dette var direkte flaut» – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gomo: «Dette var direkte flaut»

Jeg tror ikke jeg har sett et så tafatt dårlig Kolstad-lag som det fremsto i førsteomgangen mot Charlottenlund (7-18!). Det tror heller ikke Stian Gomo han har:

– Dette var direkte flaut. Vi står nærmest bare og ser på og lar CSK få spille håndball. Vi gjorde det alt for lett for CSK. Det er også dårlig gjort av oss at vi ikke gir CSK bedre matchtrening. Det hadde de fortjent, sa trener Gomo etter at 1.divisjonslaget gikk til pause med 11målsledelse!

I de første 30 minuttene var CSK storebror Kolstad overlegen i absolutt alt; skudduttelling, målvaktsredninger og kontringer med scoring. Det gikk ni(!) minutter før Kolstad scoret sitt første mål, og da hadde CSK nettet fem ganger – anført av to tidligere Kolstad-gutter; Kristoffer Østmo og Fred Fikse Forbord. Fred spilte også for CSK forrige sesong, mens det for Kristoffer var hans første kamp mot tidligere lagkamerater. Spesielt?

 Ex-kolstadgutter Kristoffer Østmo (t.v.) og Fred Fikse Forbord herjet lenge med tidligere lagkompiser da CSK banket Kolstad. Målvakt Lars Eggen Rismark var Kolstads eneste lyspunkt.

– Egentlig ikke. Dette var en viktig kamp i oppkjøringen til en ny sesong. Jeg hadde ingen spesielle følelser for at det var Kolstad vi matchet mot. Hadde det vært en serie- eller cupkamp, hadde jeg nok følt litt spesielt på at det var Kolstad som var motstander, sa Kristoffer, som ble både kampens toppscorer og som var nest sist på en rekke av CSK-målene.

Mens Kolstad-trener Gomo var svært betenkt over sine spilleres prestasjoner, var CSK-trener Jørgen Laug naturlig nok godt fornøyd:

– Vi spilte en kjempegod førsteomgang, ikke minst var forsvarsspillet og målvaktprestasjonen god. Vi var også gode i fremoverspillet. At vi sleit mer etter pause, var ikke så merkelig. Kolstad hevet seg en del, og vi er i en fase hvor vi prøver ut spillere i delvis nye posisjoner. I dag manglet vi for eksempel to som vi har på treer-posisjon (i forsvar). Men alt i alt var dette en veldig fin gjennomkjøring for oss.

Tilbake til Stian Gomo. Han var sjeleglad for at denne kampen ikke var generalprøven foran onsdagens seriepremiere (borte mot Runar):

– Jeg er veldig glad for at vi skal spille mot Bodø i morgen (lørdag klokken 16 i Kolstad Arena). Da får vi sannelig vise hva vi kan, på nivå med det vi presterte i treningskampene mot Alingsås i Sverige sist helg. Vi lovte hverandre i garderoben etter kampen i dag at dette skal aldri skje igjen!

PS!
For to uker siden spilte de to lagene mot hverandre. Da hadde CSK ikke med sin nye playmaker, Kristoffer Østmo, og tapte med åtte mål. Søndag klokken 13 får CSK-guttene smake på ytterligere eliteseriemotstand; Bodø HK…

Tekst og foto: TORE SÆTHER

FAKTA

CHARLOTTENLUND – KOLSTAD 26-18 (18-7)
Treningsturnering
CSK-hallen
Tilskuere: ca. 100
CSK:
Henrik Eidsvåg, Lars Christian Bolstad – Even Breivik 1, Andreas Kårli 1, Håkon Mathisen 2, Erik Eggan, Truls Ervik, Simen Haugen 1, Mads Alfer 5, Fred Fikse Forbord 3(1), Kristoffer Østmo 7, Mats Guldseth 4(3), Anders Gjevik 4.
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 1, Sander Rønning 3, Rasmus Hedegaard Carlsen 6, Thor Magnus Five, Daniel Knudsen Brandmo 3, Martin Tangvik 2, Håkon Følstad 1, Tom Kåre Nikolaisen 1, Ronald Putans 1, Tarik Repesa.
Utvisninger;CSK:  0 – Kolstad: 1 x 2 minutt