Fra bekmørke til høylys dag – Kolstad
Veldedighetskamp Kolstad - Bodø Foto: ROBERT MAGNUSSEN Tlf: 99377622

Fra bekmørke til høylys dag

Fredagskvelden leverte Kolstad-guttene en kamp så dårlig at jeg knapt kan huske dem spille. I flunkende nye Kolstad Arena i dag mot eliteseriekollega Bodø var det helt andre og bedre takter:

 Det var et helt annet kolstadlag som viste seg frem mot Bodø enn i fredagens kamp mot CSK. Her er Tom Kåre Nikolaisen i en herlig fight med BHKs Matko Ratin. (FOTO: ROBERT MAGNUSSEN)

– I dag viste spillerne ordentlig karakter. Vi har kanskje trent i overkant hardt i det siste, og det forklarer nok at vi mistet litt av piffen i 2. omgangen. Men det var en kjempeprestasjon at vi holdt unna for Bodø, sa en både lettet og fornøyd Stian Gomo, som kostet på seg å dele ut noen blomster til unggutten Birk Haugdahl etter hans første opptreden i Kolstad-drakten:

– Han traff ikke, men var totalt uredd og sto skikkelig på, skrøt Kolstad-treneren.

For lite kamptrening

Mens Kolstad har skaffet seg meget god kamptrening i oppkjøringen til en ny sesong, med kamper mot elitelag både på Tynset og i Sverige, er situasjonen en ganske annen for Bodø. Trener Børge Lund ga de siste 40 minuttene ok-karakter for sine gutter:

– Men kampen viste jo tydelig at vi mangler kamptrening, noe som ikke minst vises i duellspillet i begge ender av banen. Dette var vår tredje treningskamp siden vi startet sesongoppkjøringen. Årsaken? Dårlig økonomi.

 

 Lagkaptein Håkon Følstad gikk foran og leverte en god kamp da kolstadguttene rettet opp det dårlige inntrykket fra fredagens kamp mot CSK. Her utfordrer han Henrik Bielenberg. (FOTO: ROBERT MAGNUSSEN


«Sånn som skjer»

Kolstad-spillerne har altså hatt langt bedre ramme for sin sesongforberedelse. Likevel var det skremmende det som skjedde mot CSK fredag. Åttemålstap, det skal egentlig ikke gå an.

– Men det er slikt som skjer. Vi var helt «off», og det er selvsagt ikke artig, sa Håkon Følstad, lagkaptein og Kolstads bestemann mot Bodø og la til:

– Følelsen i garderoben etter CSK-kampen at det var både flaut og tungt, ja, mørkt. Revansjelysten var stor til kampen mot Bodø, og i tillegg var anledning til for første gang å spille i den nye, flotte hallen også en god motiveringsfaktor. Vi presterte veldig bra, synes jeg, gikk ut i hundre og holdt tett bakover. Denne kampen ga oss en god følelse før seriepremieren på onsdag, sa Håkon Følstad.


 Playmaker Rasmus (Carlsen) og assisterende lagleder Lasse (Johansen) er tydeligvis fornøyd med en aksjon. (FOTO: ROBERT MAGNUSSEN)


Noen høydepunkter

Hele førsteomgangen var god for Kolstad. I tillegg til gode kollektive prestasjoner ble vi også servert noen riktig fine individuelle aksjoner. Her er noen av dem jeg noterte meg:

* Tom Kåre Nikolaisens sterke strekspill og hundre prosent uttelling på sine fem skudd.
* Roar Fikse Forbords  feilfrie 7meter-skyting (selv om én av dem fem straffekastene bare så vidt snek seg over målstreken).
* Rasmus Carlsens herlig rappe skudd med tobenssats.
* Flyvere skaper alltid begeistring på tribunen – i dag én av arten fra Daniel Brandmo til Håkon Følstad – og
* Roar og Håkon med hvert sitt frekke, kjappe og effektive underarmsskudd.

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
KOLSTAD – BODØ HK 28-26 (16-10)
Treningsturnering
Kolstad Arena
Tilskuere: ca. 500
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 8(5), Sander Rønning, Rasmus Hedegaard Carlsen 4, Thor Magnus Five, Daniel Knudsen Brandmo 2, Martin Tangvik 2, Håkon Følstad 5, Tom Kåre Nikolaisen 5, Ronald Putans 2, Tarik Repesa, Birk Haugdahl.
BHK:
Simon S. Jensen, Trygve F. Jensen – Preben Egeli 3, Andrius Mikko 2, Joachim Tennes, Gustav Halvorsen 1, Matko Ratin 1, Jonas Kristoffersen 1, Sverre Bjørbæk, Djordje Djekic 6(3), Henrik Bielenberg 3, Erlend Sund 3, Erik Nordskag, Sturle Erland 6.
Utvisninger;Kolstad: 4×2 min.  – BHK: 2 x 2 min.