Strålende målvaktspill – Kolstad

Strålende målvaktspill

 

Lars Eggen Rismark leverte en strålende målvaktkamp og bidro sterkt til seier i sesongdebuten.

Stian Gomo sa til meg da han vurderte sjansene mot Runar; vi må ikke skyte Runar-målvakten (Christensen) god. Jeg vet ikke hva Runar-trener og tidligere målvakt, Leiv Gautstad, sa om Kolstad-målvakt Lars før kampen. Men uansett hva han måtte ha sagt, det hjalp lite.

Fordi Lars Eggen Rismark åpnet strålende, sammen med et supertent og hardtarbeidende Kolstad-forsvar:

– Vi var ekstremt tent i garderoben. Det siste vi lovte hverandre før vi gikk ut på banen, var at vi skulle kjempe som brødre for hverandre. Det gjorde vi, og starten vår, i begge ender av banen, var jo brutalt sterkt, sa Kolstad bestemann blant mange gode.

Og beskrivelsen av starten er det ingenting å si på: Kolstad-debutant William Aar innledet showet, ble spilt opp i midtback-posisjon, hoppet til værs med sine nesten to meter og banken ballen inn bak målvakten som trener Gomo egentlig fryktet litt på forhånd. Det var ikke mye frykt i det den knapt 20 år unge bakspilleren foretok seg. Det kom fem kuler til, og tre av dem endte i nettet. William bidro sterkt til at Runar-målvakten ble skutt ut av banen.

Etter knapt halvveis, ble han benket – uten en eneste redning!

Det eneste vi savnet av Kolstad de første minuttene var eksempler på ett av lagets tydeligste varemerker, kontringene. Gomos menn scoret ikke ett eneste mål på kontra – heller ikke i resten av kampen. Var det meningen å roe ned og ikke kjøre på fremover, mulighetene var jo der. Målvakt Lars:

– Vi hadde i utgangspunktet egentlig ingen restriksjoner i forhold til å holde igjen. Det ble bare ingen kontrastøt. Og da Runar knappet innpå ledelsen vår, de var to mål bak ved et par anledninger tidlig i andreomgangen, da fikk kampen litt mer nerve, og da tok vi i hvert fall ingen unødige sjanser.

 

Best av mange gode kolstadgutter i kveld, Lars Eggen Rismark. Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN

Og i de første minuttene etter pause kunne det se ut som om Runar-spillerne hadde brukt pause til å skaffe seg troen på poeng; det var tross alt ikke mer enn tre mål som skilte halvveis. Men Kolstad-guttene lot seg ikke vippe av pinnen:

– Da Runar krøp innpå og lå bare to bak, da klarte vi både å omstille oss til å bli mer offensive, ikke bare være kontrollerende. I tillegg fikk vi også godt tak på Juncker Boysen. De tingene der var på mange måter vår beste prestasjon i kampen, synes Lars. Han vant målvaktskampen suverent. Vi noterte 16 redninger som ga en redningsprosent på 44. Til sammenligning hadde den «fryktede» Runar-målvakten, Joachim Søholm Christensen, bare 33 prosent.

Keeper Lars var den beste av mange gode. Jeg gir gjerne stor honnør og klapp på skulderen til flere, ikke minst til:

* William Aar for hans uredde og resolutte offensiv-jobb og gode forsvarsarbeid i midtblokken.
* Der sto han stødig sammen med en annen unggutt, Tom Kåre Nikolaisen, som også inne på streken var en nesten umulig oppgave for Runar-forsvaret.
* Playmaker Rasmus Carlsen imponerte, ikke overraskende, først og fremst med sitt blikk. Skudd-effektiviteten har jeg sterk mistanke om kan forbedres.
* Lagkaptein Håkon Følstad fulgte opp gode offensive prestasjoner fra Bodø-kampen. Full uttelling på sine fire skudd, og også nestsist på flere.

Får laget i tillegg til det som ble vist i kveld også fart på kontringsspillet, litt bedre kontroll defensivt mellom de to ytterste på hver side og beholder den herlige innstillingen, ja, da blir det både vondt og vanskelig å møte Kolstad ut over i sesongen.


Tekst: TORE SÆTHER

 

FAKTA

RUNAR – KOLSTAD   20-23 (12-15)
Eliteserien, runde 1

Runars toppscorer:
Kennie Juncker Boysen 6.

Kolstad:/må oppdateres
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 4(3), Sander Rønning, Rasmus Hedegaard Carlsen  3, Thor Magnus Five, Daniel Knudsen Brandmo 2, Martin Tangvik 2, Håkon Følstad 4, Tom Kåre Nikolaisen 3, Ronald Putans, William Aar 5, Kim André Rinnan.

Utvisninger;Runar:  3 x 2 minutt – Kolstad: 4 x 2 min.

Kolstad i eliteserien
05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
Neste kamp:19. september: Halden – Kolstad

NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad 20-36
3. runde – 12.09.18: Vikhammer – Kolstad