«Intenst» – «solid» – «ingen skadd» – Kolstad
3 runde NM Menn

«Intenst» – «solid» – «ingen skadd»

Slik karakteriserte henholdsvis Lars Eggen Rismark, Rasmus Carlsen, og Stian Gomo cupkampen mot Vikhammer.

Rasmus Carlsen fikk smake en god porsjon av innsatsfylte Vikhammer-spillere. (FOTO: Robert Magnussen)

I en fullsatt Malvikhallen – og det har ikke skjedd siden åpningskampen med landskamp i 1988, skal vi tro Malvik-håndballens grand old man, Per Walseth – var 3.rundekampen mellom hjemmelaget og Kolstad ganske så jevn i nesten 20 minutter. Det satte publikum tydelig pris på.

– Vi fikk betydelig tøffere motstand enn mot Brekstad i forrige runde. Vikhammer er et lag med stor intensitet og «passion» – så lenge kreftene holder. Og at de tok slutt en god stund før kampen var over, det er nok ikke så rart. Til det er treningsgrunnlaget for forskjellig på de to lagene, sa trener Gomo og la til at han tror Vikhammer likefullt kan være med å kjempe helt i teten i sin 2.divisjonsavdeling – kanskje sammen med Tiller og Lillehammer.

Kampenstarten satte fyr både hjemmelagets spillere og publikum gjennom en dobbeltredning fra målvakt Kristian Valstad. Han skulle egentlig ikke ha stått, men steppet inn for en fingerskadet navnebror (Kristian Fossum). Og i første halvdel av 1.omgangen sto Valstad i veien for mange Kolstad-skudd, inklusive ett fra syvmeteren.

Lenge var det ingenting å utsette på innsatsen – og kreftene – hos de røde hjemmelagsspillerne, noe også Thor Magnus Five fikk føle. (FOTO: Robert Magnussen)

Til tross for at Kolstad-guttene ikke var imponerende solide defensivt – ikke minst i midtsonen – så ble forskjellen på de to lagene stadig tydeligere.

– Det ble så vi brukte Rasmus (Carlsen) litt mer enn vi hadde tenkt. Det var viktig å sette standarden, sa Gomo om sin playmaker og toppscorer. Kolstad-treneren var godt tilfreds med både å vinne og komme med uskadd mannskap fra lokaloppgjøret. I kveld måtte Gomo klare seg uten en håndfull av sine mest betrodde menn:

Daniel Brandmo og Håkon Følstad var begge syk; Ronald Putans trenger en pause («sliten»), og Roar Forbord varmet riktignok opp, men ble spart på grunn av føling med en vond hofte.

Så ble det ti minutter før slutt blant annet ganske interessant å se en bakspillerrekke med «Tiller-duoen» Nicolai Daling, Morten Molid og Kim André Rinnan sammen med ungguttene på kantene, Elias Thome og Sander Rønning, og Tarik Repesa på streken.

– Jeg synes det var spesielt morsomt å se noen av ungguttene ta for seg, sa Gomo og nevnte ikke minst 19-åringen Molid, en riktig spennende type med et herlig trykk i skuddarmen.

FOTO: ROBERT MAGNUSSEN

Man of the match? For meg, Martin Tangvik (bildet). Han åpnet bra i begge ender av banen på sin vante plass, ytterst til høyre. Ble etterhvert kommandert innover som høyre bakspiller og leverte varene; både med gjennombrudd, scoringer og målgivende pasninger.

Og så er det humrende morsomt å følge Rasmus playmaker og hans rappe stegskudd og like kjappe finter og gjennombrudd. Det er ikke bare 2.divisjonsspillere som blir svimmelt ustøe av Carlsen-behandlingen…

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA

VIKHAMMER – KOLSTAD  21-35 (10-15)
NM 3. runde
Malvikhallen
Tilskuere: ca. 300 (fullt!)
Vikhammer:
Kristian Valstad, Espen Tømmerås Solem; Emil Auran, Bent Magnus Berg, Tore Bakken Bolme 3, Imre Buhaug, Marcus V. Hansen 6, Lasse Ross Hønstad 1, Nino Kazazic 4, Kristoffer Klette, Martin Mitani, Morten Norum 4, Dino Saric 2, Asbjørn Sigstadstø, Sigbjørn Skjelvan, Martin Aasvestad 1.
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord, Sander Rønning 3, Rasmus Hedegaard Carlsen 8, Thor Magnus Five 3, Morten Molid 3, Martin Tangvik 5(1), Nicolai Daling, Tom Kåre Nikolaisen 1, William Aar 6(4), Kim André Rinnan 3, Tarik Repesa 1, Elias Thome 2.
Utvisninger;Vikhammer 3 x 2 minutt – Kolstad: 2 x 2 min.


SESONGENS KOLSTAD-KAMPER:
Eliteserien
05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
Neste kamp:19. september: Halden – Kolstad

NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad  21-35
4. runde – Sandefjord – Kolstad – kampen spilles muligens tirsdag 25. september