Spøkelset lever i beste velgående – Kolstad

Spøkelset lever i beste velgående

Kolstads mareritt-motstander heter fortsatt Halden. I kveld kom det sjette tapet (24-27) på syv møter i eliteserien, og avgjørelsen falt egentlig allerede i løpet av de seks første minuttene etter pause. Hvorfor ble disse minuttene så dårlige:

– Vi slurvet egentlig i begge ender av banen; brente for mange sjanser og glapp i forsvar som ga flere baklengs, oppsummerte Stian Gomo og fortsatte:
– Angrepene ble avsluttet for tidlig, vi ble kriget delvis ut av stilen, ble låst ned og også nok litt stresset i jakten på å ta igjen Haldens ledelse. Og så står det ikke til å nekte for at Halden har en meget god målvakt i Rasmus Bech. Vi er ikke det eneste laget som sliter med å få ballen i mål bak ham.

Kampen er i ferd med å glippe ut av hendene på Kolstad – knapt fem minutter ut i andre omgang. (FOTO: Skjermdump Amedia)

Mens førsteomgangen var kliss jevn, med Kolstad i føringen det meste av tiden, skaffet hjemmelaget seg en firemålsledelse i løpet av andre omgangs fem første minutter. En Kolstad-time out på stillingen 11-15 ga ingen umiddelbar effekt; Halden gikk rett opp til 16-11.

Men kolstadguttene sluttet i alle fall ikke å kjempe. Seks minutter før slutt var de bare ett bak (22-23); nærmere kom de ikke.

Tom Kåre Nikolaisen var den fremste av kolstadkrigerne. Strekbamsen ikke bare scoret fire mål på like mange forsøk. Han fightet seg også til to syvmeterskast. Men tilbake til starten av andreomgangen. Kan du forklare hvorfor den føltes for dere utpå banen?

– Det er ikke lett. I pausepraten var det ingenting som tydet på noe slikt. Vi var enige om å stå tettere i forsvar og løpe etter dem. Så klarte vi ikke det og fikk noen kjappe baklengsmål rett i fleisen.

– I det hele tatt ble dette en ordentlig krigekamp. Personlig var jeg litt sliten inn mot kampen. Det er har vært et ganske tøft program både trening og kamper. Derfor følte jeg meg sliten under hele kampen, sa Tom Kåre og innrømmet at det nå skal bli godt å kjøre litt roligere noen dager, få helgen til å restituere før to tette og tøffe kamper venter i neste uke – onsdag og fredag.

– Og ingen må tro at Sandefjord i cupen blir en lett oppgave. Vi møter et godt 1.divisjonslag på bortebane, og er vi ikke påskrudd i to ganger 30 minutter, så kan det gå galt.

NB!
Halden fikk en av sine mest sentrale spiller, Trym Bilov-Olsen, satt ut allerede etter fire minutter da han etter en duell med William Aar fikk rødt kort.


Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA

HALDEN – KOLSTAD   27-24 (11-10)
Eliteserien, runde 2
Haldens toppscorer:
Kristian Jakobsen Stranden 9(6)
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 3(3), Sander Rønning, Rasmus Hedegaard Carlsen 3, Thor Magnus Five, Daniel Knudsen Brandmo 2, Martin Tangvik 3, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nikolaisen 4, William Aar 7, Kim André Rinnan, Morten Molid.
Utvisninger; Halden: Rødt kort (Trym Bilov-Olsen) og 3 x 2 minutt – Kolstad: 1 x 2 min.

Kolstad i eliteserien:
05.09.18: Runar – Kolstad 20-23
19.09.18:. Halden – Kolstad 27-24
Neste kamp: 
28. september: Kolstad– Bækkelaget

NM-kampene:
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad21-35
4. runde: Sandefjord – Kolstad– spilles 26. september