«Dette venter oss i Sandefjord» – Kolstad

«Dette venter oss i Sandefjord»

 


Et lag med masse fart og krutt, som spiller et aggressivt forsvarsspill, som skyter ofte og gjerne.

Slik karakteriserer Stian Gomo morgendagens cupmotstander, 1. divisjonslaget Sandefjord. Og nettopp det at motstanderen spiller på nivå to, skulle tilsi at Kolstad tar ett steg nærmere en etterlengtet cupfinale…

– Vi er bedre besatt på alle posisjoner, og divisjonsforskjellen tilsier at vi er klar favoritt. Det er en posisjon som vi naturligvis må beherske, sier Kolstad-treneren.

Stian tror at første del av kampen blir viktig. Det gjelder å markere avstand allerede fra start, ikke gi Sandefjord-spillerne tro på at dette er en kamp de kan vinne:

– Vi skal være klar over at vi møter er lag bestående av mange unge og sultne spillere, spillere med masse energi og som kommer til å kjempe med nebb og klør for å slå oss.

– Sandefjord har innledet seriesesongen med én uavgjort (mot Viking TIF) og firemålstap (mot Follo). Du har sett begge kampene på video. Har laget spillere som utmerker seg?

 

– I Fredrik Skognes Svendsen (drakt nummer 26) har de en målfarlig venstre bakspiller. Han var i Falk Horten forrige sesong uten å få en fremtredende rolle. I Sandefjord er han viktigere.

– Hva med målvakter?

– De mistet en god målvakt etter forrige sesong og fikk i stedet Johan Bergqvist fra Nøtterøy. I det hele tatt er Sandefjord igjen tappet for unge lovende spillere. Trener Gunnar Pettersen sønn, Simen Holand Pettersen, er gått til Elverum og to spillere dro til ØIF Arendal etter forrige sesong.

– Apropos Gunnar Pettersen, en rutinert trener og ringrev på benken – kan det påvirke utfallet av morgendagens kamp?

– Det bør jo ikke det. Spillerne avgjør kamper, men det er klart han kan jo legge en kampplan som er litt overraskende. Likevel bør ikke det sette oss ut, understreker Gomo.

– Hva med egne spillere?

– Det ser bra ut og i alle fall bedre enn foran forrige kamp (mot Halden). De som har vært litt småsyke er friske, og dagene etter Halden-kampen med individuelle økter, ikke minst styrke, ser ut til å ha hjulpet godt. På treningen i går var det en intensitet som det ikke har vært på en liten stund, sier en optimistisk trener.

PS!
Morgendagens kamp har avkast klokken 18 og vises på handballtv.com med sendestart 17:30.

Tekst: TORE SÆTHER