Bodø – farlig eller lett match, Stian? – Kolstad
FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

Bodø – farlig eller lett match, Stian?

– Lett match? Ikke tale om. Dette er en typisk bananskall-kamp, svarer Kolstad-treneren.

– Og med det mener jeg at dersom vi ikke er på tå hev, så blir dette fort en farlig vanskelig kamp. Husk bare på hva som skjedde i treningsturneringen før seriestarten. Da ledet vi komfortabelt til pause. Men så begynte vi å slurve, og målvakten deres (Simon Jensen) begynte å redde skudd, og plutselig så var det kamp igjen, minner Stian Gomo oss om.

William Aar har startet sesongen med utmerket skyting. Her fra kampen mot Bækkelaget der han scoret ni. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

 

– Er du redd for at spillerne dine kan gå til kamp med en innstilling om at dette skal gå greit?

– Nei, slett ikke. Vi har etterhvert en god del spillere nå som har skaffet seg god rutine. Det var fint å høre Lars (Eggen Rismark) uttale etter den klare seieren over Bækkelaget at «den neste kampen er den viktigste».

– Og så gir tre tap på tre kamper og sisteplass på tabellen kanskje ikke et helt korrekt bilde av Bodø…?

– Jeg mener det. Bodø har hatt marginene mot seg, og det er ingen som helst tvil om at det er mange gode spillere i laget; som Sturle Erland, som Henrik Bielenberg, som  Djekic, som Erlend Sund, og som målvakten Simon Jensen. Han kan finne på å stenge helt i enkelte kamper, understreker Gomo.

– Hva med dine gutter. Er det noen du venter på skal slå til enda mer?

– Det er først og fremst det kollektive angrepsspillet jeg venter på skal sitte bedre. Samspillet med strek for eksempel. Få brettet ut spillet mer slik at kantspillerne blir satt i bedre skuddposisjoner. Og så venter jeg litt på at Rasmus (Carlsen) og Håkon (Følstad) skal overbevise i 60 minutter og ikke bare i 40.

– William Aar har innfridd forventningene du hadde til ham. 21 scoringer på tre kamper og toppscorer i alle tre – det må vel sies å være godt «innafor»?

– Ingen tvil. William har fått sjansen og har grepet den. Han er uredd og har en spisskompetanse i sitt skudd.  Når det er sagt, så har spillere som Rasmus og Håkon – og også Tom Kåre (Nikolaisen) med sine sperrer og nedblokkinger – bidratt til å sette William i gode skuddposisjoner.

– Hva blir stikkord på Kolstad «must do» i Bodø Spektrum i morgen?

– Vi må så absolutt presse skytterne deres. De skal vies stor oppmerksomhet slik at de ikke får avsluttet i gode posisjoner. Og så må vi sørge for at vi setter tilstrekkelig antall baller bak målvakt Jensen, sier Stian Gomo.

Tekst: TORE SÆTHER

PS!
Kampen vises på A-medias tv og med sendestart klokken 17:50