Ingen bananskall å skli på for Kolstad-guttene – Kolstad

Ingen bananskall å skli på for Kolstad-guttene

Trener Stian Gomo var veldig klar på at kveldens kamp i Bodø Spektrum kunne bli en farlig affære hvis ikke hans gutter var på tå hev. Da ville det bli en «bananskall-kamp», som Gomo uttrykte det.

 

Det er et kvarters tid igjen av kampen, og spenningen er for lengst over. Kolstad leder med ti. FOTO: TV-bilde fra handballtv.com

Kolstad-guttene var skjerpet nok, bananskall var ikke å se, og 30-23-seier var overbevisende mot et Bodø-lag som fortsatt sliter i motbakke.

– Vi visste at Bodø kom til å gå ut hardt, og at det ikke var noen som helst grunn til å ta lett på denne oppgaven, sa Roar Forbord, kampens toppscorer med åtte – alle fra syvmetersstreket.

– Én ting er å si at motstanderen ikke skal undervurderes, noe annet er å virkelig ikke gå i den fella. Hva sa dere i garderoben før kampen?

– Gomo var veldig tydelig på at vi skulle være topp skjerpet og ikke ta lett på det. Ydmykheter nøkkelordet i denne kampen. Jeg følte at vi fulgte opp; var ydmyke, men samtidig trygge på oss selv, sa Forbord.

De første ti minuttene var ganske jevne, ikke overraskende. BHK var på jakt etter sesongens første poeng, og det var jo også et slags nabooppgjør, mellom Region Nord sine to eliteserielag på herresiden.

Men det ble likevel ganske fort klart at Kolstad var det beste laget, og etter halvspilt førsteomgang var ledelsen på fire mål, en ledelse som ble doblet til pause.

Elleve minuter igjen; Gomo har tatt time out og gitt beskjed om at guttene skulle holde stilen helt inn. Så sendte han innpå en syver, hvor bare Rasmus var igjen av de syv som startet kampen.(FOTO: TV-bilde fra handballtv.com)

 

Andreomgangen ble helt jevn, men Bodø-guttene var aldri i nærheten av å kunne spille jevnt med Kolstad. Omgangen ble preget av uvanlig mange tekniske feil – for begge lag – og syvmeterskast dømte dommerne ofte, gjennom hele kampen.
Vi telte 13 stykker da det hele var over, og det er uvanlig mange. Kolstad fikk ni av dem, og det så ut til å være ganske riktig fordi kolstadguttene fightet hardere for å få straffekast, og i tillegg var de flinke til å utnytte Bodø-spillernes tendens til å jobbe i feltet.

Roar Forbord var igjen imponerende sikker fra syvmeteren; variert og effektiv skyting. Scoret på åtte av de ni kastene – hvorfor den ene bommen, forresten…?

– He-he, det er vel slik at innimellom så kommer en bom, smilte eliteseriens kanskje aller sikreste fra syv meter.
– Men det var deilig å hente seg inn etter den ene bommen. Det gjør selvsagt litt med sikkerheten når du bommer på én.

Det er ikke mange som putter straffer som Roar Forbord. I kveld ble det åtte på ni forsøk. Imponerende.

 

– Gomo sa før kampen at det å spille med et klart favorittstempel, det var noe dere må kunne klare. Og det gjorde dere. Er det også et snev av lettelse nå rett etter kampen?

– Du kan nok si at midt i tilfredsheten over å ha tatt to poeng på en ganske vanskelig bortebane, så er det også litt lettelse – over ikke å ha snublet i en kamp vi var forventet å vinne.

– Haslum om én uke blir en ganske annerledes kamp?

– Absolutt. Da møter vi et lag ikke minst med en meget god backrekke og med spillere som er glade i å løpe. Skal vi slå Haslum, må vi opp på nivået fra Bækkelaget-kampen. Den første kampen i Kolstad Arena, som vi skal gjøre til vårt fort, ga mersmak, sa Roar Forbord.

PS!
Kolstad scoret for andre gang på fire seriekamper 30 mål og mer. I kveld var Kim André Rinnan sistemann på scoringslisten, og hvilket punktum: Kim André klinte til med et underarmsskudd, lavt utgangspunkt og høyt treffpunkt. Vakkert!

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA

BODØ HK – KOLSTAD   23-30 (8-16)
Eliteserien, runde 4

BHKs toppscorer:
Djordje Djekic 7(1)

Kolstad:

Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Fikse Forbord 8 (8), Sander Rønning 2, Rasmus Hedegaard Carlsen 6, Elias Schaanning Thome 2, Thor Magnus Five 1, Daniel Knudsen Brandmo 2, Martin Tangvik 1, Håkon Følstad, Tom Kåre Nikolaisen 1, William Aar 4, Kim André Rinnan 1, Ronald Putans 2

Utvisninger;BHK: 5 x 2 minutt – Kolstad: 1 x 2 min.

 

Kolstad i eliteserien
05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
19.09.18:. Halden – Kolstad 27-24
28.09.18: Kolstad – Bækkelaget 35-23
03.10.18: Bodø HK – Kolstad 23-30
Neste kamp:
10. oktober: Kolstad – Haslum

NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad 21-35
4. runde: Sandefjord – Kolstad 25-26
Kvartfinale: Kolstad –Elverum – 17. oktober