«Kolstad har imponert meg veldig» – Kolstad

«Kolstad har imponert meg veldig»

– Jeg må innrømme at det er et helt annet Kolstad-lag som nå viser seg frem enn det vi møtte itreningskamp på Tynset før sesongstarten.

 

Endre Langaas tror onsdagens kvartfinale
mot Kolstad kan bli en meget jevn
affære. (Foto: MAGNUS STENSETH, Elverum Håndball)

Det sier Elverums førstevalg på streken og trondhjemmer Endre Langaas foran onsdagens kvartfinalekamp i Kolstad Arena.

26-åringen forlot Bodø etter forrige sesong, takket ja til tilbudet om treårskontrakt med champions league-klare Elverum, nettopp fordi europacupspill fristet.

Og i Champions League har elverumslaget imponert, sist på søndag da Endre og co. kapret seieren med knappest mulig margin – takket være en superredning av målvakt Morten Nergaard og en taktisk avgjørende «2-minutters-takling» av Endre. Han tok én (utvisning) for laget, rett og slett, ellers kunne kampen fort ha endt med poengdeling:

– Jeg så betydningen av å gjøre den taklingen og bli utvist. Men jeg var redd at vi også kunne ha fått en syvmeter imot oss. Det slapp vi, kommenterte rutinerte Endre da vi snakket sammen mandag ettermiddag.

God ute – ujevn hjemme

Og nettopp rutine på internasjonalt nivå blir viktig også i nasjonale kamper, selv om Norges beste lag ikke har vært best så langt i eliteserien. Champions League har kanskje skylden?

– Tja, men det er uansett en dårlig unnskyldning. Selv om Champions League krever mer av oss, så ønsker vi å være veldig gode også i eliteserien. Om vi kanskje er en slags underdogs i Champions League, møter vi i seriespillet lag som alle mer enn gjerne vil slå oss. Likevel, de to siste seriekampene har vi ikke vært helt på topp.

 

Endre Langaas er ikke enkel å skubbe seg på.
Det vil nok Kolstad-guttene få merke.
(Foto: MAGNUS STENSETH, Elverum Håndball)

 

– Hva med dine egne prestasjoner etter overgangen fra Bodø?

– Jeg trenger fortsett tid på å venne meg skikkelig til en annen spillestil enn det jeg var vant med. Ikke minst gjelder det farten på spillet, som er større enn i Bodø.

– Flere store forskjeller?

– At i Elverum spiller vi et angrepsspill med flere bevegelser som igjen stiller større krav til meg som strekspiller, spesielt når det gjelder timingen i aksjonene.

– Du dro til Elverum for å få spille Champions League. Da vi snakket sammen i fjor, la du ikke skjul på at du har ambisjoner om å spille for en utenlandsk klubb. Er det fortsatt en ambisjon?

– Jeg dro til Elverum for å ta steget inn på et lag som spiller Champions League. Det gjør jeg nå. Jeg trives godt i Elverum og har en treårskontrakt med klubben.

– Men du har kanskje en klausul i kontrakten som gir deg anledning til å avbryte den om det kommer et tilbud som frister fra en utenlandsk klubb?

– Ja, men det er altså ikke tema nå.

Kolstad med gode minner

– Kolstad har gode minner fra sist Elverum var på trondheimsbesøk. Da vant laget med tre mål i en sitrende spennende sluttspillkamp som først ble avgjort etter fire ekstraomganger. Går det mot en like jevn kamp på onsdag?

– Det kan det fort gjøre. Kolstad har som nevnt imponert, og to nyervervelser, William (Aar) og Rasmus (Carlsen), har tydeligvis løftet laget.

– Og så har Kolstad – som Elverum – en matchvinnende målvakt i Lars Eggen Rismark, som du har spilt på lag med både i Strindheim og i Bodø…

– Lars er veldig god i treningsarbeidet, superseriøs i alt han gjør. Det gjør ham også til en stabilt god målvakt som er dyktig på det aller meste og som kan stenge helt og avgjøre kamper.

– Hva er det som til syvende og sist gjør at Elverum stikker av gårde med seieren?

– Spiller vi på topp, har vi et mannskap med en større god bredde enn det Kolstad har. Dessuten har vi flere som har det lille ekstra, som gjør at de har matchvinner-potensial, mener Endre Langaas.

Tekst: TORE SÆTHER

 

Lagenes vei i NM så langt

KOLSTAD
2.runde: Brekstad BK – Kolstad 20-36
3.runde: Vikhammer – Kolstad 21-35
4.runde: Sandefjord – Kolstad 25-26

 

ELVERUM
2.runde: Vestby – Elverum 21-61
3.runde: ROS – Elverum 24-38
4.runde: Elverum – Runar 31-26