Eneste ekte Kolstad-gutt – Kolstad

Eneste ekte Kolstad-gutt

Sander Rønning er eneste ekte Kolstad-gutt og den første med Kolstad som moderklubb som spiller i eliteserien for klubben. På søndag får 17-åringen sin første store utfordring på øverste nasjonale nivå.

 

 

Siden Daniel Brandmo er lyskeskadet og er ute minst et par uker til, er Sander eneste rene venstrekantspiller i Kolstad-troppen som søndag skal til Arendal for å møte topplaget ØIF.

«Ren kantspiller» har forresten også en historie. Sander har bare spilt i den rollen i noen få måneder. Det er bakspiller han egentlig er:

– Jeg har spilt håndball i Kolstad siden jeg var syv-åtte år. Spilte forresten også fotball, helt til jeg var 15, men valgte å satse på håndball fordi jeg følte jeg hadde bra fremgang – som bakspiller – og så mulighetene.

Sander fikk et par sesonger i Sverresborg som endte med Bringserie-spill – fortsatt som bakspiller. Men Stian Gomo har i lang tid hatt kontakt med Sander også på regionale samlinger. Hvordan reagerte Sander da Stian ville ha ham med i Kolstad?

– Det kom litt overraskende på. At det ble som kant, var en ting jeg skjønte at jeg før eller senere kom til å ende opp som. Jeg blir jo aldri to meter, så da så, smiler Sander – 174 centimeter (uten håndballsko…) og 70 kilo (netto…?).

Og trener Gomo ser likheter mellom sin nye kantspiller og karer som Adrian Aalberg og Martin Tangvik, ikke minst når det gjelder innsats og treningsvilje, men også som spillertyper.

– Selvsagt har Sander mye å gå på når det gjelder rene avslutninger fra kanten. Det er jo det han har trent kortest tid på. Erfaringene hans fra bakspiller-posisjon derimot gjør at han har egenskaper som moderne kantspillere må ha; gode finter og sterk i duellspillet, slik som Adrian og Martin.

– Dere må legge mye ansvar på en skikkelig fersking i toppoppgjøret i Arendal?

– Det er jeg ikke urolig for. Er han funnet god nok for troppen, så må vi naturligvis også kunne bruke ham. Dessuten har Sander fått mer spilletid så langt enn det vi egentlig hadde planlagt og forutsett, sier Stian Gomo.

Sander selv er også overrasket over at han har fått såpass bra med tid på banen:

– Før sesongstarten regnet jeg ikke med å få spilletid i det hele tatt, men bruke sesongen til å trene godt. Så har laget prestert så bra at det har vært noen muligheter for å slippe meg utpå.

På banen i alle eliteseriekamper har Sander vært. Tre scoringer er det blitt, og i cupen fem nettkjenninger, på Kolstad-troppens yngstemann. Søndag kastes han ut til «sørlandsulvene» – litt av en kamp å få sin ilddåp som førstevalg…

– Det kjennes ikke som noe spesielt at vi skal til Arendal. Om det er ØIF eller Nærbø, som er motstander i neste uke, så gjelder det samme – få ballen i mål.
– Men å starte en kamp blir selvsagt spennende – og lærerikt. Jeg er ikke typen som slutter å prøve om jeg åpner med et par bom. Jeg skal gjøre mitt beste og gleder meg stort til søndag. Det kommer til å bli kjempeartig, sier Sander.

Sander Rønning er klar til å bidra i toppoppgjøret i Arendal.

TEKST OG FOTO: Tore Sæther

For dem som vil se kampen på storskjerm sammen med andre Kolstad-tilhengere, så er muligheten der – i Kolstad Arena.
https://www.facebook.com/events/281357416050252/