Surt, surt, gallsurt!!! – Kolstad

Surt, surt, gallsurt!!!

For noen dramatiske sluttsekunder, og for en megasur utgang for kolstadguttene! Aldri har Kolstad vært så nær ved å slå ØIF i Arendal. Det er likevel fattigmanns trøst etter å ha tapt tre(!) sekunder før full tid – 26-27.

 

Skjermpdump handballtv.com/amedia

 

– Dette er noe av de tyngste tapene; lang reise, god motstander, kamp om tabelltoppen, og så tipper det hele feil vei for oss, sa en resignert lagkaptein, Håkon Følstad, mens trener Stian Gomo sa det slik:

– Et skikkelig bittert tap. Vi kriget hele kampen og fortjente i det minste ett poeng. Og når det gjelder den siste utvisningen, ja, så føyer det seg til mye av det som skjedde fra dommernes side gjennom hele kampen. Det var ikke lett å skjønne seg på linjen – verken når det gjaldt utvisninger eller passiv-signaliseringer.

– Vi hadde det samme dommerparet (Mads Dahlby Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen. red.anm.) i cupkampen mot Elverum. Da var linjen i og for seg fair, selv om jeg er hjertens enig med de som har uttrykt – på twitter blant annet – at dommerne tillot alt, alt for lite. Vi utvikler ikke spillere til landslaget som skal hevde seg i toppen internasjonalt, når spillet blir mer likt basketball enn det mange med meg mener håndball skal være. I dag var også linjen ikke til å bli klok på. Vi ble stående igjen som noen spørsmålstegn, sier Gomo.

Til kick off av eliteseriesesongen hadde klubbene levert sine tips til slutt-tabell. Der fant vi ØIF Arendal på bronseplass og Kolstad på niende – altså til og med utenfor sluttspillet. Men Kolstad-guttene har hittil denne høsten gjort slike tips grundig til skamme. De reiste til Sørlandet i dag for å spille en kamp om tabelltoppen, og påføre arendalittene sitt første tap for sesongen.

Og du verden hvor nært det var at de klarte det.

De siste treningene ble det lagt mye arbeid i hvordan låse opp ØIFs forventede offensive 5-1-forsvar. Kolstad-guttene hadde trent godt. De løste oppgavene i etablert angrep bra og mer enn det:

– Ja, jeg synes vi gjorde den delen av jobben helt ok. Men så var vi ikke like skarpe og dyktige i returarbeidet slik at Arendal fikk litt for mange lette mål på oss, var trener Gomos «dom».

Den dommen er det lett å være enig i. Selv om hjemmelagets målvakt, André Kristensen, hadde en veldig god førsteomgang, scoret Kolstad nok i etablert til å spille jevnt med hjemmefavorittene.


Rasmus Carlsen dominerte offensivt – spesielt
etter pause. (ARKVIFOTO: Robert Magnussen)

 

Rasmus Carlsen tok masse initiativ både som avslutter og assistent. Før pause var ikke skudd-uttellingen mer enn akkurat godkjent. De siste 30 minuttene var han kampens offensive gigant; syv scoringer på åtte skudd.
Og tro ikke at han fikk herje fritt: ØIF-trener Kurtovic forsøkte seg både med skarp soning mot Rasmus og også noen minutter med frimerkespill.

Kolstad førte kampen de første 20 minuttene og hang på ØIF til tett stilling til pause og lot hjemmelaget aldri slippe mer enn to mål foran seg. I andreomgangen gikk det 20 minutter før det sto kliss jevnt. Og tre minutter senere leverte William Aar én av sine spesialskudd og klinket Kolstad i 25-24-ledelse.

Mats Wæraas ble byttet inn på 21-23 og sto utmerket – slapp inn bare fire og reddet fire, blant annet en syvmeter. Dramatikken og den siste fighten om poengene kan vi si startet fem minutter før slutt:

Kolstad ledet fortsatt 25-24. Så fikk Thor Magnus Five en utvisning; halvannet minutt senere ble Håkon Følstad utvist, og med 16 sekunder igjen å spille på stillingen 26-26 fikk Kolstad sine tredje tominutter (Ronald Putans). Rutinerte Andre Lindboe fikk sjansen til å avgjøre kampen i overtall – tre sekunder før slutt – og gjorde nettopp det.

– Jeg har ikke sett video av situasjonene, men det er klart at tre utvisninger de siste fem minuttene i en så tett kamp, det er tøft, konstaterte kaptein Følstad. Både han og trener Gomo er klar på at hjemmekamp mot Nærbø allerede onsdag, det passer bra:

Gomo: «At vi får en kamp allerede om tre dager, tror jeg er bra for oss. Vi er en gjeng som er veldig skuffet nå. Vi kommer til å stille veldig revansjelysten på onsdag. Frustrasjonen etter dagens kamp skal vi ta ut mot Nærbø!»
Følstad: «Selv om dette tapet var skikkelig bittert, skal vi ta med oss de gode tingene – fighten, at vi sto sammen hele laget og syntes det var artig å spille toppkamp, selv med skuffende resultat. Vi er klar for en grusom revansje på onsdag!»

PS!
Hjemme i Trondheim satt syvmeter-ekspert Roar Forbord med hoven ankel etter overtråkk på fredagens trening. Roar håper å være klar til onsdagens kamp mot Nærbø.

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
ØIF Arendal – KOLSTAD 27-26 (12-11)
Eliteserien, runde 7
Sør Amfi – 2038 tilskuere

ØIFs toppscorer:
Martin Lindell og Andre Lindboe – begge 6.
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Sander Rønning, Rasmus Hedegaard Carlsen 11(1), Elias Schaanning Thome 2(1), Thor Magnus Five 1, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nikolaisen 1, William Aar 8, Kim André Rinnan, Ronald Putans 1, Tarik Repesa, Alessandro Zulijani.

Utvisninger;ØIF: 4 x 2 min.   –  Kolstad: 6 x 2 min

KOLSTAD-SESONGEN 2018-19
Eliteserien

05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
19.09.18:. Halden – Kolstad27-24
28.09.18: Kolstad – Bækkelaget 35-23
03.10.18: Bodø HK – Kolstad 23-30
10.10.18: Kolstad – Haslum 26-21
21.10.18: Kolstad – Fyllingen 30-23
04.11.18: ØIF Arendal – Kolstad 27-26

Neste kamp:7. november hjemme mot Nærbø

NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad21-35
4.runde: Sandefjord – Kolstad25-26
Kvartfinale: Kolstad – Elverum 29-33 (e.e.o.)