Håkon – sjelden toppscorer – Kolstad
Håkon Vidar Følstad FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

Håkon – sjelden toppscorer

Falk-Horten på hjemmebane er en vanskelig motstander. Det har vi kommentatorene handballtv.com sine ord for. Og det er Kolstad-skipper Følstad alt annet enn uenig i:

Håkon Følstad spilte en strålende kamp i kveld.

(Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN)

 

– Å slå Falk i deres egen hall er en sterk prestasjon, selv om det kanskje ikke ser slik ut på tabellen, sa Håkon etter 28-24-seieren, som sendte Kolstad opp på tabelltoppen:

– Jeg var ikke klar over det, men selvsagt kan vi nyte den følelsen. Denne situasjonen var det ikke mange som så for seg.

Heller ikke at Håkon i kveld skulle ende opp som toppscorer og med 100 prosent uttelling på sine åtte skudd:

Ikke dagligdags kost

– Nei, det er ikke dagligdags, sier en godt tilfreds bakspiller – tilfreds med sin egen innsats – med all god grunn – og med seier nummer syv på ni kamper. Og så er det herlig å se hvordan Håkon og Rasmus Carlsen koser seg som fisken i vannet, når de møter slike forsvar:

– Ja, vi er jo begge spillere som søker rom, og masse rom blir det jo når motstanderen går så offensivt til verks som det Falk gjorde i dag; enten det var 4-2, 3-3 eller 3-2-1-formasjon, kommenterte Håkon. Sammen med Rasmus scoret Håkon nøyaktig halvparten av Kolstads 28 mål.

Mange formasjonsskifter

I Horten i kveld ble vi vitne til en kamp med mange formasjonsskifter, fra begge lag, både i forsvar og angrep. Kolstads forsvarsspill er stort sett basert på 6-0. I dag også en del 5-1:

– Det har vi også tidligere gjort, så det var ingen spesifikk forberedelse til denne kampen.

Men trener Stian Gomo understreket på fredagens trening at en kar som Stefan Ilic, han må det holdes nøye øye med. Derfor gjorde etterhvert Kolstad-spillerne det.

I forrige kamp, mot Nærbø, ble bruken av syv-mot-seks i angrep helt avgjørende for å slå rogalendingene. I kveld trakk trenerne igjen det kortet, med suksess:

– Uten at jeg skal si noe prinsipielt om dette syv-mot-seks-spillet, så er det selvsagt viktig å beherske det, om kampen «krever» det. Det fungerte mot Nærbø, og vi brukte dette ekstra våpenet også i kveld, med godt resultat, sier Håkon Følstad.

Robert Carlsen herjet med Falk-målvaktene
i andreomgangen i kveld.
(Arkivfoto: ROBERT  MAGNUSSEN)

Carlsen-show

I tillegg til kaptein Følstad er Rasmus Carlsen altså også en spillertype som ikke har noe imot å møte et utgruppert forsvar. I første omgangen traff han ikke spesielt godt med sine avslutninger, men etter pause var det Carlsen-show:
Da assisterte han til fire scoringer og nettet selv like mange, på fem forsøk. Playmaker Carlsen viste frem opptil flere side av sitt skuddrepertoar: Her kom det froskeskudd klin i krysset nesten uten tilløp. Rasmus avfyrte et par herlig vridde froskeskudd som satte målvakten helt ut av spill, og så fastsatte han likeså godt inn også kampens siste scoring i kampens siste sekund. Et helt «ål reit» punktum…

Sagt før, men kan sies igjen…

Det er som mange vet en klassisk håndball-sannhet at det laget som vinner målvaktkampen, det laget vinner også kampen – i alle fall dersom det ikke er stor nivåforskjell på lagene. I dag var Lars Eggen Rismark duellvinner, nok en gang. Jeg summerte til en redningsprosent på 40, nesten ti mer enn de to Falk-målvaktene.

Litt usikker ble jeg da Falk reduserte til 24-26 fra spiss, spiss venstrekant. Men i neste forsvar revansjerte Lars seg på strålende vis, med en offensiv aksjon og herlig redning fra Michael Jonassen, alene på streken.


En god målvakt er riktig god å ha
i håndball. Kolstad har Lars Eggen Rismark.
(Arkivfoto: ROBERT MAGNUSSEN)

 


Thor Magnus Five har
all grunn til å smile
fornøyd med kveldens
innsats.

Hardt kjempende Five

Moro i kveld var det også å følge med Thor Magnus Five. I syv mot seks-spillet ble det mye tid på banen for Five. Han takket for tilliten blant annet ved å score tre på like mange skudd, ved å kjempe seg til straffekast og også sørge for Falk-utvisning. Sterkt!

NB!
Vi topper nå eliteserietabellen, etter ni kamper. Ikke mange ville ha satt penger på det før sesongstart! Vi har riktignok én kamp mer spilt enn Elverum og ØIF Arendal, men okke som, tabelltoppen er vår – i minst ti dager!

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Falk-Horten – KOLSTAD 24-28 (11-14)
Eliteserien, runde 9
Holtanhallen

Falk-Hortens toppscorer:
Stefan Ilic 7(1)

Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Forbord 3(3), Sander Rønning 2, Rasmus Hedegaard Carlsen 6, Elias Schaanning Thome 1, Thor Magnus Five 3, Håkon Følstad 8, Tom Kåre Nikolaisen 2, William Aar, Martin Tangvik 2, Kim André Rinnan, Ronald Putans 1, Alessandro Zulijani.

Utvisninger;Falk-Horten 3×2 min. – Kolstad: 2 x 2 minutt.

KOLSTAD-SESONGEN 2018-19

Eliteserien
05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
19.09.18:. Halden – Kolstad27-24
28.09.18: Kolstad – Bækkelaget 35-23
03.10.18: Bodø HK – Kolstad 23-30
10.10.18: Kolstad – Haslum 26-21
21.10.18: Kolstad – Fyllingen 30-23
04.11.18: ØIF Arendal – Kolstad 27-26
07.11.18: Kolstad – Nærbø 25-23

18.11.18  Falk Horten– Kolstad 24-28

Neste kamp: 28. november borte mot Drammen.

NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad 21-35
4. runde: Sandefjord – Kolstad 25-26
Kvartfinale: Kolstad – Elverum 29-33 (e.e.o.)