Stian: «Utrolig kjedelig periode» – Kolstad

Stian: «Utrolig kjedelig periode»

Mens onsdagens motstander Drammen har spilt tre kamper de siste par ukene, er det halvannen uke siden kolstadguttene har vært i kampaksjon.

 

Etter halvannen «kjedelige» uker, er det opp i 
manesjen igjen for trenerparet Stian og Valery
og guttene deres. (Foto: TORE SÆTHER)

 

– Å ikke få spille kamper er kjedelig, utrolig kjedelig, synes Stian Gomo

Men det finnes naturligvis måter å redusere kjedsomheten. For kolstadspillerne har det siden kampen mot Falk forrige søndag betydd:

– Ei frihelg og så treninger med høy intensitet og med innhold så kamplikt som mulig. Det er i alle fall ingen som helst tvil om at spillerne er kampsugne, lover trener Stian.

Og det lover selvsagt godt. Positivt er det også at bortsett fra Alessandro Zulijani som sliter med en litt for hardt belastet skulder og derfor ikke er med til Drammen, så er alle andre spillere meldt kampklare. Det innebærer også at venstrekant Daniel Brandmo er på plass igjen etter at han mot Fyllingen for en drøy måned siden pådro seg en lyskestrekk.


Daniel Brandmo har reparert en lyskeskade og
stått over tre seriekamper. I Drammen er han
på plass igjen. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Hva er så den største utfordringen borte mot Drammen, Stian?

– Drammen har jo sine problemer med mange skadede spillere. Men Drammen har fortsatt Joakim Hykkerud skadefri og kampklar så det holder. Han er en nøkkelspiller og en vi må få tak på. Hykkerud er ikke bare en dyktig avslutter fra strek; han skaffer også laget mange syvmetere og er viktig for å gi de andre rom og muligheter.

– I tillegg har bakspiller Thomas Boilesen fremstått mer og mer som en matchvinner. Han er både en bra skytter, som det er vanskelig å få has på, og han har et godt samarbeid med Hykkerud på streken.

– Vi er nå bare to kamper fra halvspilt serie. Dere har overrasket hele Håndball-Norge med både prestasjoner og poengfangst. Men hva har overrasket deg mest?

– Det er den kollektive roen. Vi opptrer faktisk ganske rutinert, noe som er ny kvalitet i laget. Vi lar oss ikke stresse, selv om vi ligger under og selv om det ser ganske vanskelig ut. Dette kom ikke minst til uttrykk i kampen mot Nærbø, men også mot Falk. Jeg synes vi viste disse kvalitetene til og med mot Arendal, selv om det til slutt ble knepent tap.

– Hva er årsaken til denne positive utviklingen?

– Det er naturligvis flere faktorer. Likevel er det helt åpenbart at nykommerne Lars (Eggen Rismark), Roar (Fikse Forbord) og Rasmus (Carlsen) har levert avgjørende bidrag her.

– Drammen har altså de siste par ukene spilt tre kamper – to e.cupkamper mot Kiel og én seriekamp – mens dere har vært kampløse. Hva har det å si for onsdagens kamp?

– Vanskelig å si. Noen vil kanskje snakke om tøff kampbelastning. Jeg er av den mening at mange kamper er av et gode. Hadde vi vært i posisjon til å få spille to kamper mot Kiel, så hadde vi sagt «ja, takk» med glede.

– Hvis jeg sier at dere reiser til Drammen som snau favoritt, hva sier du da?

– Hadde du sagt det før sesongstart, hadde jeg sagt «helt utenkelig». Nå sier jeg at det er mulig selv om jeg slett ikke har glemt at Drammen til tross for sine store skadeproblemer har slått Arendal. Taper vi mot Drammen, er det ingen krise, men vi går selvsagt for poeng, sier Stian Gomo.

Altså kan vi låne en kampforberedelse-parole fra Nils Arne Eggen: «Kom igjæn guta – pari e – poæng!»

PS!
Det er forresten toveis «spiller-historikk» mellom Kolstad og Drammen: Ronald (Putans) og Roar (Fikse Forbord) har begge spilt for DHK, mens Adrian (Aalberg) og Goran (Rajkovic) har begge flere sesonger i Kolstad-drakt bak seg. Adrian spilte for øvrig en imponerende god kamp i det første oppgjøret mot THW Kiel.

 

Tekst:
TORE SÆTHER