Rasmus – for en matchvinner! – Kolstad

Rasmus – for en matchvinner!

Han klinte inn kampens første mål med et herlig grunnskudd. Han scoret Kolstads to siste, det aller siste i siste sekund og til 33-32-seier. Rasmus Carlsen, for en matchvinner!

 

Det var mange gode bidragsytere på kveldens Kolstad-lag i Drammenshallen; kaptein Håkon, høyrekant Martin, strekkjempen Tom Kåre og ballstopper Lars, etter pause. Men aller fremst og med aller flest bidrag altså, Rasmus Carlsen. Trener Gomo sier:

– Rasmus er en fantastisk spiller, en matchvinner, og en spiller som elsker slike kamper. Han er nesten alltid god mot god motstand, og Drammen er et godt lag. En mann for de store anledninger.

I kveld var Kolstad i førersetet de første ti minuttene. Men så begynte spillerne å gjøre tekniske feil, bomme på opplagte sjanser og fikk «come back-kid» Gøran Sørheim å hanskes med, ikke minst i kompaniskap med Joakim Hykkerud på streken. Det var ingen enkel oppgave. Til pause, fire mål bak, og det skyldtes aller mest for slakke returløp og for tafatt etablert forsvar:

– Vi var enige om at vi var for puslete. Sørheim måtte vi få tak på og endte med å sette merke på ham. I deres forsøk på syv mot seks, da hadde vi den intensiteten som er nødvendig, sa Stian Gomo og matchvinner Rasmus supplerte:

– Pausepraten var offensiv. Fire bak, men vi visste at dette kunne vi ta igjen om vi bare sluttet å la dem få spille så fritt. Ut og takle, hardt og ofte, det var parolen. Det lyktes vi med. Å slippe inn bare 12 mål i andre omgang mot Drammen, det var en riktig, riktig god prestasjon av oss. Det sterkt forbedrede forsvarsspillet ga også Lars langt bedre arbeidsforhold. Han sto riktig godt etter pause. Jeg er faktisk litt imponert over at vi hevet oss så pass mye etter en alt annet enn god førsteomgang.

Én av de momentene som har preget Kolstad i hele denne snart halvspilte seriesesongen, er roen som har vært i laget. Ingen kollektiv overopphetning, ingen store stress-fakter selv med minus på måltavlen. Slik var det også i kveld.

Spillerne anført av Rasmus – han endte opp med fire, eller kanskje var det fem, assists i tillegg til sine åtte scoringer, holdt lenge bare avstanden. Etter 43 minutter var det kontakt, men først 12 minutter før slutt var Kolstad igjen i føringen. Hvem som scoret? Rasmus, med en feiende flott underarm!

Det siste timinuttet ble en sitrende spennende affære. Lagene fulgte hverandre; det siste femminuttet ble det tatt tre time out’er (Kolstad to av dem), og i den første av dem, på stillingen 30-29-ledelse, kunne vi høre fra Kolstad-ringen: «Dæm e stressa, dæm e stressa.»

Kanskje følte Drammen-spillerne mest på presset. Men de avklebet frimerket på Sørheim og utlignet til 30-30 like før Håkon med et nydelig gjennombrudd, utover, igjen førte Kolstad i ledelsen, som Rasmus brukte et underarmsskudd til å økte til to foran – 32-30. Ny Drammen-redusering og ny Kolstad-time out (bildet): Hva sa dere da, Gomo?

– Vi brukte tiden til å bli enige om hvordan vi skulle forholde oss til to frimerker mot oss. Det var ikke nødvendig. Resten ble nesten bare frikast på frikast.

Kolstad lyktes ikke å score. Det gjorde i stedet Drammens dyktige venstrehåndsspiller Aksel Horgen, til 32-32. Da var det ikke mange sekundene igjen av spenningstimen:

– Vi løp til midten, og så var Lars så «snill» at han kastet ballen helt vekk, smilte Rasmus.

William Aar viste med all mulig tydelighet at Kolstad ikke var fornøyd med uavgjort. Han spurtet ned til Drammen-feltet og hentet ballen tilbake til midten. Avkast, og så klinte Rasmus til, fra langt, langt holdt, og langt, langt fra målvaktsredning.

– Jeg er hentet til Kolstad blant annet til å ta de avslutningene som ingen andre tar.
Så enkelt kan det sies av en som elsker å våge – og avgjøre kamper.

33-32 og fortsatt øverst på eliteserietabellen.

 Det er jammen godt å ha en danske på laget…

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Drammen – KOLSTAD  32-33 (20-16)
Eliteserien, runde 10
Drammenshallen
Drammens toppscorer:
Aksel Horgen 9(4)
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Forbord 2 (2), Sander Rønning, Rasmus Hedegaard Carlsen 8, Elias Schaanning Thome, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 2, Håkon Følstad 7, Tom Kåre Nikolaisen 4, William Aar 1, Martin Tangvik 5, Kim André Rinnan, Ronald Putans 4.

Utvisninger;Drammen 3 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.

 

KOLSTAD-SESONGEN 2018-19

Eliteserien
05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
19.09.18:. Halden – Kolstad27-24
28.09.18: Kolstad – Bækkelaget 35-23
03.10.18: Bodø HK – Kolstad 23-30
10.10.18: Kolstad – Haslum 26-21
21.10.18: Kolstad – Fyllingen 30-23
04.11.18: ØIF Arendal – Kolstad 27-26
07.11.18: Kolstad – Nærbø 25-23
18.11.18:  Falk Horten– Kolstad 24-28
28.11.18: Drammen – Kolstad 32-33

Neste kamp: 12. desember hjemme mot Bodø HK


NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad 21-35
4. runde: Sandefjord – Kolstad 25-26
Kvartfinale: Kolstad – Elverum 29-33 (e.e.o.)