Kongen av Danmark regjerte som han ville – Kolstad

Kongen av Danmark regjerte som han ville

 For en førjulsgave til Kolstad-publikum; for en kamp av Rasmus Carlsen – helt konge – og for en måte å revansjere ett av sesongens hittil bare to tap: Halden var i kveld sjanseløs i Kolstad Arena. Kolstads åttemålsseier (37-29) kunne fort ha vært enda noen mål større

 

Høyt og lavt, imponerende effektiv – Rasmus
Carlsen leverte en ekstravagant forestilling i kveld.
(Fotos: ROBERT MAGNUSSEN)

Kolstad-guttene gikk resolutt til oppgaven om å sikre seg en ny topoenger. Aller fremst i angrepsrekken, playmaker – og toppscorer! – Rasmus Carlsen.

«Han styrer laget med en veldig ro samtidig som han selv er målfarlig.»
(Halden-trener Jan Thomas Lauritzen)

Allerede i de fire-fem første minuttene viste han det; underarmsskudd til 1-0, gjennombrudd rundt høyre 2er til 3-1, en susende underarm, fra stillestående, til 6-2 og i steget i ankomst til 7-2.

«Dette er jo dansk dynamitt. Han har noen ekstreme skudd; rett frem, rundt på begge sider av forsvarsspiller og over. Dessuten har han et godt blikk til streken.»
(Playmaker-makker Roar Fikse Forbord)

 Og med det både vi så og det medspillerne nøt godt av hele banebredden rundt – jeg telte seks målgivende til flotte scoringer. Har så Rasmus mer på lager, kan han mer?

– Vel, i dag var det mye klaff. Uttellingen var god, i motsetningen til i bortekampen mot Halden. Da traff jeg ikke på mye og følte de hadde god kontroll på meg. Men ja, det er ting som kan forbedres også med tanke på dagens kamp. Jeg er for eksempel ikke veldig godt fornøyd med mitt forsvarsspill. Jeg ble litt for nølende i duellene med Setterblom. Og så hadde jeg et par bomskudd i starten av andre omgang som kan gjøres bedre.

Jøss, så selvkritisk er bare en vinnerskalle etter en slik kamp, etter for eksempel 11 scoringer på 13 skudd. Nesten hele tiden av de ca. 50 minuttene han var på banen, så det ut som om Rasmus kunne score når han ville. Og det ville han altså rett så hyppig.

«Rasmus er jo en type som elsker å avgjøre. Han korter gjerne av avtalt spill fordi han fort kommer til gode sjanser på egen hånd. Og så skyter han jo som en hest sparker.»

(Trener Stian Gomo)

Å stoppe Rasmus i kveld, var en for vanskelig
oppgave for Halden-spillerne.

«Rasmus er en vinnerskalle som hater å tape, en som tar ansvar og går foran når det gjelder. Han har en innstilling som er imponerende. I dag tror jeg han ville bevise mye.»
(Trener Valery Putans)

 Han ville kanskje det, bevise mye mot gamle lagkamerater i Halden – eller er det bare en klisje, om å slå gamlelaget…?

– Det er noe der, ingen tvil. Jeg var veldig giret på at vi skulle vinne denne kampen. Og for egen del ville jeg hindre at de skulle få så god kontroll på meg som sist. I Halden hadde vi også store problemer med å score på Rasmus Bech. Han slapp vi å bryne oss på i kveld.

Og en skadet keeper Bech var et kampmoment trener Stian nevnte før kampen og som kunne bli viktig. Det gjorde det nok også. Jeg noterte seks redninger totalt på de to Halden-målvaktene. (Kolstad-duoen hadde 13.)

Hovmod – en skummel disiplin

Det er noe som heter at hovmod står for fall. Kolstad-guttene tror jeg ikke står i fare for å gå i den fellen. Men jeg kan minne om at «håndball-Norge» før sesongstarten tippet Kolstad til og med utenfor sluttspillplass, på niendeplass. Så vidt passert halvspilt sesong kan vi i alle fall slå fast at kolstadspillerne har bevist noe helt annet. Har det overrasket nykommer Rasmus?

– Jeg så slett ikke for meg at vi skulle ta juleferie helt oppe i toppen av tabellen. Jeg er imponert over viljen og fighterinnstillingen i laget. Husk at det er mange unge spillere og at vi bare har spilt sammen et halvår. Måten vi jubler sammen etter målvaktredninger og gode skudd, er et uttrykk for den stemningen som hersker i laget. Og så må jeg si at i store deler av sesongen så har vårt forsvarsspill vært rett så godt, inklusive målvaktspillet.

 


En flyvende danske på vei gjennom til en
ny scoring…

«Rasmus er på mange måter den store forskjellen for oss. Han er ledertypen og playmakeren vi har savnet etter at Steffen (Stegavik) og Sander (Sagosen) forlot oss.»
(Jostein Sivertsen, Kolstad-håndballens daglige leder)

Og apropos «forlate oss»; hvor lenge kan du love oss å bli i Kolstad, Rasmus?

– I første omgang i tre år, så får vi se. Hvordan familien har det, barnas skolegang og så videre er selvsagt med i avgjørelsen. Men kanskje blir det her jeg avslutter håndballkarrieren, sa Kolstads danske «konge».

 Tre som også imponerte

Rasmus Carlsen var kampens gigant. Men jeg skal slett ikke avslutte dette uten å nevne tre andre meget gledelig opplevelser:
Kanskje aller mest, William Aar,som endelig slo effektiv til igjen. Det startet også i kveld som i de siste kampene, med bom. Fire ble det før den første knallperlen ble fanget opp av nettmaskene. Deretter fulgte ytterligere fire. Herlig!
Martin Tangvikfikk noen riktig fine utspill på kanten, og takket for dem på beste måte – ved å sette dem bak Halden-målvakten – enten som knallharde skudd rundt keeper eller  elegant lobbende over en sjanseløs målmann. Og det var mer; Martin hadde et par imponerende helhjertede returløp som også ble fortjent applaudert.
Mats Wæraas. For andre kamp på rad kom han inn for Lars Eggen Rismark. Denne gangen etter tre-fire minutter av andreomgangen. Etter et tre-fire baller bak seg, begynte han å redde; fra 7meter, fra strek, kontra og distanseskudd – til sammen åtte redninger og nesten 40 i redningsprosent.

Zeljko Tomac’ dom

Tilbake til Rasmus Carlsen sin prestasjon i kveld. Blant over 2000 på tribunen satt Zeljko Tomac og lot seg imponere av «kongen av Danmark». Håndballguttas «sjefsanalytiker» karakteriserte Rasmus sin kamp nettopp så presis og kortfattet som bare han kan:

«Han var individuelt super – kollektivt veldig «clever.»

Og fra garderoben lød det høylydt tilfreds:

Kolstad o-lé o-lé o-lé – Kolstad o-lé o-lé o-lé – Kolstad o-lé, Kolstad o-lé, Kolstad o-lé o-lé

o-lé

Snakk om velfortjent juleferie! Håper ribba smaker!

Tekst: TORE SÆTHER

 

FAKTA
KOLSTAD – HALDEN  37-29 (17-12)
Eliteserien, runde 12
Kolstad Arena
2126 tilskuere

Kolstad: 
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Forbord 2(2), Sander Rønning, Rasmus Hedegaard Carlsen 11, Elias Schaanning Thome,  Nicolai Daling, Thor Magnus Five 2, Daniel Brandmo 3, Håkon Følstad 3, Tom Kåre Nikolaisen 3, William Aar 5, Martin Tangvik 5, Ronald Putans 3, Tarik Repesa.
Haldens toppscorer:
Gabriel Setterblom 9
Utvisninger;Kolstad 2 x 2 min. – Halden: 1 x 2 min


KOLSTAD-SESONGEN 2018-19

Eliteserien
05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
19.09.18:. Halden – Kolstad27-24
28.09.18: Kolstad – Bækkelaget 35-23
03.10.18: Bodø HK – Kolstad 23-30
10.10.18: Kolstad – Haslum 26-21
21.10.18: Kolstad – Fyllingen 30-23
04.11.18: ØIF Arendal – Kolstad 27-26
07.11.18: Kolstad – Nærbø 25-23
18.11.18:  Falk Horten– Kolstad 24-28
28.11.18: Drammen – Kolstad 32-33
13.12.18: Kolstad – Bodø HK 29-22
19.12.18: Kolstad– Halden 37-29

Neste kamp: 30. januar borte mot Bækkelaget


NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad21-35

  1. runde: Sandefjord – Kolstad25-26

Kvartfinale: Kolstad – Elverum 29-33 (e.e.o.)