«Så er det på’n igjen» – Kolstad

«Så er det på’n igjen»

Det er nesten gått halvannen måned siden Kolstad banket Halden og så tok «VM-pause». Onsdag er det endelig kamp igjen:

 

Stian Gomo, her sammen med trener-makker
Valery Putans, er klar på at inngangen til
returoppgjøret mot Bækkelaget er en ganske
annen enn foran kampen i Kolstad Arena.

– Det føles litt rart; blir som en seriestart på nytt, sier trener Stian Gomo og innrømmer at den lange kamppausen ikke er uten utfordringer:

– Vi har jo hatt god tid, til å trene kollektivt, til å øve inn nye varianter. Nå blir det spennende å se hvordan det slår ut. Vi har hatt noen samtreninger med Charlottenlund, og da har det i alle fall oset av kamplyst av spillerne. Ingen tvil om at de er klare til igjen å kjempe om poeng.

Har overrasket alle

Kolstad er så langt for veldig mange eliteseriens største positive overraskelse. Andreplass på tabellen etter ti seire og to tap på de 12 kampene. Det var det de færreste som så for seg før sesongstarten. Men Kolstad-gjengen har slett ikke tatt av. De vet veldig godt at det er nå det avgjørende kjøret starter – kampen om sluttspillplass, kampen om medaljer, kampen om seriemesterskapet.

Og Stian vet også meget vel at bortekampen mot Bækkelaget blir en ganske annen historie enn hjemmekampen da Oslo-laget ble utklasset (35-23):

– Rammen rundt var helt annerledes: Det var vår første kamp i Kolstad Arena. Vi var veldig oppsatt på å vise frem vår beste side, mens Bækkelaget kanskje møtte litt nonchalante etter at de et par uker tidligere hadde vært i Bodø og banket BHK med rundt 20 mål.

– Nå er Bækkelaget på litt utrygg grunn med tanke på sluttspillplass. Ingen tvil, vi kommer til å få en langt tøffere match på onsdag enn i slutten av september. Det er viktig at vi er bevisst på det, sier Stian.

God backrekke

I åpningskampen i «Fort Kolstad» dunket William Aar inn ni ballen, Rasmus Carlsen syv, mens eliteseriens toppscorer, Emil Sundal, ble stående med magre to fulltreffere. Det er  veldig sjelden kost for venstrehåndsskytteren som nå har 97 scoringer, et snitt på 7,5 per kamp:

– Å begrense Sundals muligheter blir som alltid en viktig oppgave. Men vier vi ham for stor oppmerksomhet, så gir det bedre arbeidsforhold for karer som Fabian Sandven og Nicolay Hauge. Det er heller ikke uproblematisk. En sentral oppgave for oss er å få hele bakspiller-rekken deres ut av rytme.

Tekst og foto:
Tore Sæther