En forferdelig 2. omgang – Kolstad

En forferdelig 2. omgang

Kolstad-guttene gikk til pause I Nadderud Arena med tomålsledelse (12-10) over Haslum – uten å ha spilt veldig godt. De forlot banen etter endt kamp med sesongens største tap (19-26) – etter å ha spilt veldig dårlig.

 

– Jeg føler at vi gjorde en fin førsteomgang, bortsett fra at vi ikke satte sjansene våre. Etter pause slet vi angrepsmessig, avsluttet for dårlig som gjorde at Haslum fikk løpt inn noen enkle scoringer. Vi har definitivt en jobb å gjøre før lørdagens kamp mot Elverum, kommenterte Lars Eggen Rismark – den eneste i Kolstad-laget som får godkjent. Lars fortsatte:

– Selv om vi nå har tapt to kamper på rad, kan vi ikke henge oss for mye opp i det. Vi kan ikke regne med at vi unngår noe slikt i løpet av en hel sesong. Det er heller ikke konstruktivt å dvele for mye i det negative i denne kampen i forberedelsene til Elverum-kampen. Jeg sier som min bestefar (Nils Arne Eggen); «du lærer mest når du vinner». Vi skal selvsagt gå gjennom de elementene som gjorde at vi tapte denne kampen. Men vi skal også ta tak i de positive tingene.

Stort sett i ledelsen

De første 30 minuttene var Kolstad stort sett i ledelsen. At hjemmelaget ble holdt i sjakk, skyldtes både at bæringene gjorde mange tekniske feil, og at Kolstads beste i kveld plukket noen baller (fem).

Men det var allerede før pause sykdomstegn å registrere: I angrep ble det bommet i for mange gode avslutningssituasjoner. Defensivt ble «toerne» gått av oftere enn godt var.

Likevel var det altså to foran ved halvspilt kamp. Det endret seg fort.

Fryktelig dårlig 2. omgang

Andreomgangen ble en fryktelig dårlig Kolstad-omgang. Masser av skudd gjorde at Haslum-målvakt Trond Tjemsland nesten så ut som en habil VM-keeper. Det er han ikke!

Totalt i kampen noterte vi en uttellingsprosent på skudd på 42, mens Haslums tilsvarende var 62.

Og i undertall – uten målvakt – ble det avsluttet så dårlig at Haslum-kaptein Anders Røe to ganger kunne kaste ballen i tomt Kolstad-mål.

Det kollektive angrepsspillet var fraværende. Det ble alt for mye én og én. 18-åringen Tobias Grøndahl kom inn for hjemmelaget og fintet seg elegant gjennom et Kolstad-forsvar som var svært ulikt det aggressive og oppofrende forsvaret vi så store deler av høstsesongen. Keeper Lars fikk ikke akkurat gode arbeidsbetingelser.

Fra benken forsøkte man både forskjellige oppstillinger – uten at det hjalp; en kort periode med spill syv mot seks, som heller ikke løste angrepsproblemene. Og da kolstadtrenerne la ut både én og to offensivt i forsvar, med fire- fem minutter igjen å spille, da var kampen egentlig tapt.


Lars Eggen Rismark ble kåret til Kolstads
beste spiller. Det var en like enkel som
riktig avgjørelse.

Fullt mulig å slå Elverum

Hva som skal til for å by Elverum på skikkelig kamp i Kolstad Arena på lørdag, det har kolstadgjengen knapt tre døgn på seg til å finne ut. Men det er fullt mulig å slå Norges beste lag. Kolstad spilte i sin hjemmehule tross alt uavgjort (etter 60 minutter) mot Elverum i kvartfinalen i cupen i høst. Keeper Lars uttrykker det slik:

– Idrett byr på marginale mekanismer. Nå skal vi møte Elverum i Kolstad Arena hvor vi både føler en stor trygghet og hvor vi ennå har til gode å tape en seriekamp.

Tekst: TORE SÆTHER
Foto: Skjermdump handballtv.com

FAKTA

Haslum  – KOLSTAD 26-19 (10-12)
Eliteserien, runde 14
Nadderud Arena- 1349 tilskuere
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Mats Wæraas – Roar Forbord 1(1), Sander Rønning, Rasmus Hedegaard Carlsen 3, Elias Schaanning Thome, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 3, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nikolaisen 1, William Aar 5, Martin Tangvik 2, Ronald Putans 2, Tarik Repesa.
Haslums toppscorer:
Anders Røe 10
Utvisninger;Haslum 5 x 2 min.:  – Kolstad: 4 x 2 min.


KOLSTAD-SESONGEN 2018-19

Eliteserien
05.09.18: Runar – Kolstad  20-23
19.09.18:. Halden – Kolstad27-24
28.09.18: Kolstad – Bækkelaget 35-23
03.10.18: Bodø HK – Kolstad 23-30
10.10.18: Kolstad – Haslum 26-21
21.10.18: Kolstad – Fyllingen 30-23
04.11.18: ØIF Arendal – Kolstad 27-26
07.11.18: Kolstad – Nærbø 25-23
18.11.18:  Falk Horten– Kolstad 24-28
28.11.18: Drammen – Kolstad 32-33
13.12.18: Kolstad – Bodø HK 29-22
19.12.18: Kolstad– Halden 37-29
30.01.19: Bækkelaget – Kolstad 27-25
06.02.19: Haslum – Kolstad 26-19
Neste kamp: 9. februar hjemme mot Elverum


NM-kampene
2. runde: Brekstad BK – Kolstad  20-36
3. runde: Vikhammer – Kolstad21-35
4. runde: Sandefjord – Kolstad25-26
Kvartfinale: Kolstad – Elverum 29-33 (e.e.o.)