Rasmus lover 100 prosent! – Kolstad

Rasmus lover 100 prosent!

I høstsesongen spilte Kolstad 12 seriekamper og tapte bare to. Starten på 2019 har endt med to tap på to kamper. Det er alt annet enn «sjov», innrømmer playmaker Rasmus Thaarup Carlsen. Han lover et Kolstad-lag i hundre i morgendagens hjemmekamp mot Elverum.

– Jeg føler ikke at de to tapene skyldes at vi har møtt to veldig gode lag. Vi har tapt på egne feil. Det skal vi rette på!

– Da vi snakket sammen før seriestart understreket jeg at vi måtte gi hundre prosent, minst, i hver kamp for å kunne vinne. Husk vi er et ganske ungt lag. I høst overrasket vi alle med vårt spill, vårt engasjement og resultatene, minner Rasmus meg på.

Samme seiersformel gjelder nå, i andre del av sesongen. Men Rasmus legger ikke skjul på at verken mot Bækkelaget eller mot Haslum så har Kolstad sett ut som laget gjorde i høst:

– Men hvorfor det er slik, det er ikke lett å si. Jeg synes det har sett fint ut på treningene, bare at i kampene har vi ikke fått vist vårt toppnivå.

God høst en sovepute?

– Kan det hende at de gode prestasjonene og resultatene i første halvdel av sesongen er blitt en aldri så liten sovepute – «dette fikser vi»…?

– Nei, det er slett ikke slik. Foran begge de to siste kampene har vi minnet hverandre om at vi slett ikke er «verdensmestre» og at vi også i fortsettelsen må gi 100 prosent i hver eneste kamp om vi skal vinne. Mot Bækkelaget og Haslum gikk vi slett ikke på banen og innbilte oss at vi var klare favoritter. Vi var fullstendig klar over at vi måtte spille på vårt beste nivå for å vinne. Det klarte vi altså ikke.

– Jeg tror at vi nå har støtt på et par små humper som vi bare må forsere, for så er vi der igjen.

Hjemmebane-fordelen

– Bortebane og hjemmebane er, om det høres ut aldri så rart, to forskjellige ting – selv om banen hele tiden er 20 x 40 meter og det er spill syv mot syv, i alle fall når kampen starter… Hvor stor hjemmebanefordel byr Kolstad Arena på for dere?

– Ja, men det er ingen tvil om at det gir det lille ekstra. Så kan du si at vi skal være profesjonelle nok til å yte på topp uansett om det er 70 tilskuere i Nordstrand Arena eller 2500 i Kolstad Arena. Det er teorien. I praksis så kjenner vi helt klart på hjemmebanefordelen i Kolstad Arena.


Slik vil vi gjerne se Rasmus i morgen – i
tøff duell med Elverums playmaker, Magnus 
Fredriksen. I kvartfinalen i høst scoret
Rasmus syv. (FOTO: Robert  Magnussen)

 

Finne igjen vinnersporet

Nå skal Rasmus og kompisene snu to tapte kamper til seier i tredje forsøk. Men å finne igjen vinnersporet mot Elverum, Norges beste lag, det kunne vært en enklere oppgave…?

– Jeg mener at nettopp Elverum kan være en god motstander å møte i den situasjonen vi nå er i. Men det krever at vi spiller på vårt toppnivå. Spiller vi som i de tre dårlige omgangene i de to siste kampene, kan det bli et pinlig stygt resultat.

Det siste er jeg sikker på at Kolstads toppscorer i serien – 88 mål og fjerdeplass på toppscorerrankingen – kommer til å gjøre sitt ytterste for at ikke skal skje!

– Hva blir så det viktigste for dere for å kunne slå Elverum?

«Uavgjort» sist mot Elverum

– Nå vil jeg slett ikke røpe det vi har snakket om. Men vi har naturligvis studert kampene som Elverum har slitt – mot ØIF Arendal og Bækkelaget, smiler Rasmus.

Så er det også grunn til å minne om at Kolstad i oktober spilte uavgjort i en time mot Elverum i Kolstad Arena. At Norges beste lag til slutt vant kvartfinalen på ekstraomganger, får så være. I morgen spilles det bare to ganger 30 minutter…

PS!
Kampene kommer nå tett for Kolstad. Allerede onsdag er det ny hjemmekamp. Da kommer Runar på besøk til Kolstad Arena.

Tekst: TORE SÆTHER