– Nå er nattesøvnen ok – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Nå er nattesøvnen ok

Etter en strålende høstsesong har Kolstad innledet 2019 med fire strake tap. Det er slikt som man skulle tro tar nattesøvnen fra en trener. Stian Gomo er intet unntak:

 

– Jeg innrømmer at det ble dårlig med søvn etter de to første tapene (mot Haslum og Bækkelaget). Da ble det mye grubling og video-kikking på leting etter årsakene til at vi sleit som vi gjorde. Nå derimot, etter at vi egentlig gjorde en bra kamp mot Runar, selv om det ble tap, så føler jeg at vi er på riktig spor.

Vi treffer Stian på 3T på Rosten hvor spillerne har ei ballfri treningsøkt. Det vil si; helt ballfri ble den nok ikke for alle. Squash er en attraktiv aktivitet…

Tar selvkritikk

Så etter to tap mot lag som de fleste trodde Kolstad skulle slå, etter en Elverum-kamp man ikke kunne forvente resultat mot, så er det nok Runar-kampen som både svir og som gir håp:

– Jeg så mange positive momenter mot Runar. De siste 15 minuttene gikk vi bare tom for krefter, og det kostet nok oss seieren. Jeg må ta min del av skylden. Jeg burde ha gitt spillere som Håkon (Følstad), Rasmus (Carlsen) og William (Aar) lengre pauser på benken. Det er ingen bakspillere som er så godt trent at de kan tåle bortimot 60 minutter med fullt trykk. Selv ikke Sander (Sagosen) i verdens beste klubb (PSG) er helt der, sier Stian og utdyper:

– Vi har så pass mange gode spillere at jeg helt klart burde ha skiftet mer. Men så er det på den andre siden slik at med de to første kampene så følte jeg at det var om å gjøre å la spillerne som er mest på banen også få en sjanse til å spille på seg selvtillit. Der bommet jeg altså litt.

Stian tar med seg denne erfaringen til Bergen i morgen. Det blir ganske sikkert større rotasjon på mannskapet mot Fyllingen.

Tett program i motvind

Hva med det tette kampprogrammet. Ingen av de andre lagene har hatt så mange kamper på så kort tid etter årsskiftet. Seks kamper på tre uker, når vi tar med den neste hjemmekampen, onsdag mot Drammen. Hva har det gjort med dere?

– Vi ønsker jo å spille mange kamper, og når du er i medgang, da kan kampene komme tett. Men når vi har slitt som vi har gjort nå i februar, da er det klart at det ville vært bra med litt lengre opphold mellom kampene.
– Nå får vi også fire kamper i løpet av to uker i mars. De erfaringene vi nå har høstet denne måneden kan bli gode å ta med seg til kampene fra 3. mars og utover.

 

 God stemning på lørdagstrening på 3T Rosten; f.v. Rasmus Carlsen, William Aar, Thor Magnus Five, trener Stian og Roar Fikse Forbord.

 


Imponert over spillerne

Et mannskap som i sesongens første halvdel var riktig i dytten og som opplevde langt oftere stang inn i stedet for det motsatte, hvordan virker 2019-startens poengløshet inn på spillerne?

– Jeg er rett og slett imponert over stemningen i gruppa, over roen og hvor reflektert spillerne er. De vet at poengsankingen før jul også skyldtes at vi hadde stang inn i flere enn én kamp. Det setter kampopplevelsene denne måneden i perspektiv. Det er ingen negativitet i gjengen, men fullt fokus på neste ball, neste angrep, neste kamp…

Uforutsigbare Fyllingen

Hva så med Fyllingen, et lag Kolstad i høst slo med syv mål…

– Fyllingen er uforutsigbar. De har mange gode spillere, Aas Eriksen og Matic for eksempel, og flere av dem har så langt ikke slått til. Vi vet at det slett ikke er gitt at det fortsetter slik. Plutselig klaffer det for dem.

– Slik jeg ser det så blir det bakspillerne som vi må ha størst oppmerksomhet mot, og så blir vi møtt med et 5-1-forsvar som det bare er Arendal og til dels Elverum og nå litt Bodø, som spiller. Det uroer meg likevel ikke. Vi har stort sett klart oss bra mot en slik formasjon.

– Fire tap på rad gjør naturligvis noe med selvtilliten hos spillerne. Tror du frykten for et tap nummer fem er større enn iveren etter å vinne igjen?

– Nei, det er jeg ikke. Måten spillerne sto på i Runar-kampen og stemningen etter kampen, gjør at jeg føler meg trygg på at spillerne vil være full av seierslyst i morgen, sier Stian Gomo.

 

Tekst og foto:
TORE SÆTHER