Lang frihelg gjorde godt – Kolstad

Lang frihelg gjorde godt

Etter kampen mot Drammen forrige onsdag ble kolstadguttene innvilget en håndballfri helg. Det var bestemt for lenge siden og var ikke en reaksjon etter seks strake tap.


Tom Kåre Nikolaisen er klar til en ny skikkelig
fight mot Elverum. (FOTO: Tore Sæther)

 

Men frihelgen gjorde uansett godt, innrømmer Tom Kåre Nikolaisen. Han brukte helgen til å besøke Rørosmartnan – «veldig ok».

Skjønt frihelg og frihelg. Selv om håndballen var lagt bort, så betydde ikke det total treningsfri:

– Det ble to styrkeøkter, forteller Kom Kåre.

På mandagen var det business as usual i Kolstad Arena.

– Greit å komme tilbake, nullstilt på en måte og «fresh», kommenterte strekspilleren da vi snakket sammen før dagens trening.

Denne uken har det vært mye angrepsspill inklusive kontra og ankomst-drill på treningsprogrammet. Forsvarsterping er det også blitt tid til – og video-titting:

– Litt fra hjemmekampen mot Elverum og også klipp fra spillet vårt, både klipp som viser hvor vi lykkes og i sekvenser hvor vi kunne ha gjort annerledes valg.

God stemning og tenning…

Trenerne Stian og Valery har hatt fulltallig tropp på treningene etter «frihelgen». Hvordan har stemningen vært. Seks strake tap etter jul gir ikke akkurat grunn til «hælan i taket»…

– Stemningen har vært bra, men situasjonen vi er i har nok ført til at vi tenner raskere på treningene, noe som ikke er så rart med så mange vinnerskaller i troppen.

Neste oppgave er søndagens bortekamp mot Norges beste lag. Tom Kåre leverer en solid understatement når han sier at de reiser til Elverum som underdogs, uten at det betyr tapt kamp før spilt kamp…

– Vi får en god mulighet til å rette på ting vi ikke fikk til i hjemmekampen for bare tre uker siden. Elverum har nok et langt større press på seg enn det vi har.

 


Tom Kåre i duell med Tine Poklar i kvartfinalen
sist høst. (FOTO: Robert Magnussen)


Fra «skitsesong» til gode kamper

Etter at forrige sesong for Tom Kåre ble en skikkelig «skitsesong» i form av flere skader, så har han denne sesongen vært stabilt både god og skadefri. Offensivt er det bare fire bakspillere som har flere kolstadscoringer enn hans 44 seriemål. I tillegg har Tom Kåre fightet seg til en haug med syvmetere. I kvartfinalen mot Elverum for eksempel kjempet han seg til fire syvmetere – i tillegg til fire scoringer på fem skudd.

Med så mange gode kamper, er det ikke rart at større klubber enn Kolstad har vært og snust på strekkrigeren. Ett konkret tilbud kom fra Sverige på sensommeren, noe som fikk Kolstad-ledelsen til å reagere kjapt – med ny kontrakt som utgår først om drøyt to sesonger.

Vil utenlands, men har ikke hastverk

Nå er en slik kontrakt selvsagt ingen garanti for at spilleren blir i klubben ut kontraktstiden. Tom Kåre har ambisjoner om proffspill i utlandet, men Kolstad – klubb og tilhengere – kan roe seg med at Tom Kåre ikke har det travelt med å reise ut:

– Jeg har ikke hastverk. Og så sier det seg selv at gode tilbud kommer ikke før jeg kan vise at jeg spiller en hel sesong på godt nivå og ikke får en sånn av og på-sesong med flere skadeavbrekk som det var forrige sesong.

Tabell-studier – nei, takk…

Etter at Kolstad overrasket alle med sin fine høstsesong og lå helt i tabelltoppen, så er plasseringen nå midt på – ganske kort poengvei både oppover til medaljeplass, men også andre veien, ned til siste sluttspillplass:

– Etter jul har det ikke vært mye tabell-studier, nei, smiler Tom Kåre.

Med en skikkelig skrell i Terningen Arena på søndag, kan tabell bli moro-lesning igjen…