Nesten jevn 2. omgang… – Kolstad

Nesten jevn 2. omgang…

De første 30 minuttene i Terningen Arena i Elverum fortsatte Kolstads måltørke – bare syv scoringer! Noen lyspunkt etter pause førte til en nesten jevnspilt omgang, men uansett klart tap – 20-28 (7-13).

Lars Eggen Rismark fikk bestemannspremie,
ingen diskusjon om den avgjørelsen.

– Vi lå bare fire bak 12-13 minutter før slutt og kunne kanskje ha «gått håndball» til et penere resultat enn det det ble. Men det synes jeg ikke det er særlig mye god læring i. I stedet tok vi noen sjanser, som vi ble straffet på, kommenterte Stian Gomo.

Før pause hang Kolstad veldig godt med serielederen helt til det var spilt nesten 18 minutter. Da sto det 7-7:

– Jeg er veldig godt fornøyd med vårt forsvarsspill, og også i angrep var vi bedre enn sist vi møtte Elverum, sier Gomo.

Tre og et halvt minutt igjen av kampen –
Kolstad leder organgen med ett mål…

Men så er det dette med flytsonen kontra motvind. Er du i medgang, går de marginale episodene din vei. Sliter du, taper du også de tette duellene. Og det skjedde de siste drøye ti minuttene før pause:

Selv i overtall klarte Kolstad-guttene å gjøre teknisk feil som ga Elverum kontringsscoringer. Så kom to kjappe utvisninger – og baklengsmål. En strålende Lars Egen Rismark i mål reddet både en kontring og en syvmeter, men det siste som skjedde før pause var en teknisk feil og ny Elverum-scoring. Dermed seks bak – det kunne vært tre-fire.

Seks mål å ta igjen i løpet av 30 minutter er alt annet enn tapt kamp, men kolstadspillerne klarte ikke mer enn i det store og hele å holde avstanden – ikke kutte forspranget nevneverdig. 20 minutter før slutt var avstanden fire mål og så vekslet det mellom fire og fem baklengs en god stund, helt til det sto igjen fem minutter av kampen.

Og dermed ble kamptallene styggere enn det som godt er:

– Men jeg føler at det ikke er så veldig mye som skal til. Så er det gjerne slik at når et lag sliter i motgang over tid, så blir man gjerne ekstra usikker, litt mentalt skjør, rett og slett. Nei, nå trenger vi å få et godt resultat som gjør godt for selvtilliten. Vi har tre kamper på oss, den første mot Arendal på onsdag, konkluderte Stian Gomo.

Klarer Kolstad-guttene å reise seg og ta
årets første seier mot ØIF Arendal på onsdag…

De individuelle pluss-spillerne i kveld:

* Målvakt Lars Eggen Rismark. Jeg noterte 16 redninger – tre av dem på syvmeter.
* Ronald Putans fikk bra med spilletid etter pause og kvitterte med fire scoringer på syv skudd.

PS!
Onsdag kommer ØIF Arendal til Kolstad Arena. Jeg bare minner om at Kolstads tre tidligere hjemmekamper mot sørlendingene har endt med én uavgjort og én seksmåls- og én firemålsseier – til Kolstad…

Tekst: TORE SÆTHER