«Alltid kjedelig å spille dårlig» – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Alltid kjedelig å spille dårlig»

Det er aldri artig å tape kamper, og det er heller ikke moro å spille dårlig. Rasmus Carlsen er klokkeklar:
«Det er alltid kjedelig å spille dårlig!»

 

Rasmus Carlsen har ikke tenkt at det skal
bli en kjedelig søndagskveld i Kolstad
Arena. (FOTO: Tore Sæther)

 

I første halvdel av sesongen overrasket både laget og Rasmus de fleste håndballinteresserte, med sitt spill, med sin poengfangst og sin plass helt i toppen av eliteserietabellen.

Da sesongen snudde, vendte også statistikken, både for laget og for den scoringssikre danske playmakeren. Kamp etter kamp uten poeng. For Rasmus bare i korte glimt den spilleren som imponerte oss før halvspilt serie. Likevel er det grunn til håp, forsikrer Rasmus to dager før siste seriekamp – hjemme mot Falk Horten:

– Jeg er slett ikke stresset. For egen del så synes jeg prestasjonskurven pekte oppover i kampen mot Nærbø. Og jeg mener vi har spilt ganske okei og ikke vært veldig langt fra seier, hverken mot Drammen, Runar eller Nærbø. Mot Falk tror jeg også vi skal få resultat, vinne, sier Rasmus.

Første kamp mot Horten-laget, for fire måneder siden, var lenge ganske jevn. Rasmus var drivende offensiv kraft med sine seks scoringer på ti skudd i tillegg til seks målgivende pasninger, men det var flere som leverte avgjørende bidrag – først og fremst keeper Lars Eggen Rismark med 16 redninger og lagkaptein Håkon Følstad:

– Takk og pris spilte Håkon en stor kamp, understreker Rasmus. Kolstad-kapteinen leverte sesongbeste med sine åtte scoringer på like mange skudd.

Falk Horten er allerede klar for nedrykk uten at Kolstad-tilhengerne må tro at det blir en enkel match for deres favoritter. Uttrykket «gå ned med flagget til topps», har vært brukt med god grunn i mange sammenhenger. Det har skjedd langt kraftigere håndball-skrell enn et eventuelt Kolstad-tap mot Falk. Vestfoldingene har også klart noe Kolstad ikke har maktet etter jul – tatt poeng; tre, faktisk – to mot Bodø og ett mot Bækkelaget, som Kolstad tapte mot.

Slik håper vi å se Rasmus manger ganger på
søndag; alene med målvakt, ballen 
sikkert i kassa.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

 

– Hva må skje for at årets første to-poenger skal innkasseres?

– Først og fremst må vi sørge for å unngå så mange tekniske feil som mot Nærbø, dumme feil – feilpasninger, som vi raskt ble straffet for. Vi må også vise oss fra en mer resolutt side i forsvar. Jeg føler at vi både var passive og dermed usikre etterhvert som Nærbø utnyttet passivitet vår. Å la motstanderen få skyte nesten fritt fra innenfor nimeteren, det er også en form for personlig feil, sier Rasmus.

– Mot Nærbø vil det være feil å si at dere spilte hurtig angrepshåndball og kontret villig. Var det bevisst å ta det ganske «piano»?

– Vi gjorde få spillerbytter, og når vi står så lenge på banen, er det klart at vi blir slitne. All den stund vi følte at vi kunne låse opp deres etablerte forsvar, mener jeg det var taktisk klokt å ikke satse masse krefter på å kjøre hurtig og ofte i ryggen på Nærbø. Det kan godt hende at kampbildet blir noenlunde det samme på søndag, selv om jeg tror vi hjemme i Kolstad Arena vil by på et hurtigere angrepsspill enn borte mot Nærbø.

Både på dagens trening og treningsøkta i morgen, vil angrepsspill være tema. Kolstad er forberedt både på et 5-1- og et nesten 3-2-1-forsvar fra gjestene, ikke så rart siden flere av årets motstandere har lyktes godt i helt eller delvis å ta ut Rasmus og også William Aar:

– De må bare komme og markere meg. Da er jeg sikker på at Håkon og William vil utnytte de hullene som oppstår i Falk-forsvaret.

PS!
I bortekampen mot Falk Horten sto to spillere for halvparten av lagets 24 scoringer; Stefan Ilic med syv og Marius Kleiven med fem scoringer.

Tekst: TORE SÆTHER