Forrykende 2. omgang – herlig seier – Kolstad

Forrykende 2. omgang – herlig seier

Det er som kjent ikke over før det er over. Det bestemte hardt kjempende Kolstad-spillere seg for, og det fikk Drammen-spillerne smertelig erfare:

Drammen 23 – Kolstad 27

Slike seiersdanser liker vi å se!

For det så lenge riktig stygt ut for kolstadguttene. Allerede etter åtte minutter så Stian Gomo seg presset til å ta time out. Da sto det 5-1 til vertene; og verre ble det: 6-1 like etter, og 7-2 og 10-5. Det var spilt drøyt 20 minutter.

Men så snudde kampbildet. Fem kolstadscoringer mot bare to baklengs og knapp Drammen-ledelse (12-10) til pause. Og om de siste 30 minuttene hadde en smilende og godt tilfreds trener Gomo følgende å si:

Heroisk kjemping etter pause

– Jeg gir omgangen topp karakter. Spillerne kjempet heroisk. De sto godt defensivt og ga dermed Lars (Eggen Rismark) gode arbeidsbetingelser.

– Inn fra benken kom flere og gjorde viktige bidrag; Roar (Fikse Forbord), Thor Magnus (Five) og Ronald (Putans), skrøt Stian villig av sine spillere – og av kontringsspillet. Det lignet rett og slett på gode, «gamle» lettbente og effektive Kolstad:

– Vi fikk kjørt en del kontringer og skaffet oss noen billige mål, ja…

Åtte minutter er spilt. Gomo tar time out
på stillingen 1-5…

Dårlig uttelling før pause

Gomo var forresten ikke veldig misfornøyd med de første 30 minuttene heller:

– Det var bare det at uttellingen var for dårlig.

Ingen grunn til å være uenig i det; 12 scoringer på 27 skudd, og flere av dem i situasjoner alene med målvakt.

– Og så var Joakim Hykkerud en strekspiller til mye besvær…

– Jo, da, men det er sannelig ingen enkel oppgave å håndtere ham inne på streken, medgikk Gomo. I seriekampen borte mot Drammen satte ex landslagsspilleren seks baller i mål. I dag hadde han fem på fem skudd og sørget i tillegg for tre syvmetere.

Rasmus den Store

Etter sidebyttet holdt stillingen seg som førsteomgangen sluttet; Drammen foran med to mål. Etter fem spilte minutter var Kolstad bare ett bak for første gang (13-14), og så fortsatte det hele med drammenledelse varierende fra ett til to mål.

At Kolstad hang så godt med, skyldtes ikke minst Rasmus Carlsen. Playmakeren fra Jylland var i herlig spillehumør. Scoringene kom som perler på en snor, og det hele endte med åtte fulltreffere på ni forsøk, mange av dem etter overrumplende kjappe skuddavleveringer – «vanlige» grunnskudd, stegskudd, underarmsskudd, gjennombrudd. Rasmus den Store var ustoppelig:

– Det gikk litt trått i første omgang, men i starten av den andre, merket jeg at vi var i flytsonen, kommenterte toppscorer Rasmus og fortsatte:

– Drammen er et vanskelig lag å slå, men selv om vi lå etter nesten helt til slutt, så synes jeg vi var flinke til ikke å la oss stresse. Vi fortsatte med vårt spill, var rolige og ventet på gode sjanser.

Sentrale bidragsytere i kveld – toppscorer
Rasmus og ballstopper Lars.
(FOTO:
Grete Kambuås)

Et spillerbytte med risikofaktor

Men etter fem scoringer og ti spilte minutter, ga trenerne Rasmus beskjed om å komme til benken for å ta en pust i bakken. Han ble sittende i ni minutter, et risikabelt taktisk trekk, Stian…?

– Det er klart at det var et spillerbytte med risiko all den stund Rasmus var så god. Men så kom Roar inn og gjorde en så god jobb at vi kunne tåle å ha Rasmus på benken disse minuttene.

En underarms-frekkis

Med ti minutter igjen av kampen kom «playmaker-skytteren» innpå igjen. Første aksjon, et underarmsskudd ga 22-23, og med knapt syv minutter igjen å spille sørget han for 23-23 – første gang siden 0-0 med Kolstad a jour. Og det skjedde på Rasmus-vis: Kolstad-spillerne hadde passiv-trusselen hengende over hodene på seg. Da trakk Rasmus frem en underarm-frekkis så å si fra stillestående som suste inn i Drammen-målet.

Og i andre enden av banen sto målvakt Lars (Eggen Rismark) frem og presterte noe riktig gode og avgjørende redninger. Andreomgangen vant han klart målvaktduellen.

Hjemmelaget scoret ikke flere, men det gjorde Martin (Tangvik), Rasmus, Roar, mens Daniel (Brandmo) satte punktum.

1-0 til Kolstad.

Returen utspilles i Kolstad Arena om én uke.  Kampen skal avgjøres. Står det uavgjort etter to ganger 30 minutter, blir det ekstraomganger. Vinner Drammen, skal en tredje og avgjørende kamp spilles søndag 7. mars. Vinner Kolstad, er det klart for semifinale.

For en avslutning det kan bli på en etterjulsesong som stort sett har vært riktig begredelig!

Tekst: TORE SÆTHER