Ikke lenger under radaren… – Kolstad
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke lenger under radaren…

William Aar er bare 21 år, men i håndballsammenheng en «late bloomer», som det heter på dårlig trøndersk.

William Aar, Kolstads skytterprins (bare
Rasmus Carlsen har scoret flere),  foran statuen
av en trøndersk konge.

 

For også i håndballen er man ivrig på å kartlegge talenter i tidlig tenårene. William gikk under radaren i alle sammenhenger. Han ble ikke tatt ut på noen form for spissede lag eller samlinger før han sist sommer fikk en overraskende henvendelse, og da på vegne av trenerne for rekruttlandslaget:

Kom som et sjokk

– Det var litt av et sjokk. Jeg var i Stavanger for å treffe igjen kompiser fra Sandnes-laget. Vi skulle være med på Festivalen, men det ble bare én kveld av det for meg. Rekruttlandslaget var på samling med kamper i Polen, fikk et par mann skadet i den første kampen og tok kontakt med meg og lurte på om jeg kunne komme til Polen på kort varsel, smiler William og tenker tilbake på dagen som er blitt et første steg på veien mot en sjanse med A-landslaget, med Håndballgutta.

William la festival, Stavanger og kompiser bak seg og kom seg til Polen så fort som det lot seg gjøre. Han, som kom tilbake til hjembyen etter to sesonger i Sandnes, hadde sett for seg en sesong i Kolstad med mye trening og kanskje 10-15 minutters spilling i noen kamper. Landslag var overhodet ikke i tankene. Nå er det adskillig mer.

Fordi 21-åringen, som spilte sine første kamper i Strindheim, fortsatte til Klæbu og Charlottenlund før han fikk sjansen i Rogaland, han grep muligheten blant Norge-rekruttene med begge hender:

– Det ble mest forsvarsspill, men i den siste av de to kampene, fikk jeg spilt litt angrep og scoret tre.

William var en mann å satse på.

Siden har han vært med på alle samlinger/kamper med vårt nest beste lag, rekruttene – i Ungarn, i Oslo, i Skien.

Men det skulle komme mer!

I forberedelsene til hjemmekampen mot Drammen for en drøy måned siden, var Christian Berge på Kolstad-trening og sto for angrepsdrill. Landslagssjefen gjorde mer; han tok seg en prat med skarpskytter og forsvarslås Aar:

– Han fortalte at han hadde sett meg i rekruttkampene og i angrepsspillet til Kolstad. Christian sa også at det kunne by seg en sjanse på A-landslaget i nær fremtid.

– Hvordan reagerte du på den beskjeden?

– Det kom overraskende, for å si det mildt. Ting har gått så veldig fort det siste året.

Berge: «Du blir uttatt»

Og da rekruttlaget var på samling i Skien, fikk William  beskjed om at han kom til å bli tatt ut i A-troppen til kampene i april.

– Beskjeden fra Berge delte du selvsagt – med hvem?

– Slett ikke. Jeg sa det ikke til noen. Det kunne jo skje forandringer som gjorde at jeg ikke ble tatt med i troppen, og i så fall ville det ha vært dumt å avsløre en nyhet som det ikke ble noe av, smiler William.

Ingen uventede ting inntraff før uttaket. William er i troppen! Og dermed ligger det an for debut med «de store gutta», mot Sverige, i neste uke.

Ny jevn batalje mot Drammen

Før vi kommer så langt, er det Drammen i andre sluttspill-kvartfinale i Kolstad Arena i morgen som er fokus:

– Drammen er en tøff motstander, spesielt sterk i angrep. Vi har spilt jevne kamper mot dem hittil i sesongen, og det meste tyder på at onsdagens kamp ikke vil bli avgjort før i sluttminuttene, sier William Aar. Sesongen totalt sett er han mest fornøyd med sitt forsvarsspill, i rollen som én av de to i midten, 3erne.

Men for mesteparten av publikum er det nok skytteren William som man har lagt mest merke til. Ikke så rart; når en nesten to meter høy skarpskytter kommer susende, da smeller det – og 103 ganger til motstandermålvaktenes fortvilelse…

Det får han både publikumsjubel for, kred. fra banens beste-jurier og skulderklapp av lagkompisene.

 

William har bidratt mye til at spillernes egen bøtekasse blir fylt opp…

 

Men kompisene er ikke bare positive; hva med bøtekassa?

William har vært nødt til å «blø». Kassa-sjef Roar Fikse Forbord har styrt innkrevingene med hard hånd. Også ekstraordinære bøter har det vanket. William har blant annet måttet tåle noen «fakturaer» på grunn av for mange «banens beste», en bøte-årsak som ifølge William ikke står i reglementet, men som Mr. Forbord tar seg en frihet å bruke…

– På det verste har jeg vært oppe i rundt 1700 kroner i månedlig innbetaling, forteller William. Når pengene skal brukes, venter han i det minste at resten av gutta gir ham litt positive meldinger…

Og apropos pengene; de skal brukes på en tur for spillerne. Hvor og når, er ikke bestemt. La oss håpe at det blir lenge før bestillingene kan gjøres – det skjer nemlig først når Kolstad har spilt sin siste sluttspillkamp…

 

Tekst og foto:
TORE SÆTHER