«Deilig å se Kolstad-spillernes helhjertede fighting» – Kolstad

«Deilig å se Kolstad-spillernes helhjertede fighting»

– Jeg lot meg rive med, jeg. Å se spillere som fighter for laget og som gir absolutt alt, det er deilig. Og neste sesong er jeg altså en del av denne gjengen.

21-åringen Gabriel Setterblom (han er ikke svensk, men fra Moss) blir neste sesong å se i Kolstad-drakten. Onsdag var han på plass i Kolstad Arena og fikk oppleve sine nye lagkamerater kjempe seg til sluttspillsemifinalen. Han likte absolutt det han fikk se, den hardtskytende venstrehendte bakspilleren:

En skytter er hentet

– Jeg har fått beskjed om at det er som skytter Kolstad først og fremst har hentet meg. Og skudd fra distanse er nok min største forse, selv om jeg også gjerne går for gjennombrudd og skudd fra halvdistanse hvis sjansen byr seg. Og så er jeg ivrig på å finne strekspillerne med innspill. Tom Kåre kan bare glede seg, smiler nyervervelsen.

Gabriel har dansk agent, og det var fra ham at 21-åringen fikk vite at Kolstad var interessert.

– Jeg hadde en prat med Stian (Gomo) i oktober, tror jeg det var. Jeg hadde jo registrert den gode utviklingen i Kolstad og hadde tiltro til Stian som trener. Så da tilbudet om en toårskontrakt kom, da slo jeg til, forteller Gabriel.

 


Her er Gabriel (t.v.) på etterskudd mot
Rasmus i seriekampen i desember. Om et
halvårs tid spiller de to på samme lag…
(FOTO: Robert Magnussen)

Studier ved siden av håndballen

Østfoldingen har bestemt seg for å gå 100 prosent inn for håndball – «jeg vil være med på alt som er av treninger» – men skal også komme i gang med studier. Målet er å bli dataingeniør.

Gabriel er Herulf-spiller fra starten, det vil si fra han gikk i åttende klasse. Så dro han i 2016 til Halden, allerede som 17-åring, og fikk med seg en sesong sammen med Rasmus (Carlsen) i Halden-drakten.

Har fått treningsprogram

Nå har Gabriel vært på trondheimsbesøk, bodd hos Rasmus og familien, og rukket både å se på leiligheten på Ranheim som han skal leie, trent styrke og fått skreddersydd av Kolstad-fysio Nicolai Hildre et program med fysisk trening i sommer, fått ei skuddøkt i går ettermiddag og vært med noen av spillerne på et sosialt treff i går kveld – i tillegg til altså og overvært sluttspillkampen på onsdag.

Gabriel Setterblom er altså en skytter først og fremst. Men hvordan vil Kolstad-supporterne oppleve ham?

– Jeg er en spiller som ønsker å ta ansvar, som har et høyt tenningsnivå, uten å være så lett-antennelig som jeg var for noen år siden, en spiller som er her for å vinne noe i Kolstad-drakten og som ikke krever mer av andre enn meg selv.

– Hva med personen Gabriel?

Liten tenkepause:

– Jeg er reflektert, en spøkefugl, men også ganske hissig. Det må brenne litt, smiler rødhåringen.

Det er naturligvis ganske tidlig å spørre om ambisjonene utover Kolstad, men likevel…?

– Jeg ønsker selvsagt å bli så god som mulig og også få sjansen til å spille håndball i utlandet. Jeg tror Kolstad er riktig sted for meg til å utvikle meg så mye at jeg kan få den muligheten.

R.A.M.P.

Kolstad har valgt fire uttrykk for sin satsning; rå, ambisiøs, modig og profesjonell (RAMP). Kan du identifisere deg med det?

– Absolutt. Jeg er sulten på å prestere – og er litt rampete, smiler Gabriel Setterblom, Kolstads nye venstrehendte skytter.

PS!
Gabriel-tall fra de to seriekampene mellom Kolstad og Halden denne sesongen:
Halden – Kolstad: 4 scoringer på ni skudd. (Tremålsseier til Halden)
Kolstad – Halden: 9 scoringer på 16 skudd (Åttemålstap til Halden)
Sesongfasit på scoringstabellen; 107 nettkjenninger.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER