Basis – men slett ikke basis… – Kolstad

Basis – men slett ikke basis…

Hver tirsdag morgen driver de basistrening i Olympiatoppens lokaler i Granåsen, åtte-ti av Kolstad-spillerne.

Lars Eggen Rismark får hjelp av Axel Wickstrøm til å pushe grenser

Skjønt basis og basis; dette er en kombo av styrke, koordinasjon, balanse, smidighet og skadeforebyggende virksomhet på elitenivå – alt under ledelse av Olympiatoppens fagfolk på basistrening – Nina Stiles, Gunvor Halmøy og Axel Wickstrøm. Målvakt Lars Eggen Rismark var med på disse øktene også forrige sesong. Han sier:

– Dette tilbudet er positivt og profesjonelt på alle vis. Vi gikk gjennom en screening for å avdekke tilstanden til hver enkelt av oss med tanke på basis og kjernestyrke. Ut fra dette har vi fått individuelle øvelser i tillegg til de felles øktene som vi gjennomfører hver tirsdag.

Målvaktene (Lars og Simen Westby Johansen) kjører deler av økten med bevegelighet og tøyning under ledelse av Axel Wickstrøm og ei økt på torsdag. Der får de også hjelp av Wickstrøm. Den tidligere turneren er til stor hjelp, mener Lars:

– Han hjelper til med å nå de siste centimeterne i tøyningene som vi ikke klarer alene, og det er nyttig med tanke på skadeforebygging og kan også bidra til bedre målvakt-prestasjoner.

Det er ikke bønnestund for Emil og Simen…

Kolstad-spillere som har anledning til å trene tidlig på dagtid hadde også forrige sesong tilbud til å trene på Olympiatoppen. Etter at OL-toppens Atle Kvålsvoll ble mentor for Stian Gomo i topptreneropplegget «Trenerløftet» i regi av Olympiatoppen, skjøt dette samarbeidet fart:

– I dag er Kolstad ett av våre A-prosjekter, sier Kvålsvoll.

Det gjør vondt, ja – ikke sant, Tom Kåre…

Det innebærer at spillerne får dra nytte av en hel del av ekspertisen som er samlet i Granåsen: I tillegg til basistrener-teamet, gjelder det både topptrener-prosjektet (Kvålsvoll), bidrag til målsettings-diskusjon og prosess (Kvålsvoll), mental trening (Frode Moen) og kosthold (Andrea Næss).

– Vi opplever av Kolstad er godt organisert; og så har klubben dedikerte utøvere, inklusive flere landslagsspillere. Dette innebærer at forutsetningene ligger til rette for at vi i Olympiatoppen kan gjøre en god jobb med Kolstad, sier Atle Kvålsvoll.

Olympiatoppens Nina Stiles passer på mens gutta tøyer så godt det lar seg gjøre…

På tirsdagens økt var disse åtte med: Martin Kærgaard, Elias Thome, Emil Raknes, Simen Westby Johansen, Simen Lyse, Tom Kåre Nikolaisen, Gabriel Setterblom og Lars Eggen Rismark. Vanligvis er også William Aar fast på disse øktene, men han var tirsdag opptatt med eliteserie-kick off i Oslo. Sander Rønning er også av og til med på Olympiatoppen.

Her følger noen flere billedglimt fra tirsdagens morrastrening. For å si det med en teaser i et NRK-program; «ikke gjør dette hjemme». Vel, er det nok noen tips å hente her, men dette er ikke basis for hvermannsen eller uten rettledning av en dyktig instruktør/veileder som ekspert på basistrening og ex Trondheims-Ørn-spiller Nina Stiles.

Takk for økta, Nina! Gutta fra venstre; Lars, Simen L., Elias, Martin, Gabriel, Tom Kåre, Simen WJ. og Emil.
Deilig å slutte slik, Gabriel, men det så ut til å være verre å komme seg ut av «skumgummi-bassenget» enn å hoppe nedi…

TEKST og FOTO:
Tore Sæther