Endelig en hjemmeseier i sesongstarten – Kolstad

Endelig en hjemmeseier i sesongstarten

Etter tap i to sesongpremierer på hjemmebane, tok Kolstad endelig en topoenger i egen hule.

Daniel Brandmo i herlig angrepsdriv. Fem skudd, fem scoringer og noen av dem riktige lekkerbiskener, bravo! (FOTOS: ROBERT MAGNUSSEN)

Bak 34-23-tallene skjuler det seg meget sterke prestasjoner av kantspiller Daniel Brandmo, 7-meterspesialist og midtback-motor Roar Forbord og imponerende eliteseriedebut av 19-åringen Simen Lyse, ikke minst som regissør av overtallsspill og som resolutt ankomstspiller.

– Jeg følte litt på nervene da Follo møtte oss med et 5-1-forsvar. Det var ikke det vi ventet. All kred. til Follo som gjorde det vanskelig for oss. Men utover i kampen merket vi forskjellen på lagene. Vi hadde mer og flere å spille på. Det føltes som om Follo-spillerne ble dyktig slitne, sa Roar Fikse Forbord, toppscorer med ni (på ti forsøk). I tillegg til feilfri straffeskyting, seks gang, tre herlig nettkjenninger etter kjappe gjennombrudd. Jeg kan ikke huske å ha sett Roar bedre i Kolstad-drakten.

Flotte prestasjoner også fra venstrekanten. Daniel Brandmo scoret på alle sine fem forsøk, og la inn et par c-moment både i mottak og i skuddavvikling som fikk publikum både til å glise og applaudere. Kolstad bestemannspris fikk Daniel – fortjent! Nå handler det bare om å stabilisere seg på dette nivået…

Alle sesongens nykommere var i aksjon. F.v.: Simen Lyse, Martin Kærgaard, Simen Westby Johansen, Gabriel Setterblom og Emil Raknes.

Nykommerne

Alle de fem nye i Kolstad-drakten fikk prøve seg. To av dem (Raknes og Lyse) har aldri spilt på elitenivå. Westby Johansen og Setterblom har spilt elitekamper for henholdsvis Falk og Halden, mens Kærgaard har eliteserieerfaring fra Danmark. Hva mente de om premierekampen?

Gabriel Setterblom:«Følte at det var vel mye adrenalin i kroppen før kampen. Etter noen bommer var det deilig å sette den første scoringen, den første av mange utover i sesongen.»


Simen Lyse:«Det var veldig artig. Jeg kjente på nervene, men å få debutere foran så mange tilskuere, det er ikke jeg vant med. Det var stort.»


Simen Westby Johansen:«Det er klart det var litt vanskelig for meg; det ble ikke mange minutter på banen. Men det var en fin start for oss.»

Emil Raknes:«Jeg kjente på nervene under oppvarmingen. Da jeg ble sendt utpå, var nervene borte. Det var bare å gripe sjansen. Det var kjempeartig.»

Martin Kærgaard:«Ja, men det var en fin kulisse rundt kampen og god stemning i hallen. Jeg kjente på intensiteten i garderoben før kampen. Det var bra. For egen del var det nok litt første-kampen-nerver. De er ute nå. Godt å ha unnagjort debuten.»

Skipper Følstad i fint driv gjennom Follo-forsvaret – mot Jacob Aaquist. Partnerskapet med Gabriel Setterblom på høyre bakspiller-posisjon kan bli en vesentlig styrking av angreps-Kolstad.

I sum

34-23 mot nyopprykkede Follo var en solid prestasjon, selv om kampen også bar preg av å være sesongens første i kamp om poeng. Det gikk over fem minutter første scoring. Før pause var det for mange gode sjanser som ble svidd. Angrepsspillet ble solid hemmet av et hardtarbeidende offensivt Follo-forsvar. Men som kaptein Håkon Følstad sa:

– Jeg synes likevel vi var solid, også før pause. La gå at vi bommet på en del skudd. Men vi sto ganske bra bakover (slapp inn bare åtte(!) mål før pause) og lot oss ikke kontre på.

Hjernerystelse og knekt nese

Gjestende Follo kom til Kolstad Arena med 10 utespillere og to målvakter. De jobbet imponerende bra defensivt i fremskutt 5-1 og tidvis 3-2-1-forsvar som skapte bry for Kolstad-spillerne. Og bak sto målvakt Andreas Kjell Björkman Myhr (ex-Drammen) i veien for 11 Kolstad-skudd før han på tampen av 1. omgang fikk et skudd i ansiktet. Han kom ikke tilbake i målet. I pausen ble det antydet hjernerystelse. Og som om ikke den skaden var nok: Midtveis i andreomgang forsøkte Sander Smestad å stoppe et gjennombrudd fra Håkon Følstad. Det endte med brukket nese.

PS!
William Aar, som sliter med et såkalt «hopperkne», kjente skaden og spilte ikke lenge – heldigvis var det ikke bruk for det. I morgen blir det ikke håndballtrening for William, som forhåpentligvis er kampklar til søndagens bortekamp mot nok et nyopprykket lag, Fold-St.Hallvard.

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Serierunde 1 

KOLSTAD – Follo 34-23
Kolstad Arena
Tilskuere: 1410
Kolstad: 
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 9(6), Elias Thome 2, Gabriel Setterblom 3, William Aar, Sander Rønning 1, Rasmus Carlsen 2, Simen Lyse 3, Thor Magnus Five 2, Daniel Brandmo 5, Emil Raknes 1, Håkon Følstad 3, Tom Kåre Nikolaisen 1, Ronald Putans, Martin Kærgaard 2.
Toppscorer Follo:
Victor S. Helsinghof 8
Utvisninger:
Kolstad: 2 x 2 min.  – Follo: 5 x 2 min.
Neste seriekamp:
8. september borte mot Fold-St. Hallvard