Har Gomo gjort hjemmeleksa… – Kolstad

Har Gomo gjort hjemmeleksa…

Spørsmålet er ikke mitt. Jeg vet at er det noe Stian Gomo er, så er det godt forberedt – også til en cupkamp mot et 2.divisjonslag – som Vikhammer i Malvikhallen i morgen.

Vikhammer-trener Jim Roger Kvello vil holde noen kort tett til brystet og lurer spøkefullt på om Stian Gomo vet hva som er «vanlig» Vikhammer-forsvar… (Foto: BLADET)

Den som spøkefullt «spør», er Vikhammer-trener Jim Roger Kvello. På mitt spørsmål om Gomo kan få sitt ønske om å møte et Vikhammer-lag i offensiv forsvarsformasjon, svarer Kvello:

– Ønsker han det? Ja, da får vi vel starte flatt i forsvar da, ler Vikhammer-treneren og legger til:

– Vi starter kampen som vi pleier.

– Som betyr…?

-Nei, det vil jeg ikke røpe. Vi får se om vi kan overraske litt, om Gomo har gjort hjemmeleksa…

Også forrige sesong møtte de to lagene hverandre i cupens 3. runde. Det endte med 14-målsseier til Kolstad. Men de første 20 minuttene var ganske så jevnspilte. Da var det stor entusiasme i Malvikhallen – både hos hjemmelagets spillere og en fullsatt tribune. 
Moro i 20 minutter i fjor, hvor lenge skal moroa vare denne gangen, Kvello?

– Vi må selvsagt gå til kampen med en innstilling om å henge med i 60 minutter, om å skape litt frustrasjoner hos Kolstad-spillerne, så får vi se hvor lenge det holder. Vi vet at vi på vårt beste kan henge med lenge, men også at vi både må treffe vårt toppnivå og være litt heldige. Vårt toppnivå er bra, men bunn-nivået litt for lavt. Det handler om å kunne stabilisere oss på vårt beste.

I åpningscupfinalen for ei drøy uke siden hadde Vikhammer en sterk Tiller-strekspiller – Simon Kvam – å slite med. I morgen blir det ikke spesielt lettere mot Kærgaard og Nikolaisen. Det vet nok Marcus Vikan Hansen (20), Dino Saric (9) og Nino Kazazic (6). (FOTO: Tore Sæther)


– Hvilket utbytte har dere av en slik kamp?

– For oss er dette en bonuskamp, og jeg håper at den kan gi spillerne våre en boost og en referanse på hva som kreves i toppen. Vi har en ambisjon om å ta steget opp til 1. divisjon og stabilisere oss der. Så får vi se hvor lang tid det tar.

– Dere fikk bank av Tiller i finalen i Åpningscupen for en drøy uke siden, men da hadde dere ikke fullt mannskap. Har du de beste med i morgen?

– Det stemmer at vi manglet noen mot Tiller i finalen. I morgen har vi to som er syk og ikke kan spille ellers er alle med.

– Og de to syke, hvem er det?

– Det holder vi også for oss selv til i morgen, sier Vikhammer-treneren med en liten latter.

– Bonus-kamp for Vikhammer, enn for Kolstad, Ronald Putans?

– For oss blir det en litt annen inngang til kampen enn det vi har til vanlig. Det er en kamp hvor vi må ha fokus på oss selv og ikke på motstanderen. Men vi må være forberedt på at vi møter en annen type spillere enn når vi har eliteseriemotstand. Tempoforskjellen på eliteserien og 2. divisjon er stor. Derfor blir timing i duellspillet av stor betydning.

Ronald Putans lover fullt fokus på å gjøre «jobben» skikkelig selv om onsdagens 3.runde-motstander spiller seriekamper to «etasjer» under Kolstad. (FOTO: Tore Sæther)


– Hva blir utfordringen for dere mot et lag som dere innerst inne vet dere skal slå?

– Når vi møter lag i divisjoner under oss, vet vi at vi får en motstander som er veldig innstilt på å være så god som de bare kan. Vi kan heller ikke ha noen annen innstilling – vi må også være maksimalt godt forberedt.

– Å møte et 2.divisjonslag – hva blir utbyttet for dere?

– Det ligger i arbeidsbeskrivelsen vår, så å si, at vi skal klare dette. Utbyttet? Det blir å gå videre i cupen, hvis vi vinner.

– Hvis vi vinner…?

– Ja, vi må jo vinne kampen før vi kan gå videre i cupen. Du kan være sikker på at vi ikke tar noe for gitt på forhånd, forsikrer Ronald Putans og nevner i samme slengen en god gammel klisje; «hver kamp lever sitt eget liv»… 

PS!
Kolstad stiller med full besetning i morgendagens 3.rundekamp – med unntak av William Aar.

TEKST: TORE SÆTHER