«Jeg er godt fornøyd med guttene» – Kolstad

«Jeg er godt fornøyd med guttene»– Det er vel ingen grunn til ikke å være det etter en slik kamp.

Sa, absolutt ikke Stian Gomo – men Vikhammer-trener Jim Roger Kvello etter at hans gutter hadde eliteseriemotstander Kolstad i kne helt til det gjensto ti minutter av kampen. – Da ble vi nok litt tappet for krefter, la Kvello til etter 31-36-tapet, men etter å ha gitt en fullsatt malvikhall god valuta for inngangspengene.

Det var ikke lett for Håkon Følstad og resten av kolstadwspillerne å forsere Vikhammer-guttene, her med Marcus Vikan Hansen. (FOTOS: Robert Magnussen)

Også for ganske nøyaktig ett år siden møttes de to lagene i Malvikhallen til 3.rundekamp. Da hang hjemmelaget med i 20 minutter. I kveld var malvikingene i føringen tett oppunder 50 minutter! Hvem hadde sett for seg det? Ikke jeg, i alle fall. Kanskje ikke kolstadspillerne heller, til tross for at de nok hadde snakket grundig og vel om at det kunne bli farlig nok om de ikke gikk 100 prosent skjerpet på banen. Det så det ikke ut som de maktet, og dermed ble det overraskende nok spennende nesten hele timen. Som trener Gomo sa det: – Jeg vet ikke nøyaktig hvor mye de trener, men det er sikkert en god del mindre enn det vi gjør. I dag vant vi kampen fordi vi er bedre trent, og så får vi i alle fall være glade for det.

Det var ikke lett å være Kolstad-målvakt i mer enn halve kampen, som Simen Westby Johansen fikk erfare. Ikke mye hjelp å få.


Men altså, de første 50 minuttene. Forsøk og gi en forklaring:

Kaptein Håkon (Følstad):«Vi slapp oss litt ned, og mot et bra lag som Vikhammer blir det da fort jevnt. Dette var naturligvis en kamp hvor vi hadde alt å tape, Vikhammer alt å vinne, men det er skuffende at vi ikke er bedre enn vi er i dag. Vi skjøt for dårlig, vi gjorde for mange tekniske feil, og vi var også dårlige i forsvar. Først i de siste minuttene var vi tålmodige nok og fikk satt opp spillet vårt med bedre avslutninger.»

Roar (Fikse Forbord):«Vi møtte et Vikhammer-lag som kriget som f… De møtte oss med et fysisk robust 3-2-1-forsvar stort sett med fair taklinger. Fortsetter Vikhammer slik, kommer de til å ta mange seire i 2.divisjon. Vi var i dag rett og slett for dårlige mot dette offensive forsvaret. I forsvar bommet vi når vi skulle blokkere arm, noe som ga dem gode avslutningsmuligheter og vanskelige arbeidsforhold for målvaktene våre. Selv med to mål bak halvveis, var det ingen store bokstaver som ble brukt av trenerne i pausen. Det var ikke nødvendig. Vi var så pass misfornøyde med oss selv og veldig innstilte på å gå ut og vise oss frem fra en bedre side.»

Lars Eggen Rismark sto de siste 25 minuttene og viste hvor viktig han er for Kolstad-laget.

Målvakt Lars (Eggen Rismark):«Vi har jo opplevd lignende i andre kamper, men dette var rett og slett ubehagelig. Vi vet jo at å snu en sånn kamp, det er tungt. Det var også en nyttig påminnelse om at i håndball skal man ikke slippe seg mye ned før divisjonsforskjeller viskes ut. Vi trenger tydeligvis noen slike påminnelser. Det handler om å «være på stasjonen!»

Trener Stian (Gomo):«Først og fremst vil jeg gi honnør til Vikhammer. De spilte lenge trygt og godt, gjorde få feil og var såpass bra i forsvar at de fikk sjansen til å kontre inn mange scoringer på oss. Men selv om vi dro dette i land, så skal det jo være større avstand enn det resultatet tilsier. For øvrig må jeg si at jeg er litt skuffet over dommerne. Vi har hatt møter med dommerne, også dagens par, hvor det har vært understreket hvor viktig det er at de skal «verne spillerne». Det klarte de ikke i dag. Det er lov å spille hardt, men ikke stygt – og det gjelder like mye oss som våre motstandere. Sander (Rønning) var uheldig og fikk seg en skikkelig smell i ryggen. Jeg håper virkelig ikke at det er noe alvorlig.»

Roar Fikse Forbords kjappe bevegelser ble stadig verre å henge med på for Vikhammer-guttene etterhvert som «drivstofftankene» begynte å gå tomme…Noen kampdetaljer til slutt.

* Tempoforskjellen mellom lagene skulle være ytterst synlig. Det var den ikke, i alle fall ikke i 2.divisjonsguttenes disfavør. De kontret ned Kolstad ubehagelig mange ganger og flyttet beina raskt i forsvar – så lenge kreftene holdt, og det gjorde de altså helt til det sto igjen ti minutter av kampen.
* Hjemmelaget laget også færre tekniske feil enn eliteserielaget – de første tre kvarterene.
* Så lenge forsvaret holdt sto også målvakt Edvard Sørensen Fuglem meget stødig.
* Trener Kvello fleipet før kampen at han kanskje skulle få guttene til å spille et 6-0-forsvar siden Stian Gomo ønsket seg trening mot offensivt forsvar. Han kom ut som vanlig – i 3-2-1-formasjon, en effektiv variant!
* Stian Fjæran Mogen viste frem utmerkede kontrings-kvaliteter og løp inn fem scoringer på like mange forsøk.
* Toppscorer Marcus Hansen skal også ha honnør for giftig skyting fra halvdistanse.
* På Kolstad-laget kan Gabriel (Setterblom) si seg godt fornøyd med kampens innledning. Han scoret Kolstads fire første mål og kjempet seg til 7-meteren som ga mål nummer fem.
* Kjappfotede Roar (Fikse Forbord) var effektiviteten selv, både fra 7meterstreket og i gjennombrudd. Toppscorer.
* Lars (Eggen Rismark) kom inn fem minutter ut i 2. omgang og leverte noen viktige redninger, og
* Rasmus (Carlsen), som trenerne egentlig hadde tenkt skulle sitte på benken hele kampen, måtte brukes de siste 20 minuttene. Da viste han hvor viktig han er for Kolstad.

For å konkludere kveldens opplevelse i Malvikhallen, siterer jeg gjerne keeper Lars:

«Vi fikk oss en lærepenge i dag. Heldigvis ble den ikke dyr!»

PS!
William Aar sto over kampen. «Hopper-kneet» fikk hvile.
PS2!
4.rundekampene trekkes i morgen (torsdag).

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA

3.runde NM
11. september
Vikhammer – Kolstad 31-36 (18-16)
Malvikhallen
Tilskuere: 
Ca. fullt… (300)
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 9(4), Elias Thome 3, Gabriel Setterblom 5, Sander Rønning 1, Rasmus Carlsen 1, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 5, Emil Raknes 1, Håkon Følstad 3, Tom Kåre Nikolaisen 1, Ronald Putans 2, Martin Kjærgaard 2, Simen Lyse 3.

Vikhammers toppscorer:
Marcus Vikan Hansen 9
Utvisninger:
Vikhammer:  3 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.