En oppvisning i godt målvaktspill – Kolstad

En oppvisning i godt målvaktspill

Kolstad kan først og fremst takke målvakt Lars Eggen Rismark for seieren mot Nærbø (23-22) i kveld.

Ingen diskusjon om beste spiller-prisen i Kolstad-laget i kveld; Lars Eggen Rismark . (FOTO: Robert Magnussen)

Før pause var målvaktkampen i kampen jevn. Jeg noterte åtte redninger i begge ender av banen. Så traff Nærbø-benken med målvaktskifte og fikk noen redninger. Lars slet litt mer – inntil han ble matchvinner:

– Det handler om å jobbe med seg selv, ikke minst når det ikke fungerer så godt. Jeg vet jo at det gjerne er tilfeldigheter som spiller inn, men også at med god jobbing med hodet, kan det være mulig å snu en trend. God mental jobbing og en trygghet på egne ferdigheter, kan avgjøre.

Og det gjorde det så til de grader i kveld!

Da det sto igjen åtte minutter hadde jeg bare notert én Lars-redning etter pause. Men så sto forrige sesongs beste målvakt i eliteserien frem som den toppkeeperen han er:

* På stillingen 20-20 og åtte minutter igjen å spille, reddet Lars først en flyver og umiddelbart etter en kontring.
* To minutter senere da resultattavla viste 21-21, presterte Lars nok en gang to fenomenale redninger.
* Ex-Kolstad-spiller Steffen Stegaviks 7-meter på stillingen 22-21, klarte ikke Lars å stoppe, men så, da Stegavik trådte frem til straffekastmerket to minutter før slutt og på 23-22 til Kolstad:

– I et tiendedels sekund før Steffen skulle skyte fór det gjennom hodet mitt; han prøver kanskje å skyte som den første. Det gjorde han.

Og det agerte Lars vellykket hurtig på.
Redning!
Å ha matchvinnende målvakter er ikke «forbudt»…

«Jesss» Nok en 100-prosentsjanse for Nærbø avverget av keeper-Lars. (FOTO: Robert Magnussen)

Full pott etter tre runder

Så endte kveldens kamp i Kolstad Arena godt til slutt. De rødkledte – i undertall – klarte å holde unna for jærbuene de siste to minuttene, og dermed står Kolstad med full poengpott etter tre serierunder.

Men sannelig så det lenge ikke ut til at det skulle bli utgangen på kveldens kamp i REMA 1000-ligaen.

I de første 30 minuttene var det lite som stemte i Kolstad-laget:

– Angrepsspillet vårt var stakkato, manglet flyt og hundre prosent innsats i satsningene, mente Gabriel Setterblom.

Gabriel Setterblom slet tungt i førsteomgangen, som resten av Kolstad-spillerne. Etter pause traff nykommeren på langskudd både fra gulvet og fra lufta og også med en fin-fin dobbelfrosk. (FOTO: Robert Magnussen)

– I førsteomgangen var det noe halvveis over initiativene våre, og vi spilte oss ikke frem til mange gode sjanser, istemte Rasmus Carlsen, mens William Aar oppsummerte førsteomgangen slik:

– Flyten i angrepsspillet manglet. Bakover var det greit. I pausen snakket om at vi kan langt bedre enn dette og at det var godt mulig å snu kampen. Vi skulle ut å vise nettopp det.

Og det gjorde virkelig Kolstad-guttene. Før Nærbø hadde scoret sitt første, hadde Kolstad nettet tre; to med Gabriel og én med Rasmus – tre riktig gode og bestemte aksjoner; herlig underarmsskudd og en frosk fra Gabriel og en kjapp kontra fra Rasmus etter at han selv snappet ballen.

Etter ti minutters spill hadde Kolstad scoret like mange ganger etter pause som de maktet i hele førsteomgangen.

Nærbø hadde bare fire i kolstadnettet, og dansto det altså 16-16.

Resten av kampen ble utrolig spennende – og til slutt med en «riktig» vinner…

Trener Stian var betenkt over det han så av sine gutter før pause. I andreomgangen ble det langt færre bekymringsrynker i Gomo-ansiktet. (FOTO: Robert Magnussen)

Aldri kjempet så hardt

En smilende Stian Gomo pustet lettet ut etter thrilleren og innrømmet glatt at som Kolstad-trener har han aldri vært med på å kjempe så hardt for å dra i land en seier:

– Det var noe som ikke stemte helt fra oppvarmingen. Den så ikke bra ut. Da kampen begynte var vi dårlig til å bearbeide i angrep og gjorde for mange feil. Det bedret seg betraktelig etter pause, og defensivt møtte jo Nærbø-spillerne er rød mur!

En slik mur satte nesten 1500 kolstadtilhengere høyt og tydelig pris på! Det skulle forresten bare mangle. Å vinne thrillere med ett mål, det smaker utrolig godt!

Scoring! Kampbildet er i ferd med å snu, fordel Kolstad. (FOTO: Robert Magnussen)

PS!
Åtte scoringer i løpet av en omgang, som i førsteomgangen i kveld, det er sjelden kost. Heldigvis. Men la meg likevel midt i seiersgleden få minne om at i forrige sesongs to seriekamper mot Elverum da scoret Kolstad henholdsvis seks og syv mål før pause. Så er da Elverum et betydelig bedre lag enn Nærbø. Champions League-klubben er neste gjest i Kolstad Arena – onsdag 9. oktober.

Tekst: TORE SÆTHER