Både «gamle» og «nye» pluss – Kolstad

Både «gamle» og «nye» pluss

– ØIF er nok den største negative overraskelsen. Bækkelaget kanskje den positive.

Vi sitter sammen med Stian Gomo og kikker litt på serietabellen etter ca. fire serierunder. Å tippe ØIF på (bildet) kvalikplass etter fire seriekamper, det ville gitt gode odds. Kolstad på tredjeplass ville neppe gitt mer enn pengene tilbake – med tanke på den høstsesongen laget hadde for ett år siden.

– Vi har vunnet kamper som vi bør og skal vinne når vi har ambisjon om å kvalifisere oss for e.cupspill. Sånn sett er sesongåpningen «pari». Mot Follo og St. Hallvard var vi overbevisende, mens Nærbø ble en skikkelig slitekamp – som forrige sesongs hjemmekamp mot jærbuene. Nærbø har rett og slett et godt lag, understreker Stian.


Når du slår Elverum på overbevisende måte, er det vanskelig å påstå noe annet. Når så Kolstad tok poengene mot Nærbø, burde det være muligheter også for Kolstad mot Norges beste lag de siste sesongene? Stian smiler:

– Nå er håndball ikke matematikk, men ja, vi føler absolutt vi har en sjanse til å slå Elverum. Eliteserien er mye jevnere enn forrige sesong. Det viser resultatene så langt – mange tette kamper. 

– For vår del er det ingen som helst tvil om at vi stiller med en sterkere og fremfor alt bredere tropp enn forrige sesong. Det viste vi for eksempel i de to første seriekampene da vi byttet spillere nærmest etter klokka uten at det gjorde prestasjonene dårligere. Både de «gamle» spillerne og nykommerne har gitt oss pluss. Dette tatt i betraktning vil jeg påstå at vi har mye å gå på.

– Tre strake serieseire, men ute av cupen etter firemålstap for Haslum…

– I den kampen var vi defensivt langt under pari, og offensivt ble spillet vårt altfor stakkato. 

Tilbake til Elverum-kampen. Forrige sesong møtte vi de sorthvite i to seriekamper med tre ukers mellomrom, februar/mars. Det var en periode hvor lite eller ingenting stemte for kolstadguttene og ga to soleklare nederlag. Nå møter vi Team Apelgren etter sesongåpning med tre strake seire. Mulighetene, Stian?

– Vi er lillebror; ingen tvil om det. Samtidig så viste Nærbø at Elverum ikke er uslåelig. Vi vil gjerne påføre Elverum lagets andre tap på fem seriekamper, et Elverum-lag som nok savner bakspiller Poklar og målvakt Neergaard. Men erstatterne Henneberg og Fries er selvsagt også i stand til å spille på høyt nivå…

Lars Eggen Rismark har startet den nye sesongen som han avsluttet den forrige; med å bli kåret til eliteseriens beste målvakt (i september). I de to seriekampene mot Elverum forrige sesong var Lars strålende. Ser gjerne en reprise i morra…
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)


– Hva blir viktigst for å kunne slå Elverum onsdagskvelden – forhåpentligvis foran en proppfull Kolstad Arena?

– Vi har ofte fått høre at vi bevisst drar ned tempo i kampene. Men det gjør vi ikke, bevisst. Vi ønsker å sette høyt tempo. Vi er som best når vi lykkes med det. Så gjelder det naturligvis å avslutte angrepene på skikkelig vis; ikke gjøre mange dumme tekniske feil som gir Elverum sjansen til å kontre oss i senk.

– I etablert forsvar har vi vært bra mot Elverum de siste par sesongene, og det må vi gjenskape også denne gangen for å ha en sjanse til å vinne, sier Stian Gomo.

NB!
Kampstart klokken 19:15

Morgendagens kamper i Rema 1000-ligaen:
Kolstad – Elverum
Nærbø – Drammen
Halden Topphåndball – Follo HK