Aldri før så misfornøyd med en uavgjort… – Kolstad

Aldri før så misfornøyd med en uavgjort…

Aldri før har Kolstad tatt poeng fra Elverum. Etter 30-30 i Kolstad Arena i kveld var det likevel flere «nedovermunner» enn smilende fjes å se i Kolstad-leiren.

Simen Westby Johansen reddet to syvmetere og fikk grattisklem fra keeperkollega Lars Eggen Rismark. (FOTOS: Robert Johansen)


Det kan jeg for så vidt godt forstå, men det var likevel ingen grunn til å henge for mye med gjeipen. Det var tross alt Norges beste lag de siste sesongene som var motstander. Det var et Champions League-lag som gang på gang var i ferd med å si takk for følge. I alle fall satt jeg med den følelsen. Ikke Kolstad-spillerne, og takk for det!

De lot seg ikke «sage av». En sterk prestasjon er jeg sikker på flere deler Lars Eggen Rismarks synspunkt:

Lars Eggen Rismark vartet opp med noen strålende redninger i siste del av førsteomgang.

– Det var en bra prestasjon av oss å komme tilbake når Elverum flere ganger var i ferd med å dra i fra; både fordi vi spilte mot Norges beste lag og som er veldig dyktige til å spille seg til gode sjanser – og å sette dem.

2200 tilskuere i Kolstad bidro til å lage en super ramme rundt kampen. Et tent Elverum-lag, som kom til Kolstad for å feste plaster på såret etter bortetapet for Nærbø, førte store deler av kampen. For kolstadguttene så det smått vanskelig ut både på 7-10, 10-13, 21-24 og 23-26. Men kaptein Følstad og hans mannskap nektet å bli parkert. Det var rett og slett en sterk prestasjon. Til alt overmål hadde Kolstad faktisk også matchball: 30-30 på tavla. Ballbesittelse. 20 sekunder igjen å spille – til seier. Rutinerte Rasmus (Carlsen) så muligheten noen bittesmå sekunder før full tid. Fyrte av.
– Sjansen var egentlig god nok, men det kom Elverum-arm i veien slik at skuddet ikke ble godt nok. Det var i det hele tatt litt for mange slike delvis blokkeringer på våre skudd.

I cupkampen mot Haslum var Kolstad-forsvaret så «pusete» at det nesten ikke var til å tro. I kveld derimot fikk motstander Elverum føle på et knallhardt taklingsvillig – og duellsterk – Kolstad-forsvar.

Så ble det med det ene poenget, og det er ingen dagligdags affære for eliteserielag Kolstad: På 92 eliteseriekamper har laget med kveldens ettpoenger bare spilt fem ganger til «remis»!

Og det syntes de fleste av spillerne akkurat det samme om, både Håkon, Roar, Lars, Tom Kåre og Rasmus sa det samme:
«Akkurat nå kjennes det bittert å ikke dra i land dette. Men når vi får det litt på avstand så er vi nok ganske godt fornøyde med uavgjort mot Elverum.»

Det synes jeg det er all grunn til å være, selv om Elverum-spillerne sikkert ser annerledes på saken. For Kolstad i sitt niende eliteseriemøte med Elverum sikret seg sitt første poeng. Et annet poeng er at uavgjortkamper ikke er dagligdags kost for Kolstad: På 92 kamper i eliteserien har Kolstad spilt uavgjort bare fem ganger.

Elias Thome har hatt sitt å slite med når det gjelder skudd. Ikke i kveld. Unggutten satte fire på fem skudd.

Men så var det altså det andre poenget da; dere tok time out med 20 sekunder igjen å spille. Var det ikke aktuelt å trekke syv mot seks-kortet, Stian Gomo?
– Vi var inne på det. Men jeg ville ikke ta risikoen å tape begge poengene.

PS1!
Mange av de rødkledte fortjener en klapp på skulderen (og vel så det). Her er noen av dem:
* Daniel Brandmo leverte nok en solid kamp ute på venstrekanten – fire treffere på seks skudd
* Elias Thome på motsatt kant presterte fire nettkjenninger på fem forsøk. Strålende!
* Lars Eggen Rismark vartet opp med noen herlige redninger i andre halvdel av førsteomgangen.
* Målvaktmakker Simen Westby Johansen kom inn og reddet to syvmetere
* William Aar gjennomgikk en stor skuddforvandling i pausen: I første omgang to scoringer på åtte skudd. I andreomgangen, fem strake. Herlig!


PS2!
Kolstad-guttene spilte kveldens kamp med sort sørgebånd på drakten for å hedre og minnes håndballprofilen Fredrik Gustavsen som tidligere i uken uventet døde. Kolstad-leder Jostein Sivertsen sa noen minneord mens bilde av Fredrik ble lagt ut på storskjermene.
Vi tenker med vemod og sorg på en herlig midtback, en strålende trener og en fin fyr som har gått bort så alt, alt for tidlig – 43 år ung.

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Serierunde 4 
KOLSTAD – Elverum 30-30 (14-15)
Kolstad Arena
Tilskuere: 2212
Kolstad:   
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 3(3), Elias Thome 45, Gabriel Setterblom 3, William Aar 7, Sander Rønning, Rasmus Carlsen 2, Simen Lyse, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 4, Emil Raknes, Håkon Følstad 2, Tom Kåre Nikolaisen 3, Ronald Putans 2, Martin Kærgaard.
Toppscorer Elverum:
Alexander Blonz 8(3)
Utvisninger:
Kolstad: 2 x 2 min – Elverum: 3 x 2 min. (rødt kort, Rasmus Boysen)
Neste seriekamp:
19. oktober borte mot FyllingenBergen