Daniel – tryggere og mindre stresset fra kanten – Kolstad

Daniel – tryggere og mindre stresset fra kanten

I kveld skal det holdes oktoberfest i bydelen hvor Fyllingen hører hjemme. Daniel Brandmo var kanskje den aller største festbremsen da Kolstad sikret seg en sterk syvmålsseier (29-22) i Framohallen.

Daniel Brandmo med bestemannsprisen etter dagens sterke seier i Bergen.
(FOTO: Grete Kambuås)

– Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp, det erfarte vi ikke minst i fjor da vi tapte stort. Vi var også klar over at hvis vi ikke er på tå hev, så knuser Fyllingen oss. Det skjedde ikke i dag. Jeg føler vi var rolig og kontrollert. Vi ble ikke stresset da Fyllingen tok også igjen mot slutten av førsteomgangen.

Og Daniel var absolutt med på å holde roen. Det har han vært flink til i sesongens første kamper, i motsetning til i forrige sesong da det var mye høye skuldre og dårlig uttelling. For kantspillernes rolle er enkelt og greit å sette ballen i mål når de får den, en sjelden gang. Hittil i høst har Daniel en uttelling på skudd på ca. 70 prosent. Det er «innafor». Tar vi bort et lite feilskjær – mot Nærbø – så er uttellingen 80 prosent. I dag scoret Daniel på fem av syv skudd og var også kjapp balltyv og kontrastarter ved én anledning. Hva har skjedd de siste månedene, Daniel:

– Det er ikke godt å si helt sikkert. Jeg har fått mer erfaring som gjør at jeg føler meg mindre stresset, sier Daniel, og trener Stian er enig:

– Daniel har fått én sesong mer erfaring. I fjor sto han med hovedansvar for venstrekanten, og det var en ny situasjon som de færreste ikke umiddelbart takler. Vi har ikke gjort spesielt nye ting annet enn å signalisere at vi har trua på ham. I mine øyne er han fortsatt ung og lovende (24 år) og er en kar som har alle ferdighetene som skal til for å gjøre gode kamper. Så har han nok også trent bedre denne sommeren, noe som selvsagt gjør sitt.

Men kanskje startet oppturen allerede i forbindelse med sluttspillet i vår. Da hadde Daniel en god prat med Frode Moen på Olympiatoppen:

– Han snakket mye om å finne roen, unngå stress, holde god kontakt med bakken på en måte, finne en måte å kvitte meg med negative tanker som gjerne kommer hvis man bommer mye. Disse rådene føler jeg har hjulpet meg. Og så opplever jeg det som positivt at Vegard (Samdahl) er kommet inn i trenerteamet og at vi spesielt én gang i uka trener mye på skudd og skuddteknikk, sier Daniel, som fikk bestemannsprisen på vinnerlaget i Framohallen i ettermiddag.

Jublende Kolstad-gutter etter ny topoenger. (FOTO: Skjermdump handballtv.com)


Mange bidragsytere

Daniel Brandmo fortsatte altså en god høstsesong. I tillegg var det gode prestasjoner fra:

* Keeper Lars Eggen Rismark som før pause vant målvaktkampen stort. Simen Westby Johansen kom inn ti minutter før slutt; slapp inn bare ett skudd og reddet tre.

* Elias Thome var feilfri på sine tre skudd fra høyrekanten – et par av dem gjort mulig av strålende utspill fra Håkon Følstad.

* Gabriel Setterblom begynner virkelig å vise sitt skuddpotensial i Kolstad-drakten. I dag scoret venstrehåndsspilleren på fem av syv skudd – det samme gjorde William Aar, mens Rasmus Carlsen var feilfri på sine fire skudd.

* Artig var det å se Ronald Putans avfyre to knallperler rett etter hverandre og på et viktig tidspunkt i kampen – 18-16-ledelse ble til 20-16 i løpet av ett minutt, midtveis i andreomgangen. 

«Tabellen lyver ikke»

Kolstad-gjengen dro til Bergen vel vitende om at Fyllingen kan være en vrien motstander. Men som det gjerne heter, «tabellen lyver ikke», og Kolstad lå altså på andreplass før kampen, Fyllingen på kvalikplass, tredje sist. 

Neste test for Kolstad er nok en gang på bortebane, mot regjerende seriemester ØIF Arendal som ligger på plassen bak Fyllingen. Forhåpentligvis klarer Kolstad-spillerne i Arendal å igjen vise at «sannheten» om en tabell som ikke lyver.

En godt fornøyd Stian Gomo intervjuet av Stig Nygaard, kommentator på handballtv.com.

Sjeldne dommer-fløyt

En liten kuriøsitet til slutt: Kantspillere har en lei uvane med å ta seg «rennefart» en liten meter utenfor banen når ballen er på vei ut til kanten. Svært sjelden er det en forseelse som dommerne legger merke til. I dag var det ikke slik. Både Daniel og Fyllingens venstrekant ble avblåst for å ha startet utenfor banen:

– Vi kantspillere får høre dette titt og ofte av Stian på trening. Etter kampen i dag fleipet vi med at Stian hadde tipset dommerne om å se spesielt etter dette, sa Daniel med en liten latter. Stian likte tanken, men avkreftet at han hadde bedt dommerne å følge nøye med kantspillernes innstartinger…

Kolstads to neste kamper:

* Onsdag 30. oktober borte mot ØIF Arendal
* Lørdag 2. november hjemme (i Trondheim Spektrum) mot Drammen

PS!
Apropos resultatene mot Fyllingen, som jeg nevnte i gårsdagens sak med Vegard Samdahl: Vi sto altså med én seier og ett tap for Fyllingen i alle de fire sesongene vi har møttes i eliteserien. Nå har vi denne sesongen vunnet første kamp…

Tekst: TORE SÆTHER

FAKTA
Serierunde 5 
FyllingenBergen – KOLSTAD 22-29 (13-13)
Tilskuere: 614
Kolstad: 
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 1(1), Elias Thome 3, Gabriel Setterblom 5, William Aar 5, Rasmus Carlsen 4, Simen Lyse 2, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 5, Håkon Følstad, Tom Kåre Nikolaisen 1, Ronald Putans 2, Martin Kærgaard 1.

Toppscorer FyllingenBergen:
Inge Aas Eriksen 6(2)

Utvisninger: – 
FyllingenBergen: 3 x 2 min. – Kolstad: 3 x 2 min.