Kjelling: «Kolstad har et komplett lag» – Kolstad

Kjelling: «Kolstad har et komplett lag»

Drammen kommer til Trondheim Spektrum som tabelltopper uten hittil å ha avgitt poeng. Kolstad står med ett tap og én uavgjort, men DHK-trener Kristian Kjelling sier:

Kristian Kjelling ledet sine gutter til seier sist laget spilte mot Kolstad i Trondheim. Blir det borteseier også i Trondheim Spektrum på lørdag…? (Foto: DRAMMEN HK)

– Kolstad har bygd opp et ganske komplett lag med en kombinasjon av rutinerte profiler og unge, sultne gutter.

Drammenslaget var gullfavoritt hos flere allerede forrige sesong. Da ble laget kraftig redusert på grunn av en rekke skader på nøkkelspillere. Kristian Kjelling slipper ikke unna denne sesongen heller: Allerede er playmaker og svært viktig angrepsbrikke, Gøran Sørheim, ute i lang tid med korsbåndskade. Rekruttlandslagsspiller Thomas Boilesen har vært ute med en bruddskade, men har nå tatt av gips og er ifølge Kjelling kanskje på banen mot Kolstad.

Full poengpott, men spillemessig mer å gå på

Likefullt har drammenserne åpnet plettfritt når det gjelder poengfangst:

– Det har vi, så det er greit. Men jeg er slett ikke fornøyd med det vi har prestert spillemessig.

DHK har flere hjemvendte utenlandsproffer i laget, Joakim Hykkerud og Espen Lie Hansen i første rekke. Er slike returer til norsk ligaspill en fordel for nivået i vår hjemlige eliteserie?

Hjemvendte profiler trekker folk til hallene

– Det jeg kan si er at våre hjemvendte har kommet tilbake til Drammen med ønske om virkelig å levere. Og når karer som Lie Hansen, Hykkerud og Sørheim kommer tilbake til klubben de har spilt lenge i, og presterer, så er det naturligvis profiler som også trekker publikum til hallen.

– Og så ser vi nå at det er flere lag – Elverum og ØIF først og fremst, men også Kolstad, som har bedret sin økonomi som gjør at de tiltrekker seg gode spillere. Etter min mening er den norske ligaen nå sterkere enn noen gang før.

Kristian Kjelling mener den norske eliteserien er bedre enn noen gang.
(Foto: DRAMMEN HK
)

– Forrige sesong ble det borteseire i begge seriemøtene mellom Drammen og Kolstad. Hva må til for at det blir borteseier også i Trondheim Spektrum på lørdag – med 6000 tilskuere som kulisse?

– Vi får mange utfordringer. Ikke minst med å stoppe profiler som Aar og Carlsen. Dessuten har de en meget god målvakt i Eggen Rismark. Kolstad er også gode på kontra og har en bred tropp som gjør at de kan rullere og ikke bli så slitne. Vi får bare sørge for at vi spiller vårt spill så godt vi kan, og så får vi se hvor langt det rekker, sier Kristian Kjelling.

Neste gang Kristian Kjelling kommer til Trondheim Spektrum, er det som TV-kommentator under EURO2020. Med Daniel Høglund har Kjelling vist seg å utgjøre et svært bra kommentatorpar. (ARKIVFOTO: Skjermdump TV3)

Tekst: TORE SÆTHER