Tre dueller som bør vinnes – for å slå Drammen – Kolstad

Tre dueller som bør vinnes – for å slå Drammen

Det ble ikke mye søvn på Stian Gomo etter onsdagens skuffende forestilling i Arendal. Men allerede noen timer etter kampslutt, var Stian og Vegard Samdahl i gang med å planlegge treningene opp mot morgendagens kamp i Trondheim Spektrum. (Stian: «Etter slike kamper er det lurt å feste tankene på noe annet) 

Og det «noe annet» er altså kampen mot Drammen med 6000 entusiastiske trøndertilskuere på de fargerike tribunene i storstua på Nidarø. 

I seriespillet forrige sesong var begge kamper kliss jevne, med knappe seire til hvert av lagene, begge på bortebane: Kolstad vant med ett i Drammen, DHK med to i Trondheim.  

Trener Stian og to av nøkkelspillerne i morgendagens kamp i Trondheim Spektrum – William Aar (t.v.) og Tom Kåre Nikolaisen.

Men hva er det som gjør at Stian tror det blir et meget jevnt oppgjør også i morgen?

Her er tre «dueller» Stian ser for seg fort kan bli avgjørende: 

– For det første er det to gode lag som møtes, tabell-lederen mot tabelltoer. Begge lag har forsterket seg siden forrige sesong, og begge har høye ambisjoner. 

Og duellene?
 
* Vi har i Tom Kåre (Nikolaisen) og William (Aar) to nøkkelspillere på samme måte som Drammen har Joakim Hykkerud og Espen Lie Hansen i de samme posisjonene. 
 
* Målvaktduellen kan nok bli jevnere i år enn i fjor – vår Lars (Eggen Rismark) mot DHKs nyervervelse fra Halden, Rasmus Bech. 

* Så har Drammen fått en ny spillende høyreback i Jesper Meinby Pedersen (ex. Aalborg), mens vi er forsterket på samme posisjon med Gabriel (Setterblom) 

Forsvarsspillet blir alfa og omega

Hvis det går an å plukke ut én utfordring som blir den aller viktigste å løse for å kunne kapre to poeng, hva vil det så bli? 

– Utvilsomt forsvarsspillet. Det blir alfa omega. Vi må både hindre deres skyttere å komme for lett på mål, samtidig som vi klarer å tett godt rundt streken når vi må «løfte» høyt nok mot skytterne. 

Tekst og foto:
TORE SÆTHER