Tidenes beste omgang? – Kolstad

Tidenes beste omgang?

Det er nesten umulig å sammenligne, men 17-10 over tabell-leder Drammen etter de første 30 minuttene, det var bare rått. Og nå ligger Kolstad på tabelltoppen!

Levende-vegg-Lars (Eggen Rismark) sa det slik: «Det er vanskelig å si, men det var mye som klaffet. Vi var gode i så mange aspekt i spillet og var veldig gode sammen.»

Lars Eggen Rismark sto en strålende kamp. Før pause fremsto han rett og slett som en levende vegg. (FOTOS: Robert Magnussen)

Daglig-leder-Jostein (Sivertsen) takket spillerne i garderoben etter kampen: «Dere gjør jobben min enklere når dere spiller slik.»

Det var en god stund jevn kamp i neste års EURO-arena. 7013(!) tilskuere fikk oppleve at det på mange vis var målvaktenes kamp; Lars Eggen Rismark i det ene buret, Mathias Kolstad Holm i det andre. Etter ti minutters spill hadde de begge reddet flere skudd enn de hadde sluppet inn. Men mens Drammen-målvakten ikke klarte å holde på nivået, startet Lars sitt storspill og gikk til pause med fantastiske 13(!) redninger av 23 Drammen-skudd. Det blir en redningsprosent på 57! Det er helt rått! Ikke uten grunn at Lars ble kåret til eliteseriens beste målvakt i fjor og også har vært månedens keeper denne høsten.

Men Lars er ikke den som bruker store ord om sitt spill. Greit, det kan jeg gjøre: «Sinnsykt sterkt», «total kontroll», rett og slett supert spill:
– Det gikk så bra fordi vi var veldig godt forberedt. Det vi trodde Drammen skulle komme med, det kom. Dermed kom vi fra starten av godt inn i kampen og hadde følelsen av at forberedelsene ga uttelling. Og så sto vi godt i forsvar som gjorde at jeg fikk litt ekstra tid på meg til å lese skudd. Jeg følte at Drammen-spillerne etterhvert ble utålmodige, måtte hele tiden jage vårt forsprang. Vi kom lett inn i god rytme, som ga god selvtillit, sa Lars.

Sannspådd


Litt morsomt forresten; da jeg pratet litt med trenerduoen Stian Gomo og Vegard Samdahl før kampen, sa Vegard at han var ganske sikker på at laget kom til å gjøre en god kamp. Sannspådd, denne Samdahl…
– Men at vi ledet med syv til pause, det var jo litt spesielt. Og Lars skal selvsagt ha en stor del av æren. Han presterte en «sinnsykt» god omgang. I pausen mobiliserte vi igjen for å gjøre også en god andreomgang, og det klarte vi, sa en fornøyd ass.trener.

Tre kontringsscoringer på to minutter. Topp, Elias Thome!

Fikk nesten innbytterpuls

Drammen holdt altså følge i snaue 20 minutter. Så startet Elias Thome sitt lille kontringsshow: På et drøyt minutt scoret han tre ganger og utvidet 8-7-ledelse til 11-7 – en svært viktig, om enn kort, fase i kampen:

– Det gikk litt fort unna akkurat da, ja, smilte Elias etter kampen og la til: – Jeg fikk nærmest innbytterpuls.

Og følelsen, bortsett fra pulsen?

– Å spille for så masse folk og vinne så klart, på EURO-arenaen, det var rett og slett «digg». I pausen snakket vi om at vi hadde ennå 30 minutter igjen og at vi skulle krige kampen gjennom. Jeg hadde en godfølelse som aldri før. Det var 16 spillere der med en så sterk tenning. Det var bare å være med på bølgen. I Arendal var det en kollektiv skuffelse. Vi var veldig tente på å «reise kjerringa», det klarte vi.

Stian Gomo sa før kampen at forsvarsspillet kom til å bli helt avgjørende. Når du slipper inn bare 21, har du nettopp gjort det – spilt godt i forsvar. All grunn til å applaudere! 

Rasmus Carlsen – i lange perioder i den beste utgaven av seg selv.


«Holdt oss til planen»

Rasmus Carlsen åpnet scoringskontoen og fulgte opp med i store deler av kampen å ligne på den beste utgaven av seg selv:


– Lars var selvsagt veldig god, og så fikk vi bra flyt på angrepsspillet etter fem-seks minutter. Vi traff på det meste, i førsteomgange i alle fall. Og heller ikke i starten av andre omgang traff Drammen. I stedet scoret vi omgangens to første og fikk nimålsledelse. Vi kunne fortsette uten stress, sa den scoringssterke playmakeren. I dag ble vi blant annet servert et par-tre eksempler på hans spesialitet på skuddmenyen; stegskudd, eller løpeskudd, kanskje like gjerne kalt…

Et par ganger rundlurte Gabriel Setterblom Drammen-forsvarerne med sugende skuddfinter før gjennombrudd og scoring. All grunn til jubel…


Noen høydepunkter

Målvakt var den beste av mange gode Kolstad-spillere, som selvsagt er avgjørende for å gjøre et så godt lag som Drammen til noe helt annet enn en tabelltopper. Noen enkelt aksjoner som jeg husker med et smil:

* Sander Rønning som fikk komme innpå i sluttminuttene og scoret kampens to siste mål.
* Tom Kåre Nikolaisens herlige strekspill, ikke minst på serve fra Gabriel Setterblom både til 3-3 og 6-5- ledelse.
* Gabriel selv som et par ganger fintet skudd, rundlurte forsvarsspilleren foran seg og brøt gjennom til scoring.
* William Aars fenomenale tobeinsfrosk. Tror ingen gjør det ham etter i norsk eliteserie.
* Ronald Putans kraftfulle froskeskudd, og 
* Elias Thomes ballerobring – på gulvet – i kamp mot Joakim Hykkerud. De to er ikke i samme vektklasse, for å si det sånn…
 

Massevis av adrenalin

Og apropos «tidenes beste omgang». Daglig leder Jostein har vært med på hele Kolstad-reisen mot toppen av norgeseliten:

– Jeg kjente på følelsen før kampen at dette lignet på stemningen før fjorårets åpning av Kolstad Arena og åpningskampen mot Bækkelaget. Det var så mye adrenalin som skulle ut. Vi er gode på åpningskamper, smilte Jostein. 

PS!
Drammens toppscorer og kåret til sitt lags beste, ex-kolstadspiller Adrian Aalberg.

PS2!
Byåsen startet den fantastiske håndballdagen på Nidarø med å slå Molde (26-21) etter å ha tapt for regjerende seriemester Vipers i forrige kamp – akkurat som Kolstad tapte for herrenes regjerende seriemester (ØIF Arendal) i sin forrige kamp. Og så var det «helt på sin plass» at Ida Alstad scoret det aller første eliteseriemålet i storstua til Trondheim Spektrum og også var sitt lags beste!

Tekst:
TORE SÆTHER

FAKTA
Serierunde 7 

KOLSTAD – Drammen 31-21 (17-10)
Trondheim Spektrum(!)
Tilskuere: 7013 – 
norsk rekord i antall tilskuere på eliteseriehåndball

Kolstad: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Forbord 1(1), Elias Thome 5, Gabriel Setterblom 3, William Aar 2, Sander Rønning 2, Rasmus Carlsen 6, Simen Lyse, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo 2, Emil Raknes 1, Håkon Følstad, Tom Kåre Nikolaisen 4, Ronald Putans 3, Martin Kærgaard 2.
Toppscorer Drammen:
Adrian Aalberg 6(1)
Utvisninger:
Kolstad: 4×2 min. – Drammen: 2×2 min.